Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2017-4 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Nu börjar det dra ihop sig! Mindre än tre månader återstår till sista datum för att skicka in material till förhandsutgåvan av Sveriges Dödbok. Som framgår av projektstatus här nedan så ligger vi bra till för att klara målet på 2/3 klara församlingar. Och vår produktionsansvarige på Riksarkivet Johan Gidlöf har precis meddelat att han fått in de avlidna för åren 2014-2016 från Försäkringskassan.

Äntligen kan vi meddela att församlingarna i Jönköpings län nu alla är öppna för adoptioner, tack vare de underlag vi fått in från Jönköpingsbygdens GF. Ni som har intressen i länet är alltså hjärtligt välkomna att komplettera dessa församlingar. Vissa andra län börjar bli ganska klara men det saknas inte uppgifter för den som vill se sig om på fler håll i landet.

Till sist ett par lästips. På Rötter har jag skrivit en gästblogg med lite betraktelser om arbetet med Sveriges Dödbok 7. Läs den här:
http://genealogi.se/blog/entry/pa-vaeg-mot-sveriges-doedbok-7

Och i det nya numret av Släkthistoriskt Forum (nr 2 2017) finns ett längre reportage om Skövde Släktforskarförening, deras verksamhet och stora engagemang i NÅDD. Gruppen av 13 medlemmar har hittills lämnat in 65 000 poster, och artikeln avslutas med frågan ”Visst kan vi komma upp i 100 000 poster?”. Svaret blev ”Det är görbart!”

Stort tack till alla som gör Sveriges Dödbok 7 möjligt!

Bästa hälsningar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

2303 församlingar/delar är klara 2017-04-12 med ca 1 875 000 poster och vi är ca 460 aktiva registrerare (enskilda och föreningar)


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.