Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev april 2017


Det som hänt

Fredag 17/3 var det bowling i Hässleholm. En väldigt trevlig bowlinghall som uppskttades av de som kom.

 

Världsautismdagen 2/4 uppmärksammade Attention Kristianstad-Hässleholm genom en insändare i tidningen Kristianstadsbladet. Samma insändare delade vi även på vår Facebooksida. Bilden av en pusselbit fanns med i denna text. Pusselbiten har blivit en symbol för autism eftersom personer med autism oftast ser detaljer, varje pusselbit, inte hela pusslet.

 

 

 

3/4 medverkade Attention Kristianstad-Hässleholm i en Workshop kring Skåneveckan i oktober. Vi ser fram emot att kunna medverka för att sprida kunskap och information kring psykisk hälsa. Mer information kommer efter sommaren.

 

Onsdag 5/4 bjöd vi in till Öppet Hus på Credo. Denna gången kom Maja och Martin. Två unga vuxna med egna diagnoser och helt skilda erfarenheter. Martin har hittat film, konst och skrivande som ett sätt att hantera och växa. Maja har mängder av tips kring hur man får skolan att fungera. Båda två sitter sedan några år tillbaka med i Attention Kristianstad-Hässleholms styrelse.

 

10/4 detog vi i en workshop kring NSPH Skånes arbete under 2017-2018. Där var vi som representtner för Attention i Skåne. Vi ser det som mycket viktigt att vi tillhör en gemensam organisation som kan arbeta med våra frågor på systemnivå.

 

Det som kommer att hända

Onsdag 12/4 18:00 Bowling  Hörby Bowlingcenter,
Byggmästaregatan 6. Samling vid entrén kl. 17:40.

Onsdag  3/5 kl. 18:00 avslutar vi vårens Öppet Hus på Credo. Denna gången finns styrelsen på plats. Väkommen att diskutera arbetet i Attention Kristianstad-Hässleholm. Vad tycker du vi ska fokusera på? Vilka aktiviteter skulle du vilja se som mdlem?
Vi bjuder på enkel fika.


Allmän information

Vi försöker se till att uppdaterad informationsmaterial om Attention finns på lämpliga platser i vårt upptagningsområde. Om du vet en plats där vi borde/kan lämna material så meddela oss gärna det.


Utlottning och produkttest

Föreningen har fått möjligheten att testa några produkter från Only for Heroes. Only for Heroes är återförsäljare och tillverkare av specialpedagogiska läromedel, material och hjälpmedel för barn och ungdomar med särskilda behov. 

Produkterna som vi har fått för att prova är  "tuggishjälpmedel" och tangle. 

 

 

Nu skulle vilja ha er hjälp med att utvärdera dessa produkter. Därför anordnar vi en utlottning med ett litet krav. De fem som vinner ber vi berätta vad de tyckte om produkten i ett mail till oss. Gärna med ålder och eventuell diagnos på den som provade produkten. 

Skicka ett mail till info@attention-kristianstadhassleholm.se och skriv "Utlottning april" i ämnesraden.

Observera att dessa hjälpmedel inte är leksaker. Tangle är inte för barn under 3 år. Tanden är rekommendrad från 5 år och uppåt. Penntuggis Lasersvärd är rekommenderad för 6-7 år och uppåt. Alla med vuxens närvaro.

 


Tjejgrupp 10-14 år

Föreningen har fått en förfrågan om att starta upp en tjejgrupp igen. Därför undrar vi om det finns intresse av tjejer i åldern 10-14 att träffas och hitta på saker tillsammans? Start tidigast till hösten. Enda kravet är att tjejen är medlem i föreningen. Skicka ett mail eller ring och berätta om intresset finns.


Hoppas vi ses

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Bowling i Hässleholm

En trevling kväll i en bra lokal. God fika fanns det också.


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening. Nyhetsbrevet kommer andra veckan varje månad.

Följ oss på 
Facebook
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter