Nyhetsbrev med senaste nytt från Svenska Curlingförbundet. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

NYHETSBREV VECKA 16  |  TISDAG 18 APRIL 2017


VM herrar Edmonton, Kanada 2017:

Silver efter finalförlust mot Kanada

Sveriges herrlag med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, Henrik Leek och Fredrik Lindberg vann silver vid herrarnas VM 2017.

Det var länge en jämn match i herrarnas VM final och snålt med poäng. Först i nionde omgången kunde Kanada dra för två efter en marginell miss av Sverige. Det var matchens första tvåpoängare som också blev avgörande. Kanadas lag Gushue gick obesegrat genom hela VM och kan titulera sig Världsmästare 2017. Skip Niklas Edin till WCF:s reporter: 

"Det bättre laget vann och vi gratulerar dem, även om vi såklart gick för guldet. De har varit det bästa laget i världen de senaste månaderna. Vi har verkligen ansträngt oss men vi spelade inte fullt så bra som vi kan."

Tack vare lag Edins fina resultat har Sverige nu en plats i 2018 års OS i PeyongChang

SE HELA VM FINALEN  > LÄS MER


VM-silvret följdes av ny imponerande

Tour-seger för lag Edin i Toronto

Lag Edin blev historiska under hösten när de som första icke-kanadensiska lag vann en majortitel men det var bara början på en fantastisk säsong.

Toronto, Kanada 16 april 2017  |  Andra titeln kom två veckor senare, EM-guld i november, nya topplaceringar efter jul, VM-silver för knappt två veckor sedan och på Påskdagen kom nästa stora framgång. Efter vinst 5-3 i finalen mot Mc Ewen, Kanada säkrade lag Edin sin tredje majortitel och dessutom totalsegern i Rogers Grand Slam Cup.

– Att vinna hela Rogers Grand Slam Cup var en unik möjlighet för vårt lag. Vi kanske aldrig får chansen igen och dessutom gjorde vi en av våra bästa matcher under säsongen, sa Niklas Edin till den officiella hemsidan.

LÄS MER


VM damer 2017:

Fjärdeplats för lag Hasselborg

och säkrad OS-plats

Svenska damerna tog sig till slutspel och fjärde plats i sitt första VM. Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och Maria Prytz säkrade även en OS-plats till Sverige 2018

Det såg otroligt stabilt ut i grundserien för Sveriges damer som tog sig vidare till slutspel, rankade trea inför slutspel. Kvartsfinalen mot Skottland vann svenskorna med 8-5 och avancerade då till semifinal mot Ryssland. Ryssland förlorade övre page-matchen mot Kanada men lyckades vinna över Sverige efter en avgörande nionde omgång. 

Svenskorna fick då spela bronsmatch, återigen mot Skottland och denna gång var det skotskorna som vann och knep medaljen. VM-guldet gick till Kanada som gick obesegrade genom hela mästerskapet. 

LÄS MER OM VM DAMER 2017


VM Mixed dubbel och Seniors

i Lethbridge, Kanada 22-29 april 2017

Nu är det bara en mästerskapsvecka kvar av den intensiva säsongen 2016-2017. Tre olika landslag åker till Lethbridge, Kanada för att spela VM i mixed dubbel och VM för seniors, spelare över 51 år. 

Mixed dubbel laget består som så många gånger tidigare av Camilla och Per Noreen tillsammans med coachen Mikael Andersson. Laget vann elitserien i mixed dubbel och har sedan tävlat internationellt, tillsammans med Vincent Stenberg och Anette Norberg om VM-platsen. 

I Mixed dubbel VM står även viktiga OS-poäng på spel. Det ställs höga krav på den svenska duon om de ska kunna samla in tillräckligt med poäng, men tidigare resultat från VM säger oss att potentialen finns. 

OFFICIELL HEMSIDA FÖR VM MIXED DUBBEL 2017

Vid VM för seniorer representeras Sverige av de regerande världsmästarna från Sundbybergs CK med Mats Wranå, Mikael Hasselborg, Anders Eriksson och Gerry Wåhlin. Damlaget representerar Karlstad CK och där spelar Marie Henriksson, Carina Björk, Birgitta Sewik och Helena Eriksson. 

OFFICIELL HEMSIDA VM SENIORER 2017

Vi håller tummarna och önskar stort lycka till i Lethbridge!


Guldet i SM Mixed till Skellefteå

Foto: Monika Mabergs

SM MIXED 2017  |  Skellefteå CK Wranå/Mabergs vinnare av SM Mixed 2017!
SM-guldet i mixed 2017, vanns av Skellefteå CK med Isabella Wranå, Patrik Mabergs, Sofia Mabergs och Johannes Patz. Laget erbjuds nu platsen till VM Mixed som går i Champéry i oktober 2017. 

Finalen spelades mellan Skellefteå CK och Stocksunds CK med Anette Norberg, Therese Westman, Robin Ahlberg och Vincent Stenberg.

SM-bronset vanns av CK Granit med Emma Berg, Zandra Flyg, Axel Sjöberg och Fredrik Nyman. Stort tack till arrangerande Östersunds CK för härligt engagemang och fina SM-tävlingar.
ALLA RESULTAT FRÅN SM MIXED 


IK Fyris, Thunman till elitserien damer

Division 1 damer avgjordes mellan två lag i Östersund. IK Fyris, Team Thunman och Östersund CK, AG Träning och Hälsa möttes i bäst av tre matcher om elitserieplatsen.

Det var lag Thunman som tidigt kopplade greppet om serien, med en övertygande vinst i första matchen. Tjejerna från IK Fyris fick sedan en tidig ledning även i andra matchen och de klarade att hålla ifrån hela vägen. Redan på lördag eftermiddag kunde tjejerna konstatera att de är klara för Elitseriespel till nästa säsong.

En mycket glad Rebecka Thunman efter vinsten: 

"Det känns väldigt bra. Det är en lättnad. Vi har spelat väldigt bra, vi spelade enkelt och hade bra flow. Det märks att vi har varit på lite tuffare tävlingar den här säsongen. Vi har blivit bättre."


Umeå, Amatörföreningen och Norrköping tar klivet upp till Elitserien efter segrar i Division 1

Division 1 Södra vanns av Norrköping CK lag Öhman med Klas Liljestrand, Johny Öhman, Kjell I Karlsson och Fredrik Andersson. 

Division 1 Mellersta vanns av Amatörföreningens CK, Adersteg med Andreas Adersteg, William Lindström, Rasmus Hansén, Carl-Oscar Phil och Kim Svedelid. 

Division 1 Norra vanns av Umeå CK, Sandström med John Sandström, Oscar Björnham, Magnus Almeling, Jörgen Sandström.

TABELLER, DIVISION 1 SÄSONGEN 2016-2017


Skolmästerskapen 2017 i Uppsala

21-23 april arrangeras Skolmästerskapen i Uppsala där lag deltar i klasserna mellanstadie, högstadie och gymnasie. På bilden ser ni Maria Järvenson från IK Fyris, som coachar ett lag med helt nya curlare under distriktets kval. 

FÖLJ SKOLMÄSTERSKAPEN


Curly Camp i Härnösand 1-2 april 2017

30 ungdomar upp till 16 år från Östersund, Gävle, Härnösand, Sundsvall, Mjölby deltog vid vårens Curly Camp i Härnösand. Vi hade teknik, taktik och fartträning på is, olika övningar för kommunikation på teoripassen och det bjöds även på ett par olika former av pyramider under helgen. Bildbevis ser ni nedan. 

Nästa Curly Camp arrangeras igen till hösten. Inbjudan kommer. Vi rekommenderar alla klubbar att skicka sina ungdomar på något Curly Camp under juniortiden.  Rolling Stones vinnare av Sweden Tour 2016-2017

Sweden Tour avslutades i helgen i Gävle. Svenska mästarna Rolling Stones med Patrik Kallin, Ronny Persson, Kicki Ulander och Gert Erlandsson, tog hem segern i deltävlingen och vann därmed hela touren 2016/2017.

Södertälje CK, Rolling Stones med Patrik Kallin, Ronny Persson, Kicki Ulander och Gert Erlandsson är vinnare av Sweden Tour 2016/2017. 

Det var helt jämt mellan Rolling Stones och Jönköping Energi 1 om första platsen inför den sista deltävlingen. Favoritlagen höll för trycket och möttes i finalen där Rolling Stones vann med övertygande 7-1. 

Vinnarna av Sweden Tour tilldelas 18 000 kr som stöd för internationella tävlingar. Tvåan får 15 000 kr. 

LÄS MER OM SWEDEN TOUR


Svensk succé i Nordic Junior Tour

Nordic Junior Curling Tour har varit en succé! 30 lag från 6 olika länder har deltagit i en tour fylld av bra spel och fantastisk stämning. Dessutom vanns touren av två svenska lag. Granit CK, Köhn och Skellefteå CK, Fransson. Stort grattis!

Nordic Junior Curling Tour har spelats över säsongen med tävlingar i Norge, Danmark, Finland och avslutningsvis med Bill Ross Trophy i Sundbyberg. 

Touren är ett nytt initiativ av James Dryburgh från Sundbybergs CK. Syftet har varit att skapa både tävling och socialt engagemang kring curlingen. Vinnarna har fått prispengar och även ett erbjudande om designade kläder med Foxglide. 

Svenska Curlingförbundet är mycket stolta över både vinnarna och över deltagandet i touren som varit ett mycket positivt inslag i säsongen. 

Balance Plus Equipment Award

Två lag som kommer spela fortsatt junior nästa säsong och som uppvisat bra sportmannaskap på och av isen har vunnit Balance Plus Equipment Award. Priset innebär att lagen blir sponsrade med utrustning under kommande säsong. 

NORDIC JUNIOR TOUR


FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER:

facebooktwitter

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.