Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev 07-04-2017


Uppåt för gästnattsstatistiken i Gold of Lapland!

Hotell Källan på toppen av Åmliden.

Gold of Lapland gör en ökning med 7 % enligt SCB jämfört med 2015. Januari – mars gör en stark ökning vilket är mycket glädjande och när vi bryter ner statistiken ser vi att det är de tyska gästerna som ligger bakom en del av denna starka uppgång. Vi har en driven aktör i Fly-Car som levererar gäster till Malå men omnejd med en uppåtgående trend. Värt att notera är att i t ex Lycksele ställdes några boenden om till asylboenden och räknas inte in i statistiken. För att jämföra så gör hela Västerbotten också en ökning med 7%, Norrbotten 2%, Jämtland 4%, Västernorrland 0% och hela Sverige 3%. Se diagrammet nedan med förändringarna månad för månad.


Bastuträsk Järnvägsstation. Foto: producenterna.se

Nu startar arbetet med den stora gästundersökningen!

Vi ska göra en gästenkät för hela destinationen för att få veta mer om de som besöker er, så att ni kan utveckla era produkter och hur marknadsföringen ska förbättras. Vi kommer att presentera destinationens resultat för att lära oss mer om våra gäster. Och alla som är med kommer att få ett eget resultat.

Frågorna kommer att svara på hur man hittat hit, hur mycket man spenderar, vad har man upplevt och vad man tycker om allt detta osv.

Ansvarig för detta arbete på Gold of Lapland är Karin Fällman, karin.fallman@goldoflapland.com och mätningen kommer att göras under ett år för att kunna undersöka hela årets gäster.

Undersökningen kommer inledas om en månad.


Turism skapar nya jobb - lärdag i Skellefteå

Under torsdagen den 6/4 träffades projektledare för fyra EU-projekt inom besöksnäringen i Norr- och Västerbotten i Skellefteå för att utbyta erfarenheter.

– Gold of Lapland har sedan 2014 satsat hårt på marknaden i Nederländerna och jag skulle vilja påstå att den satsningen bidragit till den flyglinje som till sommaren startar mellan Skellefteå och Amsterdam, säger Karin Fällman, verksamhetsledare vid Gold of Lapland och huvudprojektledare för INTILL.

Läs hela artikeln här


Johan Väisänen deltar på årsstämman 17 maj

Hjärtligt välkomna till årsstämman 17 maj med spännande program! Alla medlemmar har rösträtt på stämman men alla som är intresserade av besöksnäringen i Gold of Lapland är välkomna. Vi kommer att hålla till på Malå Hotell i år.


Detta år sätter vi ihop ett spännande program för turistföretagare bl a  så kommer Johan Väisänen från företaget Explore the North i Kangos att berätta om hur de har arbetat från noll till att bli ett företag som idag har internationella gäster.

Anmäl ert intresse till karin.fallman@goldoflapland.com


Sprid vidare och berätta för oss vad som händer

Ni vet väl att vi uppskattar om ni delar våra nyhetsbrev vidare till dem som ni tycker kan ha nytta av vår information!
Syftet är att berätta vad som är på gång just nu hos Gold of Lapland och i vårt projekt INTILL. Som vanligt händer det ganska mycket och blir ni nyfikna på något vi informerar om så är det bara att höra av er till någon av oss som arbetar på Gold of Lapland.

Kontakt

 

Vi vill också veta vad som händer hos er och gärna sprida goda nyheter, nya produkter och intressanta historier. Men viktigast av allt är att ni vet vad vi kan erbjuda alla er som är medlemmar och som kan dra nytta av vårt projekt! Vi kommer gärna och besöker för att få veta mer om era behov. Inom kort är årets magasin klart och det ska ni alla få för att dela ut och då kanske det passar med att träffas också.

Vill också passa på att önska er alla en lyckad och härlig påsk, vinterns sista stora turisthelg!

Karin Fällman,

med personal

Ps. Här är årets magasin :)


Kommande möten och datum för Gold of Lapland

11/4 Möte om 363:an
11/4 Tankesmedja nr 2  ”Ny framtid för Världens längsta linbana”
14/4 Gold of Laplands magasin 2017 är klart!
21/4 Event i Vasa med VisitUmeå m fl
22 – 23/4 Vi deltar på Österbottens Stormässa i Vasa
25 – 26/4 Utbildning till Diplomerad Värdskapscoach i Stockholm
25/4 Workshop PINUS m designhögskolan
27/4 Styrelsemöte Gold of Lapland
28/4 Planeringsträff festtåget Norsjö
10/5 Styrgrupp PINUS
15 – 16/5 Swedish workshop i Hamburg
16/5 Statistikträff i länet
17/5 Årsstämma i Gold of Lapland – mer info kommer!
18/5 SPF Västerbotten + Österbotten i Lycksele

25-27/5 Utemässan
30-31/5 Biosfärsområde Vindälven-JuhtatdahaText: Karin Fällman

Sofia Johansson

Edit: Sofia Johansson

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.