Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Uppdatering APM Terminals Göteborg

Den 13 april avslogs medlarnas andra förslag för en lösning i konflikten och blockaden fortsätter i form av över- och mertid samt visstidsanställning. Med start den 3 april inleder APM sitt omställningsprogram med bland annat nya arbetsscheman inom fartygsoperationen och mottagningsparken. Ambitionen är att anpassa sig och effektivisera hanteringen i hamnen.

En titt i APM:s nyhetsarkiv är en tragisk läsning där det äldsta inlägget, daterat 2016-05-27, lyder ”Uppdatering om pågående konflikt mellan hamnarbetarförbundet och APM terminals”. Uppmärksamheten i media är fortsatt sval samtidigt som situationen är allvarlig och frågan har ställts: Hur hade media, allmänhet och politiker reagerat om det var Arlandas flygplats som var utsatt för blockaden?

Vi ser tyvärr ingen ljusning på situationen, men C Land kommer fortsatt göra sitt yttersta för att hålla er uppdaterade om just er sändning.Den 13 april avslogs medlarnas andra förslag för en lösning i konflikten, i form av över- och mertid samt visstidsanställning, och blockaden fortsätter.
 
Kapacitetsbrist flygfrakt
Delvis till följd av ovan situation, samt en generellt ökad volym, vill vi uppmärksamma er på att det råder en stor kapacitetsbrist hos de flesta flygbolag både till och från Sverige. Vi rekommenderar därför en mycket god framförhållning inför kommande flygtransporter. Som brukligt vid kapacitetsbrist påverkas även flygbolagens prisbilder där priserna justeras uppåt.

Export sjöfrakt
På grund av kraftigt ökade exportvolymer, konflikt i hamn samt minskad kapacitet (blank voyage Chinese New year) råder kapacitets- och utrustningsbrist. Detta medför spekulativa bokningar och ökad administration hos rederierna. I ambition att minimera dessa införs nu ”annullerings- och ändringsavgifter” hos flertalet rederier. Vi rekommenderar därför en mycket god framförhållning inför kommande sjötransporter.Ramo AB
Telefon:+46 370 37 87 00
Fax: +46 370 37 87 29
E-mail: news@ramo.se
Web: www.ramo.se