Nyhetsbrev från Stora Karlsö. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Orkidéernas och fågelsångens tid på Stora Karlsö

I mitten på maj brukar Karlsös orkidéängar stå i sin allra största prakt och tusentals blommande exemplar av framför allt Adam & Eva och S:t Pers nycklar bildar vidunderliga orkidéängar. Maj är också fåglarnas tid, då ejdrarna ropar ute till havs och småfåglarna sjunger i alla buskar. Den 5 maj öppnar vi för säsongen. Välkommen!


Orkidévandring den 18 maj

Torsdagen den 18 maj är det åter dags för vår populära orkidévandring, med Gun Ingmansson som guide. Turen går ut med båten vid 16-tiden, vandrar runt ön på ön med specialguidning för att njuta av orkidéprakten och avslutar med en tvårättersmiddag i restaurangen innan båten går hem vid niotiden. 

Läs mer och boka »


Karlsös krögare redo för en ny säsong

Förra året var de nya i restaurangen på Stora Karlsö, men med sig dit hade de en lång erfarenhet från bland annat Toftagårdens kända restaurang. Nu förbereder Anders och Oskar Broman sig för en andra säsong på Stora Karlsö, med fokus på lokalproducerat och ekologiskt. 

Läs mer om krögarna på Stora Karlsö »

Barnguidning

Konstvernissage 20 maj

Lördag 20 maj är det vernissage för årets konstutställning i restaurangen på Stora Karlsö. I år är det är biologen,  illustratören och Karlsökännaren Rita Larje som ställer ut konst med Karlsömotiv.

Om årets konstutställning »

Bo i fyren på Stora Karlsö

Följ med på skådartorsdag

Vill du lära dig mer om fåglar? Följ med på skådartorsdag med Jim Sundberg, erfaren ornitolog och reseledare. Du reser ut till ön på torsdag eftermiddag och stannar till fredag förmiddag. I resan ingår övernattning och en trerätters middag i restaurangen. Fyra olika datum i maj och juni.

Läs mer och boka »


Platser kvar på några kurser

Kombinera en skön vistelse på ön med att under kunnig ledning och i trevligt sällskap fördjupa dig i något intresse. På några av våra kurser finns det fortfarande platser kvar:


Stora Karlsö bjuder på en oförglömlig naturupplevelse med blommor och fåglar i ett annorlunda landskap. Det råder det lugn och stillhet, med havet som omsluter ön och de dramatiska klipporna. Du kan välja att åka ut på en dagsutflykt eller stanna över på vandrarhemmet eller uppe vid fyren. Under 2017 är Stora Karlsö öppet för besökare 5 maj–3 september.

    » Besök vår webbplats – www.storakarlso.se 
    » Besök oss på Facebook 

För information och bokning – kontakta Stora Karlsö på telefon 0498-24 05 00

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du tidigare har gjort en bokning hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.