Kulinariskt webmagasin. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SAKURA SEASON


GOLDEN WEEK

April är månaden där våren verkligen bryter sig loss i Japan. Körsbärsblomningen startar på allvar i stora delar av landet och månaden avslutas med The Golden Week.

Japan är det land i världen som har flest nationella helger och Golden Week är en av dessa. På grund av att så många väljer att röra på sig i detr vackra vårvädret så är helgen käns för att medflra trafikkaos, överfyllda tåg och dyrare shopping.

I övrigt är det Sakura Season som gäller i stora delar av Japan med körsbärsblomningen och alla Hanami-fester som hör till, då vänner samlas under körsbärsträden och firar våren.

ICHI BAN - VIKINGSUN WEBMAG

Välkommen till Sveriges vassaste och mest japanska inspirationsnyheter. Ett nyhetsflöde fyllt av matlagningsglädje, proffsprodukter, skarpa knivar och skärpta idéer.

(För tillfället är länkarna i detta webmagasin anpassade till datorer/desktops. Inom kort kommer även smartphones hamna rätt i den digitala trådningen.)

CHERRY BLOSSOM

Körbäsrblomningen är en otroligt vacker syn och något som alla japaner är väldigt stolta över och som de alla försöker avnjuta så mycket som bara möjligt. Det levereras prognoser för blomningen med kartor och information för att så enkelt och tydligt som möjligt ge alla invånare bästa tänkbara upplevelse.

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

facebookinstagramgoogleplusyoutube

Hur enkelt kan det vara att göra riktigt delikata ugnsrostade grönsaker? Låt oss visa er vad Continentas skärbräda med tillhörade bleck går för. Smidigt, enkelt och mycket praktiskt att använda. Klicka på bilden ovan för att se filmen.


APRIL FOOLS DAY

I Japana tar man inte så lätt på det här med att luras och busa den 1/4. Ta er en titt på denna sajt med lite underhållande bus, eller vad sägs till exempel om "selfie-svanen" som man fäster mellan benen, enligt bilden till höger... Kotaku.com


Sex olika tricks och tips med jordgubbar, lök, citron, gammalt bröd och två ägg. Klicka på bilden ovan för att se filmen.


VULKANUS KNIVSLIP

Vikingsuns film om Vulkanus knivslip var uppenbarligen ett mycket uppskattat klipp på Facebook med över 25.000 visningar. Vi förstår varför! Klicka på bilden för att se filmen på Facebook.


MÅNADENS PRYLTIPS

Vulkanus Classic Knivslip

Ger vassa blad, även för tandade knivar. Enkel att använda, alla klarar av det. Vulkanus knivslip anpassar slipvinkeln efter er kniv
Kan diskas i diskmaskin Material: Plast. Rek butikspris 895kr

Läs mer

Vulkanus Professional Knivslip

Ger vassa blad, även för tandade knivar. Enkel att använda, alla klarar av det. Vulkanus knivslip anpassar slipvinkeln efter er kniv
Kan diskas i diskmaskin Material: Stainless Steel. Rek butikspris 1395kr

Läs mer


Master of Takefu forges - Takeshi Saji, klicka på bilden ovan för att se filmen.


Vikingsun i smedjan

 

Vikingsuns Bo Jonasson hälsade på och fick dessutom testa på att smida en kniv i smedjan i Seki, tillsammans med Mr Fusayuki Fukudome.

Klicka här för att se klippet


Vi bara måste passa på att nämna Audis nya lyxmodell som laneras i Japan nu i April. Med inbyggd riskokare och inbyggd touch screen för olika matlagningsfunktioner. Bilens säten är av Tatami, en klassisk japansk matta. OBS! Ris ingår ej i priset.

April, april... ;-)

MÅNADENS RECEPT

FREDERIK ZÄLLS POKÉ BOWL

Poké Bowl, jo jag tackar jag! Zälls delikata pjäs från TV4 Nyhetsmorgon har vi receptet på här. Det är. bara till att laga och njuta!

Läs hela inlägget


Följ med på en virtuell promenad i Osaka under Cherry Blossom - Klicka på bilden ovan.

VIKINGSUN WEBMAG - TIDIGARE NUMMER

Mars 2017

MARCH COMES IN
LIKE A LION!
Våren smyger sig på.
Läs mer

Februari 2017

Setsubun - Februari
Våren är här. Åtminstone i Japan. 
Läs mer

Januari 2017

Japanska nyåret, knivförvaring, Cristel stekpannor.
Läs mer


Ansvarig utgivare: Johan Almling
Redaktör: Frederik Zäll
Annonsering: 
marknad@vikingsun.se
Vänligen ange källa vid citering
© 2016 Vikingsun AB

VIKINGSUN AB
Karduansmakargatan 2 C

111 52 STOCKHOLM
Telefon växel 08-545 118 80
info@vikingsun.se

Du får detta webmagasin eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter