Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Fikapaket

Ramslökspaket

Porslinsstaden Lidköping är känt för sina välrenommerade caféer och goda bakverk. Boka ett fikapaket och njut av Läckökringla, räksmörgås och andra godsaker. Passa på att upptäcka den gemytliga småstadsatmosfären med mysiga butiker och trevliga promenadstråk innan du checkar in på hotellet för en skön natts sömn. Resan rundas av med elvakaffe hos Emeli's på Limtorget - Lidköpings äldsta stadsdel. Vill du prova på att dreja kan du lägga till det som en aktivitet. Läs mer här!

Kinnekulles vitlök - ramslöken - har fått en egen dag och firas när denna delikata ört står i full blom. Med Ramslökspaketet får du njuta av lunch på Hellekis säteri och trerätters gourmetmiddag på Forshems gästgiveri. Välj mellan att bo på vandrarhem eller på hotell inne i Götene. Ta en promenad i Munkängarna på Kinnekulle och känn den starka, friska doften av ramslök där den breder ut sig under de höga lövträden i naturreservatet. Läs mer här!


Populära besöksmål

I Destination Läckö-Kinnekulle finns mycket att upptäcka. Allt ifrån självklara Läckö slott, Kinnekulle, Spikens fiskehamn och Hellekis säteri till pärlor som Hindens rev, Lasses grotta, leder för vandring och MTB, Flyhovs hällristningar och Svalnäs bad ryms inom vårt område. Läs mer om de olika besöksmålen här!


Therese Engdahls bästa tips!

Kinnekulleprofilen och smeden Therese Engdahls smultronställe i Destination Läckö-Kinnekulle är Husaby, en liten prick på kartan som har lämnat stora avtryck i historien. Här döptes vår första kristna kung på 1000-talet och här levde Lasse i berget - ett original som bodde i en stengrotta. Läs mer här!


Påskmarknad Spiken

Påskparad Götene

Välkommen till Påskmarknad i Spikens fiskehamn! Här erbjuds du att handla lokala delikatesser såsom fisk, lamm, kalkon, ost, knäckebröd och marmelad i den genuina fiskehamnen på Kållandsö utanför Lidköping. Marknaden hålls den andra helgen i april, 8-9/4. Läs mer här!

Stora och små påskkäringar och påskgubbar är välkomna att vara med i Påskparaden i Götene under skärtorsdagen den 13 april. Paraden avgår från Solbacken vid Centrumhuset klockan 14 och de allra minsta påskfirarna får åka med tuff tuff-tåget. Läs mer här!


SM i trollning i Vänern

Må gott i Götene

Jätteloppis i Lidköping

Den 21-23 april är det dags för Kinnekulleträffen 2017 med SM i trollning. I Vänervattnet utanför Hällekis vid Kinnekulle pågår fisketävlingen och i Hönsäters hamn går det att se båtarna när de kommer in och lämnar sina fångster. Läs mer här!

Torget i Götene förvandlas lördagen den 22 april till en arena fylld av möjligheter för besökaren att pröva på olika aktiviteter. Träffa olika föreningar, handla, få ny kunskap om kost, hälsa, motion, föreningsliv, kultur och matlagning. Läs mer här!

Den populära Jätteloppisen arrangeras i Sparbanken Lidköping Arena lördagen den 22 april. Det går att hyra bord för 300 kronor styck. Restaurang Villa som för dagen flyttar ut på arenagolvet håller öppet och här går det att fika mitt i loppisvimlet. Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se