Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

Här kommer litet info från ActiLeg AB!
Har du kollat vår inspirationskanal för vården, med våra kundfilmer?

Högtryck i Göteborg!

Entrén till Svenska Mässan, med "Högmässan" bakom.

Vi ställde ut på mässan Leva & Fungera i Göteborg, den 4-6 april!
Oj vad lärorikt och roligt att få träffa så många engagerade besökare!
Tack för alla positiva och inspirerande omdömen, från både vården och anhöriga: världen är full av möjligheter! Det blir jätteroligt att hålla en fortsatt kontakt med besökarna och se hur vi kan hjälpa till att förenkla vårdarbetet och ge fler personer en chans att få röra på sig, med bättre balans!

Balansträning med Treax-plattorna

Att cykla tillsammans med hjälp av ActiLeg testades flitigt på mässan!
Många insåg fördelarna med en god social kontakt samtidigt som man rörelsetränar, kanske speciellt viktigt inom äldre- och demensvården.

ActiLeg rullas enkelt ut på verandan eller balkongen vid lämplig väderlek, härligt att få känna vinden i håret när man tränar! Träna inomhus när just det passar bäst, hela året om.

Full fart vid Götaplatsen!

Leveransresa på gång

Som ett resultat av Leva & Fungeramässan kommer vi att leverera ActiLeg-cyklar till några kunder i Göteborg under de första dagarna i maj. Givetvis utökar vi gärna leveransresan, så om du hör av dig snabbt så försöker vi samordna med en  leverans även till er vid samma tillfälle. Ännu har vi några maskiner i lager så det kan löna sig att beställa snabbt och slippa vänta på en senare nytillverkning.


Alpacka som terapidjur i Tyskland

Vill du se en film där Alpackas används som terapidjur?
Kolla filmen från mässan RehaCare's hemsida.

RehaCare går i Düsseldorf i Tyskland i höst, den 4-7 oktober.
Det är en inspirerande mässa med ett mycket stort utbud av produkter och tjänster och den brukar vara väl värd ett besök. Många svenska röster hörs i vimlet.


Träning för äldrevården

Vilken nivå vill du träna på?
Har du tillgång till lämpligt hjälpmedel för just din situation?
Ibland inom äldrevården ser man fina träningsrum med mycket avancerade och påkostade utrustningar: cyklar med fina displayer, avancerade dragmaskiner med sitsar och vajersystem till vikter bakom sitsen, etc. Roligt att man har haft en god vilja att ordna med träningsmöjligheter för de äldre pensionärerna! Fast det är klart, sådana utrustningar står ofta oanvända inom demensvården...


Anpassad rörelseträning helt enkelt

Vilken sorts träning tycker du egentligen behövs inom äldrevården?
Rörelseträning, träning av motorik och koordination, minnesträning med mera: det kanske är lätt att komma på fler saker att träna för att öka välbefinnandet på äldre dagar? ActiLeg-cykeln ger stora möjligheter till variation i träningen, beroende på personens förmåga. Att rörelseträna genom att "cykla tillsammans" gör det ofta roligare än att behöva styrketräna på egen hand: en fin dialog uppstår ofta under träningens gång. Höft-, knä- och fotleder får röra på sig vid cykling.
Träna i trädgården eller inomhus: välj själv det som känns bäst!

Det är väl härligt att få träna tillsammans utomhus när vädret så medger! Se gärna filmen från Tallhöjdens vård- och omsorgsboende i Södertälje.


Svenska Demensdagarna, 3-4 maj

Har du anmält dig till Svenska Demensdagarna? Obligatorisk anmälan gäller för att få komma in.
Mer om Svenska Demensdagarna!


Denna konferens och utställning går den 3-4 maj i år på Svenska Mässan i Göteborg. Som alltid finns det mycket kunskap på plats: föreläsningar blandas med produktvisningar, nätverkandet inom branschen är påtagligt och intresset är mycket stort bland de engagerade deltagarna!

Vi är på plats med våra lösningar för vården: det var just behoven inom äldre- och demensvården som var den "tändande gnistan" för att ActiLeg skulle komma att tas fram. En idé om träning i demensvården nämndes för medicinskt ansvarig sköterska på ett äldreboende, den positiva responsen blev mycket stor och resulterade i att ActiLeg konstruerades och blev en produkt för äldrevården.
Se filmen om hur det hela startade, tidningsreportage och alla våra kundfilmer finns dessutom  på vår webbplats!


Dela med dig till dina vänner!

Sprid gärna brevet på Facebook, Twitter, LinkedIn!


Tack för att du läser vårt nyhetsbrev, ha det riktigt gott!

Du kan prenumerera här om du inte redan brukar få våra brev.

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.