Har du problem att se nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

LOJALITETSPROGRAM I PROPUBLIK OCH PROPRIVAT - DET ÄR HELT MAGISKT!

Mycket har hänt sedan vi bildade Attendance2 för fyra år sedan. Under 2016 har vi kompletterat med ProPrivat (privat-CRM - EN databas för alla privatkunder) och ProPartner (Partner/Sponsor-CRM för idrottsklubbar) som vi integrerat med ProPublik. ProPublik tar emot betalningar/ordrar och ProPrivat hanterar och håller ordning.

Tack vare denna unika koppling och leverans har vi breddat vår målgrupp och har nu verktyg från allt från den lilla klubben som vill förenkla medlemsbetalningarna till förbund och ligor.

Då systemen enkelt kan identifiera köp, har vi från början förberett dem för att kunna poängsätta dessa samt aktiviteter. Vi har helt enkelt skapat det första lojalitetsprogrammet för idrottsklubbar/evenemangsarrangörer.

I detta nyhetsbrev beskriver vi hur AIK Hockey har nyttjat denna funktionalitet. Ju mer vi utvecklar ju mer coola idéer poppar upp och vi ser detta som en mycket viktig del i den totala lösningen som vi är en del av.

IDÈN

Tanken med privatpersons-CRM:et ProPrivat är att samla all relevant kundhistorik i ett och samma system oavsett var köpet görs. Idag hanterar idrottsklubbarna ofta sina privatkunder i flera olika system och saknar därför en samlad historik när det gäller kunderna.

Genom att samla in information om biljettköp, medlemskap, souvenirköp, köp av TV-sändningar etc. i en och samma databas så ges en möjlighet att poängsätta alla dessa aktiviteter och starta ett lojalitetsprogram. Eftersom databasen är segmenterbar så erbjuder dessutom ProPrivat möjligheten att erbjuda lojalitetserbjudanden som är anpassade efter kundens preferenser.

Med kopplingen till ProPublik kan vi dessutom erbjuda en lösning där kunderna kan betala t.ex. biljettköp med poäng.

VI FICK MÖJLIGHETEN ATT GÅ FRÅN IDÉ TILL SKARPT LÄGE MED AIK HOCKEY.

UPPLÄGGET

Tidigare biljettköp, säsongskort osv har poängsatts med hjälp av ProPrivat.

Vi generade sedan unika länkar till alla kunder med e-postadress och lät dessa registrera sig, med fullständiga personuppgifter inklusive personnummer, för att ta del av sina bonuspoäng.

Via mail samt hemsidan måndagen 27/2 gick AIK ut med nyheten om lojalitetsprogrammet och alla AIK:are som registrerade sig fick då en startpott på 20 poäng som räckte till två kortsidesbiljetter.

Ville man ha fler biljetter skapade vi även en extra sida där man kan köpa biljetter som vanligt men till rabatterat pris. Målet var att locka så många åskådare som möjligt till den för serien helt betydelselösa sista hemmamatchen mot IK Oskarshamn. På köpet får AIK också en komplett databas samt förhoppningsvis nöjda supportrar som känner sig uppskattade och sedda.

 RESULTATET

AIK hade två dagar senare sålt över 600 biljetter via bonusprogrammet samt närmare 100 biljetter till rabatterat pris.

Det stora vinsten för AIK är att de nu har fått in kompletta uppgifter på över 1000 kunder som har registrerat sig. Alla dessa har gett ut sitt personnummer så AIK kommer kunna hålla sina register städade i framtiden. 30 minuter efter att AIK skickade ut länken för registrering hade 140 registrerat sig.


Sevve Saberi, Försäljning & Marknad AIK Hockey säger:

”Det är helt magiskt! Det har bokats över 600 biljetter via lojalitetspoäng. Succé! Och dessutom har vi fått sjukt mycket cred för att vi ska sätta igång med detta. Ta åt er!”

 

De orden tackar vi på Attendance2 för.


JUST NU SÖKER VI PILOTKUNDER

som vill vara med och utveckla och testa de nya möjligheter ges och har ni intresse av att vara en av dem eller kanske diskutera en lösning baserad på öppna API:er där alla era vitala system kommunicerar med varandra får ni gärna slå en signal till oss.

Hur kan vi hjälpa er att få igång privat-CRM och lojalitetsprogram?
Mycket är redan på plats, alla order som genereras via ProPublik, poängsätts och importeras i realtid. Vi har idag direktkoppling mot 3 biljettsystem och får in datan direkt på lösbiljetter samt vi har dialog med ytterligare två som vi hoppas kan öppna upp sina så kallade API:er. Vi kan även poängbedöma medlemskap, souvenirköp, när de scannades in på arenan, aktiviteter hos era sponsorer och partners och mycket mera.

Som vi ser det har vi precis lyft på locket och nu vill vi utveckla lojalitets-programmen med flera klubbar.

Ta en kontakt med oss så kan vi resonera oss fram hur vi kan implementera detta för just er.

Kontakta Janne Ednertz 0707 50 70 64 


PDF-variant av fakturan Nu kan man hämta ut fakturan i PDF-format.
Gå in under fliken Fakturor och sök fram den faktura ni vil hämta. Gå sedan in på Fakturainformationen och där finns nu en ny knapp där man kan ladda ner en PDF-variant av fakturan.

Extern försäljning har bytt namn till Bokningssidor.


Med vänliga hälsningar

 

Vännerna på