GR Utbildning Läromedel

Nyhetsbrev mars 2017

GR Utbildning Läromedel
GR Läromedel

Lärmiljö

Lärmiljö

Välkommen till GR Lärmiljö och kommande inspirationsföreläsning och workshop i mars: Digitalisering och skapande verksamhet i förskolan. Utforskande, inflytande, fantasi och kreativitet med digitaliseringens möjligheter. 
www.grkom.se/larmiljoerbjuder


Läromedelsmässa 2017

Välkomna till årets stora läromedelsmässa på Eriksbergshallen i Göteborg!

Fri entré 13.30-17.30. På mässan erbjuder bl.a. GR Lärmiljö ett utforskande med utgångspunkt i skapande och digitaliseringens möjligheter, Makerspace. Pröva och utforska tillsammans!
Läs mer

Games

Projektet Games på Läromedelsmässan
Den 25 april kommer Games att hålla en workshop för att inspirera till användning av spel och programmering i undervisningen. Med på workshopen kommer besökare från Storbritannien där spel används för att öka lärandet hos barn i behov av särskilt stöd.
Läs mer


Pedagogiska filmer

Pedagogiska filmer om programmering i skolan

Det europeiska regionala nätverket Future Classroom Lab har producerat sina första pedagogiska filmer. Dessa visar exempel på hur man kan använda mobila enheter och molntjänster i undervisningen.
Läs mer


Läromedelsutställning

Läromedelsutställning - SO-ämnen

Nytt tema i läromedelsutställningen!

Välkommen till GR Utbildnings permanenta utställning där man finner tryckta, digitala och taktila läromedel från förskola till vuxenutbildning. Nytt tema under veckorna 11-14 är SO-ämnen.
Läs mer

Pedagogiskt Café

Cloud Island

Cloud Islands - ett läromedel för att motivera eleverna i SO

Cloud Islands är ett spel som är utvecklat för att höja elevers studiemotivation samt integrera elever med särskilda behov. Under denna kostnadsfria föreläsning presenteras spelets SO-delar där man kan utveckla ett samhälle efter principer för demokrati och jämställdhet.
Läs mer och anmäl dig på www.grkom.se/pedagogisktcafe.


Filmer att strömma

Island - Upptäck Norden

Island - Upptäck Norden

Island är sagornas, vulkanernas och glaciärernas ö. Den vulkaniska aktiviteten gör Island nästan självförsörjande på energi och i växthus kan grönsaker växa året runt. I filmen får man bl.a. höra islänningar berätta om vardagsliv, ekonomi och hur man bor. 
Från 8 år, 14 min Logga in och se film

Mikro och Gasolin

Mikro och Gasolin

De två unga 14-åriga killarna Mikro och Gasolin är lite udda karaktärer och blir kompisar via skolan. När sommarlovet börjar kommer de på att dom kan bygga ett eget fordon med delar från ett skrotlager. Det blir en husbil, varpå de ger sig av på road-trip i Frankrike.
Från 11 år, 91 min Logga in och se film

Bron till Terabithia

Bron till Terabithia

Jess känner sig utanför i skolan, men när han träffar tjejen Leslie finner han en vän. De skapar tillsammans den magiska världen Terabitia där de kan fly undan den tråkiga vardagen och kämpa mot troll, jättar och andra mytiska väsen.
Från 14 år, 4 min Logga in och se film

GR Läromedel uppdaterar kontinuerligt sitt utbud av fakta- och spelfilmer för förskolans och skolans alla målgrupper. Se fler av våra inköpta nyheter här

Filmer
Årets högtider och traditioner – våren
Logga in och se film

Topplista mars 2016

Tips till GR-SLI

GR-SLI
Testa byte av text på filmen Min faster i Sarajevo

Att byta text på filmen

1 Sätt igång din film
2. Ha musen över spelaren tills filmen startar
3. Klicka på knappen T..
4. Välj text i listan eller stäng av genom att vitmarkera

Blå knapp = Text
Vit knapp = Utan text

Staden

MIK

Nyanlända


Nytt från UR

Äta löv och bajsa jord

Jack och jordens utveckling

Berätta för mig

Berätta för mig
Från 10 år

Härifrån till hållbarheten

Klimatresan

Klimatresan
Från 13 år

Zero Impact

Zero Impact
Från 16 år


Tips till kalendern

Dialogkonferens

Dialogkonferens 23 mars 2017

Hur stadsutveckling kan bidra till samverkan mellan skola och arbetsliv.  Hur kan vi tillsammans ge våra ungdomar de bästa chanserna på en arbetsmarknad som efterfrågar allt mer kompetens?
Läs mer

Miljökabaret

Miljökabaret 29 och 30 mars

Universeum och Naturskyddsföreningen i Göteborg bjuder in gymnasieelever till en kabaret och workshop om miljö, mod och behovet av förändring! Finns även fristående handledning.
Läs mer

Rikskonferensen för samverkan skola–arbetsliv

Rikskonferensen för samverkan skola–arbetsliv

Den 19–21 april genomförs Rikskonferensen för samverkan mellan skola och arbetsliv i Kungsbacka. GR Utbildning arrangerar ett flertal seminarier samt ett framtidsmingel.
Läs mer

Utbildning och konferenser

Utbildningar och konferenser

Pedagogiskt Centrums utbud av utbildningar och konferenser på GR Utbildning riktar sig till all pedagogisk personal, inom alla skolformer. Utbildningarna berör en mängd frågor inom pedagogik och skolutveckling.
Läs mer


Övriga nyheter

Nya övningar till Trafikkontorets satsning ”På egna ben”

Nya övningar till Trafikkontorets satsning ”På egna ben”

Pedagogiskt Centrum har tagit fram nya övningar till metodmaterialet för "På egna ben", en utmaning för elever i årskurs 4-6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. 
Läs mer

Entreprenöriellt lärande i Göteborgs Stad

Entreprenöriellt lärande i Göteborgs Stad

Under hösten 2016 initierades ett samarbete mellan Göteborgs Stad och GR Skola Arbetsliv gällande ett utvecklingsprojekt kring entreprenöriellt lärande. Nu fortsätter arbetet. 
Läs mer


GR Läromedel Facebook

GR Läromedel Instagram

GR Läromedel Twitter

 Ansvarig utgivare: Johan Borvén  Kontakta redaktör

 GR Utbildning Läromedel, Anders Personsgatan 8 | Box 5073, 402 22 Göteborg
Tfn 031-335 50 53 l laromedel@grkom.se www.grkom.se/laromedel

Ale | Alingsås | Göteborg | Härryda | Kungsbacka l Kungälv | Lerum | Lilla Edet | Mölndal | Partille l Stenungsund | Tjörn | Öckerö | +Falkenberg | +Varberg


Du får detta nyhetsbrev eftersom du använder GR Utbildnings tjänster, deltagit i dess aktiviteter eller är student på lärarutbildningen i Göteborg. 

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.