Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev till Sveriges orienteringsföreningar


2016 – ett år väl värt att studera

Svensk orientering surfar vidare på en framgångsvåg. Nu har vi helt och fullt summerat ett fantastiskt 2016 och verksamhetsberättelsen finns att läsa på vår hemsida - klicka här!

Fjolåret bjöd på en mängd glädjeämnen för svensk orientering. Här några exempel:

  • Vi blev fler! För andra året på raken ökade medlemsantalet med cirka 6 procent och vi är nu över 82000 medlemmar. Dessutom är vi mer tävlingsaktiva.
  • Vi arrangerade ett världsmästerskap i världsklass! Tävlingarna i Strömstad och Tanum var dessutom ett VM där Sverige blev bästa nation - och allting kunde följas i de hittills bästa tv-sändningarna någonsin.
  • Satsningen på bredd- och motion fortsatte - och intensifierades!
  • Det regnade mästerskapsmedaljer över våra landslag och bara två svenska idrottsförbund, budo- och parasportförbundet, var vassare när det handlar om internationella pallplatser.

Om detta och mycket mer kan du läsa i verksamhetsberättelsen. 

 Men allra först tycker jag att ni ska fortsätta att läsa det här nyhetsbrevet. Här finns många tips som kan vara intressanta för din förening.

Varma hälsningar!

Susanne Söderholm, förbundschef


Här är några exempel på nyhetsbrev som SOFT skickar ut.

Skaffa mer kunskap genom våra specialiserade nyhetsbrev

Visste du att Svenska Orienteringsförbundet skickar ut ett flertal nyhetsbrev? Utöver de månatliga utskicken till föreningarna och de brev som går till samtliga medlemmar kan vi erbjuda följande prenumerationer:

Bredd- och motionsnytt
Ett av SOFT:s viktigaste mål är att vi ska bli fler orienterare och vi satsar därför rejält på bredd- och motion. I Bredd- och motionsnytt sammanställs nyheter som kan vara av stort intresse för arrangörer. Redaktör är Linnea Claesdotter, SOFT:S nya bredd- och motionsutvecklare, som bland annat ansvarar för Hittaut, Naturpasset och Motionsorientering.
Vill du har detta nyhetsbrev - klicka här!

Nyhetsbrev från landslagsledningen
Svensk orientering har som målsättning att ha världens bästa landslag över tid. Ett par gånger per år skickar landslagsledningen ut information till och om orienteringslandslaget.
Vill du har detta nyhetsbrev - klicka här!

Kartnytt
Kartan är central i all orientering. I Kartnytt sammanställer SOFT:s Niklas Wrane senaste nytt rörande kartfrågor.
Vill du har detta nyhetsbrev - klicka här!

IT-nytt
I IT-nytt kan arrangörer ta del av det senaste på IT- och administrationsområdet. Nyhetsbrevet sammanställs av Niklas Wrane.
Vill du har detta nyhetsbrev - klicka här!

Orienteringsnytt - DF och SISU
Distriktsförbunden och SISU Idrottsutbildarna i distrikten är en viktig samverkanspart för SOFT, våra distrikt och föreningar. För att ytterligare förbättra kontakterna har vi nu skapat ett nyhetsbrev speciellt för dig som arbetar i ett distrikt. Breven, som sammanställs av Lars Greilert, innehåller information om saker som är på gång, nya utbildningsmaterial med mera.
Vill du har detta nyhetsbrev - klicka här!


Många stipendier att söka

Silverkotten, Gröna kotten och Mångfaldsstipendiet. Nu är det dags att söka Gynnarnas stipendier våren 2017 - läs mer här.

Gå in på www.skogssportensgynnare.se, klicka på Stipendier, fyll i respektive stipendiums ansökningsblankett, skicka in ansökan senast 31 maj 2017.

Vi vill även tipsa om två andra stipendier. Dels Hugolevinpriset, ett pris till unga framstående idrottsledare och idrottsorganisatörer, dels Ernst Killander-stipendiet, ett stipendium till förtjänta ungdomsledare.

Läs mer om dessa stipendier på hugolevinpriset.se samt gv90.se/stipendium


SM-arrangörer sökes – fortfarande

Svenska Orienteringsförbundet förlänger härmed ansökningstiden för att arrangera Svenska Mästerskap 2020 och 2021.

Tiden för ansökan gick ut den 31 mars, men fortfarande saknas arrangörer till följande SM-tävlingar:

 

  • 2020: Långdistans, Natt, Sprint, Sprintstafett och Ultralång distans
  • 2021: Natt, Sprint, Sprintstafett och Ultralång distans

Orsaken till varför så få ansökningar kommit oss tillhanda är oklar. Vi hoppas nu att ni kan hörsamma vår inbjudan och se över förutsättningarna för att arrangera en eller flera discipliner.

Ni som är intresserade kan via denna länk se vilka förutsättningar som finns för en ansökan.


Hittaut, Naturpass och Motionsorientering – nu är det i full gång!

Nu har hittaut, naturpasset och motionsorienteringarna kommit igång och inom de närmsta veckorna finns aktiviteter över hela Sverige.

Totalt kommer det under 2017 att finnas runt 20 hittautorter, över 600 motionsorienteringar och över 400 naturpass att aktivera sig själv i eller tipsa vänner och bekanta om.

För dig som arrangör finns uppdaterat profilmaterial med nya logotyper, inbjudan, annonsexempel med mera för Motionsorientering och Naturpasset.

Vill du starta eller få mer information om någon av dessa aktiviteter se: Motionsorientering, Naturpasset och Hittaut


Nya versioner av Eventors fakturatjänster

Efter många bra önskemål och påpekanden från er användare har Eventors två fakturatjänster - den för arrangörer och den för kassörer - uppgraderats i nya versioner. Läs mer här!


Vad gör ni på World Orienteering Day?

24 maj är datumet som gäller. World Orienteering Day närmar sig med stormsteg!

Ett informationsblad på svenska har tagits fram. 
hemsidan World Orienteering Day finns även WOD Guildelines. Hur ska din förening använda WOD för att attrahera fler ungdomar?


Svenska Orienteringsförbundet www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.