Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev mars 2017


 

Det som hänt

Attention Kristianstad-Hässleholm medverkade med bokbord när Eric Donell kom till Statt i Hässleholm med sin föreläsning/föreställning ADHD EDDDE! den 15/2. Vid pausen fick ordförande Ulrika och vice ordförande Brita möjligheten till att presentera föreningen och vad vi arbetar med. Det var en välbesökt tillställning som uppskattades.

 

Torsdag 16/2 var det dags för bowling i Kristianstad på C4-bowling. De som bowlade hade en trevlig timme. Även denna gången blev det många strikes och en hel del missar också. Precis som det ska vara. Det viktiga är att man har kul. På C4-bowling finns det soffor nere vid bowlingbanorna och det var perfekt för oss andra att sitta där och prata med uppsikt över de som bowlade.

 

På Öppet Hus på Credo den 1/3 var Eva Peterson och Angela Nilsson från Mottagningen Maria Skåne Nordost inbjudna. Bland annat pratade de om killar med adhd och cannabismissbruk. Intressant! Vet du vad som händer med hjärnan när man "röker på"? Det är inte så ofarligt som många försöker påstå.

Till Maria Skåne Nordost, som har mottagning i Kristianstad och Hässleholm, kan man vända sig om man är under 25 år och vill få information, rådgivning eller samtalsbehandling kring alkohol och/eller andra droger. Man kan även kontakta dem om man är närstående.
Eva och Angela vill påpeka att de inte skriver några journaler och att man kan ringa och vara helt anonym.

Telefontid: måndag - fredag kl. 8:00-16:30

Hässleholm - 0451-418 36

Kristianstad - 044-13 29 29

 

 

 Det som kommer att hända

Fredag 17/3 kl. 18:00 är det bowling i Hässleholm, Turbanhallen, Tredje Avenyn 9. Samling vid entrén kl. 17:40.
Hoppas att många kommer dit.

 

Onsdag 5/4kl. 18:00 bjuder vi in till Öppet Hus på Credo. Denna gången kommer Maja och Martin. Två unga vuxna med egna diagnoser och helt skilda erfarenheter. Martin har hittat film och skrivande som ett sätt att hantera och växa. Maja har mängder av tips kring hur man får skolan att fungera.
Vi bjuder på enkel fika.


 Allmän information

Många bollar i luften? Pröva att göra en sak i taget i stället - det mår nämligen hjärnan bättre av! Se filmerna från UR som ger konkreta tips om att orka plugga:

 


Övriga nyheter

I senaste utskicket av tidningen Attention fanns men Hallå! med.

men Hallå! handlar om att vara barn och ha NPF – alltså ADHD, ASD/Asperger, Tourette eller språkstörning.
En stor del av innehållet är gjort av eller tillsammans med barn med NPF.
Det står om utredningar, diagnoser och vilka rättigheter du som barn har inom vården. Men också om kompisar och hur man kan göra när man ska berätta för andra om sin diagnos.

men Hallå! är gjord av projektet Barns röst, som jobbar för att barn ska få vara med och bestämma över sin egen vård och för att sprida kunskap om NPF.
Du kan antingen läsa den här digitalt: här eller beställa (25kr) den här

 


Hoppas vi ses

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Bokbord i Hässleholm

Vi fick presentera oss i pausen av Eric Donells föreläsning "ADHD EDDDE!".

Bowling i Kristianstad

En timmes bowling med strikes, mycket applåder och skratt.  Kaffe, läsk, vatten och snacks fikade vi på under tiden vi bowlade. För de som inte bowlade fanns det möjlighet att sitta ner och prata.

Öppet Hus på Credo

Eva och Angela från Mottagningen Maria Skåne Nordost var inbjudna.
Vi pratade bland annat om vad som händer i hjärnan när man "röker på".


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening. Nyhetsbrevet kommer andra veckan varje månad.

Följ oss på 
Facebook
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter