Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

April 2017


Hektisk tid för upphandlare

Totalt antal upphandlingsannonser per månad enligt Upphandlingsmyndigheten

Under mars, april och maj publiceras det största antalet upphandlingsannonser, vilket gör dessa månader till den tid då e-Avrops användare har mest att göra. Inte för att de andra delarna av året är så värst lugna men det produceras cirka 20 procent fler upphandlingar per månad under denna tidsperiod. 

e-Avrops Upphandlingskonsulter

Visst du att vi kan erbjuda avlastning genom våra erfarna upphandlingskonsulter? 

e-Avrop AB tillhandahåller en gedigen kompetens och erfarenhet inom såväl praktiskt utförande som strategier och juridik på upphandlings- och avtalsområdet. Konsulterna på e-Avrop har en stor vana och mångårig erfarenhet av att leda upphandlingsprojekt med såväl få som många projektdeltagare. e-Avrops konsulter kan även fungera som bollplank för uppdragsgivarens egen personal i samband med upphandlingar och upphandlingsrelaterade frågor.

Ring 0708 875 036 eller mejla info@e-avrop.com för att få veta mer om våra konsulttjänster.


Lag om upphandling av koncessioner

LUK - för alla er som sitter och väntar på att få genomföra koncessionsupphandingar i enlighet med LUK (2016:1047) har vi glädjande nyheter.

LUK finns nu tillgänglig för alla e-Avrops användare. Vi kan samtidigt meddela att ni i e-Avrop kommer kunna genomföra koncessionsupphandlingar med valfritt förfarande, i enlighet med lagen.


Innovationspartnerskap

Nu finns det möjlighet att inrätta ett innovationspartnerskap i e-Avrop. Innovationspartnerskap får inrättas när den upphandlande myndigheten/enheten har behov av lösningar som inte finns på marknaden. Partnerskapet får enbart ingås med anbudsgivare som bedriver separat forsknings- och utvecklingsverksamhet. Endast det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet för användas som utvärderingsgrund. Dessutom ryms själva köpet av varan eller byggentreprenaden inom partnerskapet.


Nya funktioner

Uppdaterade rapporter

Avtalsrapporten i Excel har förbättrats. Nu får du bättre överblick i synnerhet om du också administrerar avtal i andra databaser än din egen.

Översiktsrapporten för upphandlingar har kompletterats så att den nu genererar en rapport som kopplar samman upphandlingen med vinnande anbud och listar dessa i enlighet med ditt urval.

Lås och nyckel

Adminstratörer kan nu slå på så att upphandlare kan välja hur säkerhetsfunktionen ska hanteras per upphandling. Ska det krävas inskickat inlämningsbevis för att anbuden ska kunna öppnas (med lås & nyckel) eller ska anbuden kunna öppnas efter sista anbudsdag utan lås och nyckel.

Support

En ny funktion för att kategorisera supportärenden har införts. Upphandlaren kan också bevilja e-Avrop tillgång upphandlingen om det behövs för att kunna lösa supportärendet. Denna funktion hittar du under Mina sidor/Support.

Avtalsuppföljning

Efter önskemål hos våra kunder som arbetar med avtalsuppföljning kan kollegor som inte är färdigregistrerade i systemet nu väljas som kvalitetsansvarig och avtalsägare.

Valuta

Från och med denna uppdatering väljer du valuta i upphandlingens grunduppgifter och inte som tidigare i utvärderingsmodulen. Vald valuta får genomslag i hela upphandlingen.

Kundkort

Ett kundkort har införts under Projekt/Översikt/Intressenter. När du klickar på användaren får du upp all information om användaren och företaget.


e-Avrop blir större

Vi vill passa på att hälsa våra senaste kunder välkomna till vårt upphandlingsstöd. Mariehamns stad, Svenska kraftnät, Vilhelmina fastighets AB, Västerås stad, Ålands landskapsregering, Ålands miljöservice, ÅDA och Ålands hälso- och sjukvård. Vi hoppas att kunna förenkla ert upphandlingsarbete och hjälpa er genomföra effektiva och affärmässiga upphandlingar.


Utbildningar 

Våra kurser passar såväl nybörjare som rutinerade upphandlare.

Varmt välkomna på kurs hos e-Avrop. Här hittar du vårt aktuella kursutbud:ladda ner utbildningsprogram


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.