Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #14

Hej!

För en månad sedan såg vi att 2017 började med en stark tillväxt och det ser vi även under februari. Troligen har vi nu passerat årets sämsta månad och mars ser ut att få en betydligt bättre tillväxt jämfört med för ett år sedan.


Fortsatt stark tillväxt

Intäkter upp 25%

I januari såg vi en kraftig ökning av intäkterna jämfört med förra året och februari fortsätter med en stark tillväxt på 25 procent.

16% fler order

Orderingången ökade inte lika starkt denna månaden. Jämfört med februari förra året ökade antalet order med 16 procent.

Antal besök upp 18%

I februari ökade antalet besök med 18 procent jämfört med samma månad förra året.


Bättre tillväxt i mars

I mars månad i fjol var tillväxten ganska låg. Mycket på grund av påskveckan som vi vet är en dålig vecka för e-handeln. I år ligger dock påsken i april vilket troligen gör att vi får se en betydligt starkare tillväxt i mars jämfört med förra året.


M-handeln kommer dominera 2017

I januari skrev vi om att de mobila enheterna tagit över orderingången under 2016 och att vi väntar oss samma skifte när det gäller intäkter under 2017. Och när vi tittar på årets första månader har mycket riktigt mer än 50 procent av intäkterna kommit från mobila enheter.


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Ehandel.se Analytics med över 300 medlemmar, där man som e-handlare kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel. Vi använder även analyser från Ehandelsindex som du kan läsa mer om här.

Vi hörs nästa månad!

Ett stort tack för att ni läser vårt analysbrev!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.