Problem att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för att visa det i webbläsaren.

Försäljningsrapporter - ett fantastiskt analysredskap

Många beslut för webbutiken föregås av många frågor. Hur är försäljningen? Vilka produkter är bästsäljare? Finns det någon kategori, varumärke eller land som sticker ut? I PREMIUM finns rapporter som är enkla att använda, inte bara som underlag för sortiment, utan också för kampanjer och återförsäljaravtal.


I PREMIUM finns många rapportmöjligheter.

Utforma innehållet

Det går att söka ut en mängd information med hjälp av fyra fantastiska rapporter som berättar om försäljningen på olika sätt. I sökverktyget sätts parametrarna för vad rapporten ska bygga på utifrån de filter som finns, och ett specificerat datumintervall. Markera helt enkelt vilka ordernr som rapporten ska utgå ifrån och välj någon av rapporterna: Per produkt, Per kund och produkt, Per tillverkare/varumärke eller Per land. Välj därefter format (Excel eller CSV) samt språk för rapporten om det är så att butiken använder flera olika språk.

Med försäljningsrapporter kommer fantastiska beslutsunderlag.

Vilken rapport ger de bästa svaren?

Fyra rapporter, var och en med olika infallsvinklar, ger flera möjligheter för analys. Filtrera i rapporten för en snabb överblick eller sammanfatta och presentera innehållet med hjälp av pivottabeller. I vårt senaste webinar visar vi några exempel.

 • Per produkt
  Förutom försäljning i antal och antal orderrader syns också priser och snittpriser för respektive produkt i respektive valuta. Med hjälp av en pivottabell går det tex att sammanställa försäljning per produkt och kategori både i antal och i kr för att snabbt analysera vilka produkter och kategorier som tillhör vinnarna respektive förlorarna.
 • Per produkt och kund
  Att få information om hur produkter och kategorier har presterat är väldigt informativt. Men ibland behöver man addera en dimension till - nämligen kunden. Förutom försäljning i antal, priser och snittpriser för respektive produkt i respektive valuta, är det intressant att få reda på vilka kunder i vilka länder som faktiskt står för omsättningen.
 • Per tillverkare/varumärke
  Att lyfta perspektivet från produktnivå och analysera tillverkare/varumärken ger en snabb inblick i vilka varumärken som står sig bäst i konkurrensen och ett underlag till butikens sortimentsfördelning. Få koll på vilka leverantörer som är kassakor och förhandla fram ännu bättre villkor!

 • Per land
  Få en tydlig bild över hur försäljningsfördelningen ser ut per land. Med hjälp av en pivottabell kan analysen bli än mer komplett och inte bara ge information om  försäljningen, utan också vilka kategorier och artiklar som sålt i vilka länder.

Tips! Saluförs en produkt/kategori i flera valutor är det även enkelt med en pivottabell att se hur försäljningen är fördelad per valuta. Det kanske visar sig att en produkt/kategori presterar väldigt olika på olika marknader eller att det är lämpligt att erbjuda en ny valuta i webbutiken.


Hör gärna av dig om du har några frågor eller funderingar!
support@starweb.se   ·   040-60 20 900
KONTAKT  ·  FACEBOOK  ·  BLOGG