Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 6,

2017

Hej på er alla

Nu börjar sportlovsveckorna för många och även uppladdning inför våra DM. Först ut är DM Norra nästa helg. Har ni någon roligt sportlovsaktivitet som ni vill delge får ni gärna skicka in den till mig. En bild och lite text, alltid roligt om någon vill dela mig dig och inspirera andra.

TK ger en kort information om förändringar nästkommande tävlings år.

De har ju också hänt mycket på den internationella fronten när det gäller Cheerleading. Läs gärna de bifogade dokumenten.

Jag har haft väldigt många övergångar inför anmälningarna till alla DM men är nog i fatt nu. Behandlingstid för övergångar är normalt 2 veckor så tänkt på detta. Tänkte också på att utan licens är era aktiva inte rätt försäkrade. Glöm inte att vi har kvar våra utlåningsavtal under den stängda perioden. Utlåning är att föredra nu om den aktive varit försäkrad den aktuella perioden i lämnande förening. Alla frågor gällande licenser mejlar ni till licenser@cheerleading.se

Jag önskar er alla en fin helg
Tjipp och hej på er alla

Kia


Påminnelse - LOKstöds ansökan

Sista dagen för att skicka in höstens LOK-stödsansökan för de föreningar som är anslutna till RF är nu på lördag 25/2 kl 23:59


TK informerar

Tävlingskommiten vill redan nu publicera de ändringar som kommer att gälla åldrar till nästa säsong, 2017-2018.

Se bifogat utdrag ur TR (ändringarna är i gult).

Inför säsongen 2017-2018 kommer även mattstorleken i cheer-klasserna att ändras för att anpassas till internationell standard. Den nya storleken blir 16*12 meter istället (16 meter bred och 12 meter djup).

Observera att fler regeländringar kan komma att ske utöver detta. Nya TB & TR släpps som vanligt i början på sommaren.


Cheerleadingen internationellt

Cheerleading har i rask takt fått stora internationella erkännanden med bla ett provisoriskt medlemskap i IOK.  Vi är glada för alla dessa medlemskap och övriga bevis på hur förståelse om Cheerleading både som idrott och som ren tävlingsform växer globalt.

LE from VGD to ICU Re New Membership

2014 ICU Sportaccord letter

Inclusion in the FISU World University Championships programme

PT to ICU President IOCrecognition

2017 ICU Membership of ARISF


Vi söker projektledare för Active Cheer

Arbetsbeskrivning projektledare införande av Active Cheer.

För att bredda cheerleading och möjliggöra att få fler att träna cheerleading, har SCF för avsikt att införa Active Cheer som är framtaget i Finland. Detta är ett koncept och utbildningsmaterial som på ett grundläggande och lättillgängligt sätt ger kunskap för första periodens träning av idrotten.

Målgrupper som materialet riktar sig till är: barn och ungdomar, vuxna, samt även paracheer. Med hjälp av Active Cheer kan vi tillgodose det stora behovet av utbildning på grundnivå för vår idrott.

Till detta projekt behöver vi en arvoderad projektledare som håller i införande och spridning av Active Cheer genom ett pilotprojekt. Projektet löper under perioden mars-december och beräknas omfatta 300 timmar.

Uppgifterna innefattar bla:

  • Upprätta projektmål, faser och övergripande tidplan för införande.
  • Informera om och marknadsför konceptet Active Cheer
  • Hitta deltagare till pilotprojekt med representanter för de målgrupper du definierar tillsammans med förbundsstyrelsen
  • Stötta pilotföreningarna i att genomföra första terminen av Active Cheer
  • Utvärdera piloten och planera för utrullning av konceptet Active Cheer

 

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för cheerleading, är ansvarstagande och driftig . På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som projektledare är starkt meriterande.

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 28  feb 2017.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.