Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Krinovas vd har ordet

Detta är första nyhetsbrevet från Krinova som går ut till både hyresgäster, företag på Krinovas Innovationsarena och till andra som också ingår i vårt nätverk. Nyhetsbrevet kommer att skickas ut en gång i månaden och vi vill med detta göra det lättare att följa vad som händer i parken, vem som flyttar in, vad vi arbetar med för satsningar och projekt och ge tips som vi hoppas ska vara till nytta för entreprenörer.

Krinova har byggt om entrén till andra våningen, blå sektion, för att skapa en mötesplats där vi samlar affärs- och innovationsstödjande aktörer, som Nyföretagarcentrum, Almi m fl och naturligtvis Krinovas Innovationsarena. Vi vill här skapa en dynamisk informationsnod där det ska finnas business designers att fråga och dagsarbetsplatser att hyra.

För en månad sedan färdigställde vi en film på engelska om Krinova, som vi hade med oss när vi besökte innovationscentret i Matamoros Mexiko, för att teckna avtal om ett fördjupat samarbete. Bakom Matamoros Innovationscenter står Index Matamoros, en sammanslutning av 117 företag. I Matamoros är majoriteten av företagen utlandsägda och underleverantörer till bilindustrin. Med Innovationscentrets verksamhet vill Matamoros nu bredda företagsbasen med bl a livsmedelsförädlande företag, stimulera lokalt entreprenörskap och företagsstarter men också bidra aktivt till samhällsutvecklingen. I det nya politiska läget står samarbeten utanför USA högt på agendan för Mexiko, vilket gynnar oss. Index Matamoros satsar tre miljoner dollar, vilket är viktiga resurser för start av gemensamma innovationsprojekt och möjliggör företagsetableringar med samägande i våra respektive innovationsmiljöer.

Hör gärna av er med tips till nyhetsbrevet framöver.

Charlotte Lorentz Hjorth
VD Krinova Incubator & Science park


Sök check för digitalisering

Nu går det att söka affärsutveck- lingscheckar från Tillväxtverket. En möjlighet för små företag möjlighet att ta in extern kompetens för digital utveckling som stärker verksamheten. Sista ansökningsdag är 29 sept 2107.
Gunnars Granar, ett av företagen på Krinovas innovationsarena, fick i förra ansökningsomgången en check på 250 000 kronor för digitalisering.
- Allt eftersom verksamheten växt så har behovet av ett digitaliserat affärssystem ökat. Digitaliseringschecken ger oss en spark i baken och ekonomisk möjlighet att gå från tidsödande Excelark till ett digitalt system, säger Gunnar Göthner som tillsammans med sin fru Bodil driver Gunnars Granar.

Läs mer om digitaliseringscheckarna här

Anmälan Venture Cup

Venture Cup är en av Sveriges ledande tävlingar för dig som vill utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt företagskoncept.

Vårens tävling STARTUP riktar sig till team som har kommit en bit på vägen. För att ta sig långt i tävlingen bör man kunna påvisa ett intresse på marknaden och en stark affärsmodell. I STARTUP kan teamen vinna upp till en halv miljon kronor, samtidigt som de får uppmärksamhet och feedback från Venture Cups community.

Sista dag för anmälan är 4 april. Läs mer och anmäl er här


Hyresgäst på Krinova – InTrycko företaget som ger intryck

I varje nyhetsbrev kommer vi att presentera någon av hyresgästerna på Krinova. Först ut är InTrycko som drivs av Sebastian Skorupa och Marzena Romanowska-Skorupa.

InTrycko erbjuder alla typer av trycksaker från små till stora format, allt från visitkort till vepor. 

- Vi jobbar med grafisk formgivning. Företagsnamnet föll sig naturligt, vi hjälper ju företag och organisationer att göra intryck, förklarar Sebastian.

InTryckos specialité är 3D-tryck, något som gett dem kunder över hela Norden. Bland kunderna finns både små och stora företag som Telia, Volvo och även företag på Krinova.

InTrycko har hyrt kontor på Krinova i drygt tio år och hör till Krinovas äldsta hyresgäster. Utöver sitt företag på Krinova driver Sebastian och Marzena också reklambyrå i Polen med ett par anställda och ett nätverk av frilansare.

Sebastian och Marzena är ett par också privat. Även om jobbet tar mycket tid så betonar både Sebastian och Marzena vikten av tid för återhämtning. För Marzenas del betyder det yoga. Sebastian inleder varje morgon med meditation och kopplar gärna av med en bok.  På helgerna lockar den skånska naturen eller speedway från åskådarläktaren.

 - Kom gärna förbi så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda eller om ni bara vill ha tips inför en Polenresa, hälsar Sebastian med ett leende.

InTrycko hittar ni i blå sektion, bottenplan på Krinova Incubator & Science Park.


Studenter knyter samman Näsby och centrum

Under hösten har landskapsarkitektstudenter från Alnarp tagit fram förslag på hur Kristianstad kan bli en mer attraktiv stad i framtiden. Det handlar i mångt och mycket om hur man ska kunna knyta ihop högskoleområdet och stadsdelen Näsby med centrum.

Cykelstråk, broar och en ny placering av stationen är något av det som studenterna bjuder på i sina förslag. Ta en titt på studenternas förslag, utställningen finns på Krinova, våningen för Innovationsarenan, Blå Sektion plan två, en våning upp från huvudentrén.


Nya hyresgäster februari

Vi är glada att få välkomna fem nya hyresgäster som flyttat in på Krinova under februari månad.

Nibras Abdullah och Trude Bah driver bolaget Snabbwebb Sverige som hjälper mindre företag att skapa sin egen hemsida, Företagarna Kristianstad som jobbar för att det ska bli enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag samt 365 Group. Dessa företag/organisationer finns på Krinova, våningen för Innovationsarenan, Blå Sektion plan två, en våning upp från huvudentrén. Nyföretagarcentrum, som tidigare satt i grön sektion, har också flyttat upp på denna våning.

I K2 har Emma Svensson som driver Flärdhörnan flyttat in. Företaget fokuserar på hälsa både för in- och utsida. Flärdhörnan gör olika typer av kroppsbehandlingar och erbjuder alla hyresgäster på Krinova 100 kr i rabatt på varje behandling. Läs mer här

Det femte företaget som flyttat in är Pilis Akupunktur och finns längst ner i korridoren på bottenplan nära konferensrummet Create.


Fredagsfrukost på Krinova

Fredagsfrukost på Krinova är mötesplatsen för företagare, politiker, tjänstemän och alla som är intresserade av innovation och utveckling. Det är en chans att knyta nya kontakter, få inspiration och dela med sig av kunskaper och erfarenheter.
Frukosten serveras 9.15 varje fredag till alla de närmare 100 företag och organisationer som finns på Krinova samt alla som valt att köpa frukostbiljett.
Idag, onsdag, är sista dagen för att anmäla sig till veckans fredagsfrukost. Klicka här för att anmäler er. Har ni fått förhinder glöm inte avanmäla er.
Ni som inte sitter på Krinova är självklart också välkomna. Ni betalar 50 kr per frukostbiljett. Hör av er till oss på konferens@krinova.se om ni vill köpa biljetter.

Investering för tillväxt i matföretag

Kristianstads kommun satsar tre miljoner kronor för att stärka Krinovas utvecklings- och innovationsstöd till matföretag.

- I Kristianstad står företag med livsmedelskoppling för en betydande del av sysselsättningen och de är viktiga för kommunens utveckling. Krinova är en viktig motor för tillväxt och nya arbetstillfällen i matföretag. Därför har vi valt att satsa tre miljoner kronor som en investering som kommer att betala sig i form av attraktionskraft, jobb och tillväxt i kommunen, säger Pierre Månsson, kommunalråd Kristianstads kommun.
Läs pressreleasen här


facebooklinkedininstagramyoutubehomepage

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.