Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Sommar, sommar, sommar....! Fortfarande lite tveksam, men har ändå bjudit på några sköna dagar. Hoppas Du njuter av det som är!

Jag har en arbetsvecka kvar innan min semester, så passa på att boka in Din behandling!  Det finns några enstaka tider kvar...

Första halvan av 2017 har för mig varit minst sagt intensiv, mycket roliga saker men intensivt! Jag har flyttat min verksamhet, avslutat min utbildning till  Certifierad Lärare i Manuell Lymfdränage, avslutat min utbildning till Dipl. Bachpraktiker, påbörjat utbildning till Lärare i Klassisk Bindvävsmassage, utvecklat en hel del produkter, studerat de essentiella oljornas underbara värld OCH haft många fantastiska, härliga möten  med Er,kära klienter!

Och jag är så oerhört tacksam för allt jag har möjlighet att förverkliga i mitt liv.

Jag önskar Dig en härlig sommar, med alldeles lagom balans mellan aktivitet och avkoppling.

Ljus och Kärlek!

Madeleine


Vill Du utbilda dig till Manuell Lymfterapeut?

Kurs i Manuell Lymfdränage i september!

Just nu sitter jag och planerar för att starta utbildning i Manuell Lymfdränage! Kursstart blir i september 2017, det blir en liten grupp med begränsat antal deltagare, utbildning kommer att fördelas på ett antal veckor, med tid för praktik och studier mellan kursveckorna.

Denna utbildning kommer passa både dig som redan är verksam behandlare, men också dig som är helt ny inom området och vill lära dig en riktigt bra behandlingsmetod som passar de allra flesta. 

Hör gärna av dig om du är intresserad så skickar jag dig den fullständiga informationen så fort den är klar!

Under 2018 kommer möjlighet ges att utveckla och komplettera denna utbildning med tekniker från den Klassiska Bindvävsmassagen, vilket tillsammans med Manuell Lymfdränage ger ytterligare en behandlingsmetod; DJUPGÅENDE CIRKULATIONS-MASSAGE, en unik behandling som är mycket uppskattad. 

Jag kommer också erbjuda utbildning i KLASSISK BINDVÄVSMASSAGE, vilket är en alldeles fantastisk egen behandlingsmetod för ett stort antal tillstånd, men också som komplement till Manuell Lymfdränage, eller andra behandlingsmetoder. Med dessa kompetenser kan Du behandla många olika tillstånd, och också "bygga" specifika behandlingar för den enskilde individen.


Organic Lavender Essential Oil ((Lavandula angustifolia)

Lavendel!

Denna mångsidiga essentiella olja, vars helande effekter kemisten Rene-Maurice Gattefosse upptäckte, när han i början av 1900-talet svårt brännskadade sin hand i en laboratoriolycka. Som tur var fanns där en kruka med lavendelolja som han kvickt stoppade sin hand i och han kunde sedan observera handens snabba läkning, tack vare lavendelns antiseptiska, hudläkande och smärtstillande egenskaper!

Terapeutiska effekter 
Lavandula 
kommer från det latinska ordet lavare, som betyder att tvätta, vilket är mycket lämpligt eftersom Lavendel är så djupt rengörande på många sätt. Den är starkt antiseptisk, och är en av få oljor som är användbar direkt på huden, t o m skärsår - ett bra komplement i Första hjälpen lådan. Den lindrar smärta och klåda, och påskyndar läkningsprocesser.
Den är också eterisk antiseptisk, vilket betyder att den inte bara rengör kroppen på en fysisk nivå, utan också på en energetisk nivå.

Tips på användning:

  • Vid lättare brännskador, skärsår, applicera oljan på området
  • Idealisk vid solbränna; ta en droppe eller två i en bra kokosolja, eller ännu hellre i aloe vera gel och applicera på huden.
  • som antiseptisk munvatten; ta en droppe till en kopp vatten och rör kraftigt, använd omedelbart och gurgla, svälj inte, utan spotta ut. Vid halsproblem som tonsillit, infektion mm kan du göra likandant, men gurgla längre.
  • En droppe eller två på huvudkudden kan hjälpa vid sömnproblem.
  • Ett varmt bad med 6 droppar verkar också avslappnande och lugnande.
  • Vid huvudvärk, tag en droppe på fingertopparna och massera tinningsområdet.
  • Lavendel har sedan länge använts vid stress, sömnlöshet och rastlöshet. Den är blodrengörande och stöttar lymfsystemet
  • Använd som smaksättare vid bakning (endast livsmedelscertifierade oljor!)
  • Mycket bra olja för huden, vid eksem, klåda, torr hud
  • Dessutom; mygg och knott gillar INTE doften, ta lite på handleden, tänd en aromalampa med några droppar i, och skulle du ändå bli biten, applicera lite olja på området

 Som alltid när det gäller essentiella oljor vill jag starkt framhålla vikten av att välja en olja med hög kvalitet, där det finns certifikat som garanterar kvalitén. Är priset för bra för att vara sant, så är det så, du får vad du betalar för helt enkelt. Bra oljor har ett högre pris. De terapeutiska effekterna uteblir om du väljer oljor av tveksam kvalité, ska du dessutom ta dessa invärtes behöver du definitivt veta att de håller livsmedelskvalitet. Essentiella oljor är mycket potenta och behöver behandlas med respekt, är du tveksam om hur du ska använda oljorna är du alltid välkommen att fråga mig! 
Mina oljor är ekologiskt odlade, håller livsmedelskvalitet, är certifierad via Soil Association, både med Food Grade & Health/Beauty Organic Certificate, och MSDS och CoA Certificate (dessa är olika innehålls/analys certifikat)


Organic Lavender Essential oil

Den rena, outspädda olja som du själv kan blanda med t ex ekologisk kokosolja, en bra jojobaolja, aloe vera för solskador. Använd i diffuser i sovrummet för god sömn.

Mycket dryg och potent olja. Lavendel oljan brukar betraktas som en säker olja, och en av mycket få man kan använda outspädd. Jag vill ändå rekommendera dig att använda den med respekt, prova dig fram droppvis. En välbalanserad, blommig doft!

10 ml 140 kr

Organic Lavender Massage oil

Djupt avslappnande olja, lugnar kropp och själ. För alla hudtyper, känslig, normal, torr, mogen.
Förbättrar hudens elasticitet. Innehåller ekologisk essentiell Lavender oil, Jojoba- & Aprikos olja, samt Vitamin E, omega 3,6 & 9. Dessa oljor är skyddande, balanserande, fuktighetsgivande och närande, samt antiinflammatorisk.
Bra vid hudproblem, torr hud, efter solning och vid för tidigt åldrande hud. Doftar alldeles ljuvligt!

 50 ml 150 kr

 


Följ med på en resa i Dr Bach´s fantastiska värld!

Jag kommer framöver att presentera de 38 olika läkande energierna (Bach Flower Remedies) Dr Bach fann i naturen och som han så framgångsrikt behandlade sina patienter med. Jag kommer också berätta om Dr Bach, och om mina egna erfarentheter av Bach. 
Vi börjar med Agrimnony!

A... för Agrimony

Sv. Småborre (Lat. Agrimonia eupatoria)

Det här är energin för dom som gömmer sina sorger och bekymmer bakom en glättad fasad, som clownen bakom en mask. För dom som blir stressade av gräl och konflikter och gör vad som helst för att undvika detta. Tar ibland till alkohol eller droger för att lindra sin börda. För dom som vid problem känner sig plågade, rastlösa och oroliga i både kropp och själ, men ändå låtsas utåt med ett leende att allt är bra.

I balans är detta gemytliga, glada och humoristiska människor som älskar lugn och ro. Ofta kloka, optimiska och skickliga diplomater. Så det här är en obalans som är viktig att behandla så att Du som känner igen dig i detta får lugn och ro, och resten av världen får njuta av Din underbara personlighet! 

För dig som vill läsa mer Agrimony, så här skrev Dr Bach.


Bach Flower Remedies är avsedda att behandla den individuella personens temperament och personlighet. De är egentligen inte en behandling för fysiska tillstånd, men eftersom vår kropp antingen svarar positivt eller negativt på hur vi tänker, känner och upplever omvärlden, så hjälper Flower Remedies även det fysiska tillståndet då vi återställer balansen i hela vårt varande.

Det finns totalt 38 Flower Remedies. Var och en av dessa behandlar ett specifikt känslomässigt tillstånd eller aspekt av en personlighet. Det är ett komplett system. Vi kan, om vi vill, beskriva och analysera hur vi känner med tusentals ord, men trots alla ord så finns det fortfarande 38 grundläggande karaktärsdrag.

Dr Bach ägnade sitt liv åt att fullborda detta tillvägagångssätt för läkande och när han slutfört detta arbete visste han att hans uppdrag i livet var klart. Många undrar om Dr Bach hade levt idag, skulle han då letat efter nya lösningar för att hantera tillstånd och stress i det moderna livet, men Flower Remedies behandlar inte materiella saker – de är för känslor som rädsla, oro, dåligt humör och för den mänskliga naturen, som är konstant över tid och liksom över hela världen, oavsett var, hur eller när vi lever.Har du ont, känner dig stressad eller behöver ta hand om dig
själv...

...då välkomnar jag Dig att

boka en behandling hos mig. 

Glöm inte bort att ta hand om den viktigaste personen i Ditt liv! 


Välkommen till min Mottagning:

 Center för Manuell Hälsa ligger på Renstiernas gatan 25

    Klicka Här och läs mer om de behandlingar jag erbjuder.
    Här hittar du också lediga tider.

    Tipsa en vän                                         Dela på Facebook

homepagefacebook

Madeleine Gustafsson
Telefon: 073 - 654 29 06
 madeleine@minabehandlingar.se

Välkommen!


copyright Texter mm Nyhetsbrev Madeleine Gustafsson

Bokningsregler

Jag vill påminna om mina bokningsregler. Avbokning sker 24 timmar innan bokad tid, det ger mig möjlighet att boka in kund på kölista och jag är tacksam att inte behöva debitera dig för utebliven behandling. Tack för Din förståelse!

Obs! Vid avbokning behöver du använda den kod du får i bokningsbekräftelsen. Det går inte svara på dessa meddelande. Alternativt ringa/sms:a/maila mig direkt.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss, för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev, eller önskat information om utbildningar eller annat. Skulle du vilja avsluta din prenumeration,vänligen klicka här.
Tack!