Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

Februari 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är intresseorganisationen för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Anmälan till årets sommarläger är öppen!

Delta på ett sommarläger fyllt av gemenskap och glädje! Varje lägerdag är fylld med spännande aktiviteter och på plats finns flera lägerledare. 

I år kommer vi att vara på en lägergård nära Sparreholm i Sörmland. Det är en perfekt plats för ett sommarläger med nära till skog och badplats. Vi ser fram emot massor av sol och roliga aktiviteter! Se filmen från förra årets läger här

För att vara med ska du vara mellan 7-17 år och medlem i Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Först till kvarn, så anmäl dig i tid!

 

Datum

  • 20-23 juli för dig som är 13-17 år
  • 23-26 juli för dig som är 7-12 år

 

Deltagaravgift

1300 kr.


Bekräfta ditt medlemskap i SCUF

För att fortsätta vara medlem i SCUF behöver du bekräfta ditt medlemskap, senast den 31 mars. Bekräfta via den länk som Svenska Celiakiförbundet, SCF skickat ut via e-post och brev. Om du saknar länken eller har glömt ditt medlemsnummer, kontakta: 

Katarina Verbeet
Administration, medlemsregister samt frågor kring föreningar på Svenska Celiakiförbundet
070-274 99 90
katarina.verbeet@celiaki.se

 

Det är tack vare alla underbara medlemmar som SCUF finns! Hoppas du vill fortsätta stödja verksamheten, kunna delta på aktiviteter och bidra till ökad tillgänglighet för barn och unga med celiaki.

Har du frågor? Kontakta info@scuf.se eller läs mer om medlemskap


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Förbundsårsmöte 2017

Förbundsårsmötet 7-9 april, blir en helg med gemenskap och pepp! Tillsammans bestämmer vi hur verksamheten ska se ut och vilka som ska leda förbundet det kommande året. Information hittar du på hemsidan!

Hejdå David!

David Persson, SCUF:s verksamhetsutvecklare ska ta sig an nya utmaningar och tjänsten är därför ledig. Sista ansökningsdag är 5 mars, sök eller tipsa om tjänsten!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Öst - Bakkurs och medlemsföreningsårsmöte

Den 18 februari har SCUF Öst årsmöte i Linköping. I samband med årsmötet har vi en kurs i glutenfri bakning tillsammans med Virginia Küst, vinnaren av SCUF-gaffeln 2016. Mer information och anmälan finns på hemsidan.

D.Ö.W - Fika och medlemsföreningsårsmöte

Träffa medlemmar och ta chansen att vara med att påverka den 26 februari. Under årsmötet kommer en gäst för att berätta om SCUF och de roliga möjligheter som finns för dig som är medlem. Självklart bjuder vi på glutenfritt fika.

Stockholm - Fettisdagen på Under Kastanjen

Alla har rätt till en semla! Kom och fira detta med oss i SCUF Stockholm på Under Kastanjen. Kom när du kan mellan 15.00-18.00 och meddela oss gärna i förväg för att vara säker på att semlorna räcker.

Väst - Följ med på spahelg

SCUF Väst besöker AneMoné Spa i Hökerum den 11-12 mars. I aktiviteten ingår inträde till spa, middag, fika, och frukost samt boende. Mer information och anmälan på hemsidan. Hoppas vi ses!

Väst - Frukostbuffé och medlemsföreningsårsmöte

Gör din röst hörd genom att rösta på mötet samt skicka in motioner i förväg. Under mötet kommer vi bjuda på en stor frukostbuffé. Anmäl dig senast 19 februari.

Stockholm - bowling och medlemsföreningsårsmöte

Gör din röst hörd och lämna förslag på vad DU tycker att vi ska arbeta med eller göra för aktiviteter. Under mötet kommer vi att bjuda på lunch från Pannini och därefter blir det bowling!

Stockholm - LAGA-spelet

Nu erbjuder vi mellanstadieelever i Stockholmsområdet att gratis testa spelet Mer LAGAnda! Spelet går ut på att ta sig igenom en skoldag med allergier, astma, celiaki eller intolerans. Låter det intressant? Maila till projektledare Emma: 

emma.gronlund@ungaallergiker.se

Engagerade medlemmar på Aktiv 2016

Norr - Uppdatering

Då det inte finns medlemmar som driver SCUF Norr just nu är föreningen vilande. Alla medlemmar är med i SCUF D.Ö.W tills föreningen får en egen styrelse igen. Följ gärna med SCUF D.Ö.W på aktiviteter och hör av dig om du vill vara med att starta upp SCUF Norr igen!


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


LAGA - Skolkonferens

Den 17 januari var LAGA-teamet med på konferensen "Bättre skola" i Örebro. LAGA var med för att berättar om hur vi medlemmar mår i skolan.

LAGA - nätverksträff

Den 21 januari hade LAGA:s mentorskapsprogram nätverksträff. Där detlagarna bland annat gjorde egna pins!

Läs mer om LAGA och mentorskapsprogrammet här

Gotland - Årsmöte

Den 26 januari hade SCUF Gotland medlemsföreningsårsmöte på Arbetarrörelsens hus, Visby. I samband med mötet kunde medlemmar fika och pärla celiakiarmband!

Vinterläger 2017

Den 27-29 januari åkte deltagare från SCUF och Norsk cøliakiforenings ungdom, NCFU till Sälen. Cirka 60 barn och unga mellan 15-29 år var med på vinterlägret och lärde känna nya vänner. Läs mer och se bilder från lägret på hemsidan!

Stockholm - Öppet styrelsemöte

Den 3 februari kunde medlemmar nyfikna på styrelsearbete vara med på SCUF Stockholms styrelsemöte. Missade du tillfället men är intresserad av att veta mer? Maila till stockholm@scuf.se

Syd - middag och medlemsföreningsårsmöte

Den 8 februari åt medlemmar i SCUF Syd italiensk middag och hade medlemsföreningsårsmöte. En ny styrelse valdes in och vi hade en trevlig kväll!

D.Ö.W - Lek och bus på Leos lekland

Den 11 februari besökte SCUF D.Ö.W och SCF Dalarna Leos Leksand i Borlänge. Alla barn som deltog bjöds på glutenfria pannkakor och dryck.

Förbundsstyrelsemöte

Den 10-12 februari hade SCUF:s förbundsstyrelse möte på kansliet i Stockholm. I samband med det hade SCUF och Unga Allergikers förbundsstyrelser möte om hur vi långsiktigt kan arbeta med skolfrågor. Behöver du stöd i din skolmiljö tveka inte att höra av dig!


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Se medlemmars tips

Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och starta grupper, skapa aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig! Läs mer på hemsidan.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.