Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev februari 2017


 

Det som hänt

Årets medlemsaktiviteter startade med bowling på Böckmans Bowling i Bromölla 19/1.

1/2 var det premiär för årets Öppet Hus-träffar. Än så länge använder vi föreningslokalen Credo på Österäng i Kristianstad men tyvärr ser det ut som att lokalen ska läggas ner. Vi undersöker möjligheten för att lokalen ska finnas kvar i Attentions regi men än är mycket oklart.

Under januari månad drogs styrelsearbetet igång med ett första arbetsmöte. Det intressepolitiska arbetet fortsatte med medverkande i bland annat NSPH Skånes nätverk.

 

 Det som kommer

Imorgon, 15/2, medverkar Attention Kristianstad-Hässleholm med bokbord när Eric Donell kommer till Statt i Hässleholm (Frykholmsgatan 13) med sin föreläsning/föreställning ADHD EDDDE!. OBS! Ändrad lokal.
Är du medlem i Attention får du specialpris. Dessa biljetter bokas genom privatbokning@desperado.se fram till 15/2.

 

På torsdag 16/2 är det dags för bowling i Kristianstad på C4-bowling och vi hoppas att många av er kommer dit.

 

Mars månad inleds med Öppet Hus på Credo. 1/3 gästas vi av Eva och Angela från Mottagningen Maria Skåne Nordost. De kommer att berätta om sin verksamhet och hur de arbetar.
Studier visar på att barn och ungdomar med t.ex. diagnosen ADHD löper överhängande risk att bli missbrukare som vuxna.
Kom och ställ frågor till Eva och Angela.
Vi bjuder på en enkel fika.

 

Allmän information

Vi har fortsatta problem med hemsidan (attention-kristianstadhassleholm.se) så vi har beslutat att behålla den gamla hemsidan under Attention nordöstra Skånes namn. 
Hemsidan (www.attention-nordostraskane.se) har hela tiden fungerat utan problem men om ni upptäcker något konstigt eller har åsikter ber vi er att ni hör av er.

Vi finns också på Facebook och där uppdateras det så gott som dagligen med artiklar eller annat som är NPF-relaterat. Tryck på gilla för att inte missa något.


Övriga nyheter

Riksförbundet Attention har lanserat filmen "Få skolan att funka för elever med NPF". Filmen är riktad till lärare och skolledare. I filmen får ni träffa Källbrinksskolan och ESS-gymnasiet som jobbar aktivt för att få till NPF-vänliga skolor.

För att nå ut med fimen till så många skolor som möjligt är DU en viktigt budbärare! Hjälp oss dela. 

 

Hoppas vi ses

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Bowling i Bromölla

Den 19/1 träffades ett fåtal medlemmar på Böckmans i Bromölla för att bowla. Det var trevligt men svårt. Efter ett tag gick det bättre och det blev en hel del strikes.
Tyvärr stängde konditoriet kl. 18:00 så vi kunde inte varva ner med fika efteråt. 

Öppet Hus på Credo

Den 1/2 arrangerades Öppet Hus i föreningslokalen Credo. Attention Kristianstad-Hässleholm hade bjudit in Barbro som berättade om Första Linjen. 
Första linjen-mottagningar vänder sig till de mellan 6 och 18 år som mår psykiskt dåligt. Du kan ringa om du är barn, ungdom, vårdnadshavare, skolpersonal eller liknande.
Telefonrådgivningen "En väg in" 020-51 20 20 vardagar klockan 08:00 - 16:30.


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening. Nyhetsbrevet kommer tredje måndagen i varje månad.

Följ oss på 
Facebook
Mail: attention.kristianstadhassleholm@yahoo.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter