Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


TILL ALLA ORIENTERINGSFÖRENINGAR I SVERIGE


Annonser på Eventor = pengar som utvecklar svensk orientering

Som många av er säkert har sett har vi nu lagt till en del annonser på Eventor. Under andra hälften av januari kom vi igång med en ny annonsleverantör, Leeads.

"Varför?" har en del undrat. För att dra in pengar till utvecklandet av svensk orientering, är det självklara svaret. 

Efterhand har vi gjort vissa anpassningar, dels rena ändringar av design, dels en modifiering gällande tävlingsannonsernas placering, så att även de ska synas väl.

I förra föreningsutskicket berättade vi lite om bakgrunden till samarbetet med Leeads.

Utgångspunkten är att vi har en relativt stor trafik på våra sajter och vi har förstått att det finns en möjlighet att tjäna en hel del pengar på annonsering.

Exakt hur mycket det i slutändan blir får visa sig när vi gör bokslut för 2017, men förhoppningen är det ska motsvara vad en större sponsor kan ge.

Ju fler gånger annonserna visas - desto större intäkter för svensk orientering.

Vi kommer under året att mobilanpassa Eventor, en åtgärd som givetvis ligger i tiden. Allt fler surfar på mobil, och när anpassningen dessutom kan fördubbla annonsintäkterna känns det valet enkelt.

Vi kommer även att lägga in annonser på svenskorientering.se.


Vem gör vad?

På kansliet har vi från årsskiftet omorganiserat oss en del. Vi har infört enhetschefer för kommunikation (Mathias Karlsson) och idrott (Tomas Stenström) som tillsammans med ekonomichefen (Marita Axelsson) och mig, förbundschef Susanne Söderholm,  bildar en ledningsgrupp. Under våren kommer vi tillsammans med personalen att på bästa sätt fördela arbetsuppgifterna i den nya organisationen. På förbundssidan finns information om kansliets personal, och här kommer vi efterhand att bygga på med mer information om vem som gör vad.


Lyft vår idrott - med Idrottslyftet 2017

Första ansökningsstoppet för Idrottslyftet 2017 - den 15 februari - närmar sig med stormsteg. För 2017 gäller en del nyheter. Inriktningen är delvis förändrad och en helt ny applikation i IdrottOnline används för ansökan och all annan administration kring Idrottslyftet. All information om Idrottslyftet 2017 finns på hemsidan.

Under året kommer vi att behandla ansökningar vid ytterligare två tillfällen: den 15 maj och den 15 september.


Jag vet att ni har många eldsjälar i era föreningar!

Folkspel tillsammans med Expressen lanserade under 2016 Årets Eldsjäl - för ett friskare, aktivare och bättre Sverige. Nu stundar Eldsjälsgalan - 20 finalisterna är utsedda bland 3000 nomineringar som strömmat in till Folkspel under 2016.  

De totalt 20 finalisterna är alla garanterade ett personligt stipendium på 10 000 kronor, men på Eldsjälsgalan väntar fler priser. På åretseldsjäl.se kan du läsa mer om var och en av finalisterna. Det är även här du röstar. Röstningen pågår fram till sista februari.

Expressen ger ut en bilaga om årets eldsjäl några gånger om året och vill gärna få in tips om berättelser som kan bli inslag för att lyfta fram föreningslivet.

Jag vill passa på att uppmana er att under 2017 nominera era eldsjälar!


I det förra nyhetsbrevet fanns informeration om kommande tränarutbildningar, Livelox och World Orienteering day. Hela nyhetsbrevet finns att läsa här.


Ni vet väl att det finns en del erbjudanden till föreningarna på hemsidan? Vi har erbjudanden om fästingvaccin, grönt elavtal, rabatt på Scandics sporthotel, förbandsväska och hyrbilar.


 

Avslutningsvis vill jag påminna om att EM i skidorientering pågår för fullt! Ni följer väl de svenska framgångarna? 

Varma hälsningar
Susanne Söderholm, förbundschef

 


Svenska Orienteringsförbundet www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.