Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev #3 16/17 - Februari

Vårterminen är igång och det blir ljusare för var dag som går. På skolan är det som vanligt full aktivitet och i detta nyhetsbrev kan du läsa lite av vad som har hänt den senaste tiden och är på gång framöver.


Idrottsdag

Tisdagen den 14 februari är det idrottsdag. Exempel på aktiviteter som eleverna har fått välja bland är långfärdsskridskor, svärdsfäktning, klättring, simning, boxning, fotoexkursion och längsskidor.

Vi hoppas att denna dag kan inspirera till mer fysisk aktivitet då vi vet att många av våra elever sitter still mycket och har ett yrkesliv framför sig med allt för mycket stillasittande.


Öppet hus

Ute var det grått men inne fanns det färg! Lördagen den 4 februari hade vi öppet hus på skolan. Främst riktade vi oss till elever i åk 9 som just nu väljer till gymnasiet. Vi gladdes åt det stora antalet besökare och extra kul var det när före detta ITG-elever tittade in och säger hej!

Student 2017

Den 9 juni är det dags för studenten! Våra åk 3-elever sliter hårt för att bli klara med gymnasiearbeten och för att hinna lära sig så mycket som möjligt innan de fortsätter in i den ljusnande framtiden!
Utspringet är kl 13.00 på skolans innergård.


Elever som lärare

Förra veckan var vi inbjudna till Karl Johans skola för att undervisa årkurs 6-elever i programmering. Det var ITG-elever från teknikprogrammets årkurs 2 som tillsammans med läraren Tobias Englund stod för undervisningen och det var väldigt uppskattat av alla och vi hoppas på ett fortsatt samarbete med Karl Johans skola och andra skolor.
Läs mer på
AcadeMedias hemsida


Studiehjälp på Tegelbruket

Tegelbruket som ligger nära skolan erbjuder gratis studiehjälp för gymnasieelever. På måndagar kl 16-18 är det räknestuga i samarbete med Mattecentrum och de har varit på skolan och presenterat sig i klasserna. På tisdagar och torsdagar kl 16.30-18.30 är det allmän studiehjälp i projektet Get ready


Skarpa projekt

Just nu pågår ett samarbete mellan våra IT Design & Media-elever och spelutvecklaren Andreas Wilcox. Eleverna har fått olika uppdrag av Andreas där de bidrar med bland annat marknadsanalyser och design av spelkaraktärer. Det är väldigt inspirerande och givande för eleverna att få arbeta med skarpa projekt på detta sätt där de får både uppdrag och återkoppling från en professionell spelutvecklare.

Har du idéer på projekt som våra elever kan tänkas vara bidragande i så tveka inte att höra av dig!


Kalendarium

14 feb - Idrottsdag
16 feb - Föräldramöte åk 1
20-24 feb - Sportlov
1 mar - Utvecklingssamtalsdag
29 mar - Studiedag


Detta nyhetsbrev går ut till skolans elever och deras vårdnadshavare och andra av skolans intressenter. Om du har några frågor eller synpunkter så ska du inte tveka att höra av dig till oss! Mig når du på 019-44 64 61 eller simon.ekdahl@it-gymnasiet.se

Hälsningar Simon Ekdahl, rektor

Ps. Du har väl inte missat att följa våra sociala medier? Se länk nedan.

IT-Gymnasiet Örebro | Karlsgatan 30 | 703 41 Örebro

info.orebro@it-gymnasiet.se | www.it-gymnasiet.se/orebro

facebookinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.