Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 4,

2017

Hej på er alla

Idag har jag mitt kontor i sthlm och i morgon blir det möte med förbunds styrelsen.

Att tävlings säsongen är på väg och närmar sig med stormsteg det märks på mängden mejl som kommer in och främst alla mejl som berör utlåning/övergångar. Det är enormt mycket akutövergångar/utlåning som kommer in just nu och jag hinner inte riktigt med. Detta innebära tt det kommer dröja innan jag kan svara på alla ärenden men jag jobbar på så snabbt jag kan. Tänk på att behandlingstiden är 14 dagar för övergångar/utlåning så ni har det med i beräkning när ni nu börjar titta på era lag inför tävling. Jag har påmint er alla under hösten om att kolla över om ni har några rödmarkerade aktiva i era Pensum och bett er inkomma med detta till mig.

En lite påminnelse från TK finner ni också längre ner i denna info.

Nästa vecka, vecka 6 är jag iväg på semester. Jag kommer därför inte kunna svara er på mejl eller hantera övergångar under denna vecka. Det blir en vecka med skidåkning i Sälen vilket jag verkligen ser framemot!

I början av december rapporterades om ännu fler fall av övergrepp på barn inom idrotten. Denna gång i England men oavsett var i världen det är så är det något vi alla måste vara uppmärksamma på. Har ni begärt in papper från belastningsregistret på era ledare? Det är allas vår skyldighet att våra aktiva tränar i trygga miljöer.

Hur gör ni i er förening? Har ni några tips att delge?

  

Tjipp och hej på er alla

Kia


TK informerar

Nu närmar sig SCF´s mästerskapstävlingar med stormsteg. TK vill därför förtydliga vilka regler det är som gäller från USASF. Uppdateringarna som kom i förra veckan gäller säsongen 2017-2018. Alla resterande SCF-tävlingar våren 2017 kommer därför följa USASFs regler som är daterade 31 augusti, 2016.

För frågor om USASF reglerna, maila till cheer.rules@iasfworlds.com

För frågor om TR & TB. Maila regler@cheerleading.se

Vi vill även påminna ALLA lag om att skicka in ev godkända filmer ni fått från USASF till levels@cheerleading.se senast två veckor innan ert DM. Detta för att säkerställa att regeldomarna får ta del av de filmerna också.


UK söker kursvärdar

Vi behöver även kursvärd i norradistriktet som kan ha två hallar eller en delbar samtidigt lördag och söndag. Vi behöver även en konferenslokal men denna behöver ej vara i anslutning till någon sporthall men tillgänglig lördag eller söndag.

Ni som har möjlighet att vara kursvärd behöver kunna hjälpa till med:

  • Hall / hallar
  • Transporter av instruktörer
  • Beställa boende till instruktörerna
  • Fixa lunch till instruktörerna. (Varm)
  • Kopiera kursintyg
  • Ordna så demo cheerleaders / gymnaster finns att tillgå. Viktigt med rätt kunskap. Prata med instruktörerna.

 

Anmäl för kursvärdskapet gör till till Uk:s via mejl uk@cheerleading.se.

Vi behöver ha er intresseanmälan senast den 31 januari 2017. Ni får därefter svar men tidigast i mitten av februari.

 

Utbildningskommitén


Trygg idrott behöver alltid sättas i främsta rummet

Återigen uppdagas hemska och oacceptabla övergrepp inom idrotten. Denna gång i England, men vi vet att det finns liknande fall i Sverige. Trakasserier och övergrepp som finns i samhället finns också inom idrotten. Våra föreningar, ledare och idrottsföräldrar kan få stöd för att minska riskerna för att det ska hända igen.

- Jag blev ledsen och förbannad när jag läste om det som har skett inom fotbollen i England. Det får inte ske, men ändå händer det. Idrott är en fantastisk verksamhet där våra barn och ungdomar upplever glädje, gemenskap och växer som människor. Den ska självklart vara trygg, säger Stefan Bergh generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

Läs mer här!Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.