SWITCH-IT AB    NYHETSBREV    30 JANUARI 2017

Varning - Ny våg av bluff mail

Med anledning av att det återigen förekommer en våg av bluff mail, sk. VD brev, vill vi göra er uppmärksamma på detta tillvägagångssätt. 

Ett VD brev innebär att någon utger sig för att vara ett företags VD. Den falska vd:n skickar ett mejl till en annan person på företaget och ber denne göra en överföring på en summa pengar till ett konto. Det rör sig om varierande storlek på beloppen, men skall alltid överföras omgående.

Ofta kan man se på avsändarens domännamn att det inte är riktigt, även om det ser korrekt ut vid en första anblick. Som i exemplet ovan där ett "g" har bytts ut mot ett "q".

Bästa sättet att skydda sig mot denna typ av attacker, och även andra, är att upprätta en IT-säkerhets policy för företaget. Vi på Switch-IT hjälper er gärna i detta arbete, så kontakta oss redan idag för ett samtal kring detta.


STARK-dagen i Borås

Switch-IT deltog i år på den årliga STARK-dagen på Högskolan i Borås. 

Detta är ett tillfälle för studenter att träffa representanter från privata och offentliga sektorn för att knyta kontakter för framtida anställningar.

Vi pratade med många intresserade studenter och hoppas att få möjlighet att anställa någon av dom när studierna är klara.

Switch-IT ställde ut i Hydria koncernens gemensamma monter.


Nyhet - HP Z2 Mini Workstation

Den första miniarbetsstationen i världen som har utformats för CAD-användare.

Den revolutionerande Z2 Mini, som är tillverkad av och utformad för proffs, ger dig både prestanda och pålitlighet i en liten, elegant design för bästa möjliga CAD-upplevelse.

Få smidig prestanda direkt med den populäraste CAD-programvaran. Z2 Mini är certifierad för över 20 professionella programvaror.

Z2 Mini, som endast är 5,8 cm (2,3 tum) hög och har avancerat VESA-stativ, är perfekt för alla kontorsmiljöer.Erbjudande

HP Z2 Mini Workstation

Art.nr: 1CC42EA#ABS

HP Z2 Mini G3 Performance WKS / Nvidia Quadro M620 2GB / i7-6700 3.4GHz / 256GB Z Turbo Drive G2 / 16GB (2x8GB) DDR42400 nECC / Win10p64 / 3yw

Pris: 13 500 kr (exkl. moms)

Priset gäller tom 2017-02-15. Frakt tillkommer. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.


 Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig.

Tel: 033-23 70 00    E-post: info@switch-it.se   Hemsida: www.switch-it.se

facebooklinkedininstagram