Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2017-1 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Hoppas alla haft en skön jul och nyår med lite tid för annat än dödböcker och husförhörslängder! Aktiviteten har varit en aning lägre i projektet men nu är vi igång igen på högvarv. Ni adopterar och skickar in resultat i en mycket god takt.

Som framgick av förra månadsbrevet och annan information så gäller nu som första deadline den 1 juli 2017 för material till förhandsutgåvan av Sveriges Dödbok 7 i november 2017, då vi hoppas kunna ha klart ca 2/3 av det nya materialet. Projektet fortsätter med resten inför den slutliga versionen i november 2018.

Av den traditionsenliga grafen här nere ser vi att idag är ca 55 % av församlingarna klara. Dessa är förstås av väldigt olika storlek, så inte sällan kan stora församlingar behöva delas upp mellan registrerare. Många föreningar fördelar på så sätt uppgiften bland medlemmar. Speciellt i Stockholms stad med stora och ibland svårforskade församlingar behöver mycket ännu registreras, och fler är välkomna att hjälpa till där. För att lätta på bördan går det bra att välja kortare tidsperioder. Jag har delat upp de största församlingarna i Stockholm på hemsidans adoptionssida med förslag på perioder, men det går bra att välja andra. Det går förstås också bra att välja kortare tidsperioder i andra delar av landet.

Till sist välkomnar vi de ca 25 nya registrerare som hörsammat uppmaningen att hjälpa till! Är ni osäkra på något så skicka ett mail eller skriv i Facebookgruppen.

Bästa hälsningar

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

1980 församlingar/delar är klara 2017-01-22 med ca 1 630 000 poster och vi är ca 450 aktiva registrerare (enskilda och föreningar)


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.