Nyhetsbrev #1 2017: Medlemsvärvning. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vinnare i Konstlotteri 2016

Måndagen den 28 november var det dags för konstlotteri.

Vi gratulerar vinnarna!

Vinst nr 1, "Kran": Pennilla Hansson

Vints nr 2, "Lilla Ateljen": Mia Rubinstein

Vinst nr 3, "Hassel i vårskogen":  Fredrik Rubinstein

Vinst nr 4, "Textil/ramad låda av plexiglas: Christer Samuelsson 

Vårt närvaropris togs hem av Ruth Sandgren.

Maria Uleander presenterade sin textilkonst, det var ett intressant och uppskattat inslag under kvällen, och vi hälsar Maria välkommen som medlem i föreningen! 


Dags att förnya ditt medlemskap!

Nu är det dags att betala medlemsavgiften 300 kr för året 2017. Vi vill ha din betalning senast 15 februari, för att kunna planera inköp till årets lotteri. Du betalar till bankgiro: 588-0497. Alternativt Swisha till: 070-3840308. Ange ditt namn/medlemsnummer.


Årsmöte

Vi planerar årsmöte i mars. Inbjudan kommer skickas ut ca 4 veckor innan mötet.

Nyhet! Värvningskampanj!

Delta i vår kampanj för att värva nya medlemmar till vår förening, så att vi kan erbjuda ännu flera aktiviteter och flera vinster i lotteriet. Du som värvar en eller flera medlemmar deltar i en extra utlottning av ett värvningspris, som kommer ske på årsmötet!


Vill du delta på föreningarnas dag i Lundby?

För tredje året arrangeras nu Föreningarnas dag på Lundby bibliotek lördag 11 mars kl 11 - 15.
Det är alltså föreningar i Lundby som bjuds in för att visa upp sin verksamhet. Detta är ett utmärk tillfälle för oss att visa upp vår verksamhet och knyta nya kontakter. Vi vill gärna att några medlemmar är med denna dag, hör av dig med din intresseanmälan!


Konstrundan i Lundby

Nu planeras det för fullt för Konstrundan i Lundby, som kommer gå av stapeln lördag 22 april. Vi planerar att delta i samarbete med River City Gallery. Du som vill hjälpa till med vårt arrangemang hör av dig med din intresseanmälan!


Vi söker företagsmedlemmar!

Föreningen söker långsiktiga samarbeten som kan bidra till att utveckla verksamheten.

Vad är då våra ambitioner framåt?

Vi medverkar i det nya initiativet Konstrundan i Lundby, som planeras 22-23 april 2017. Vi vill öppna upp för nya konstutövare att ställa ut tillsammans med oss. Vi tror att det kan skapa möjligheter och öppna upp vägar för lokala konstutövare som ännu inte har egna möjligheter att delta på denna typ av arrangemang.

Vi arbetar även på att driva igång projektet Kulturnätverk Älvstaden. Vi vill via detta projekt bygga ett kulturnärverk och nå en större målgrupp genom att närma oss företag, boende, andra föreningar och konstnärer, framför allt på Norra Älvstranden och dess närliggande områden i stadsdelen Lundby. Det är en mycket mångkulturell stadsdel och genom detta projekt kan invånarna, företag och föreningar mötas genom kulturen, och tillsammans bygga en starkare stadsdel.

Vad har vi gjort?

Vi deltog på Lundby Kulturmånad 2013 på Backaplan i Mobilt galleri (glas-container) och sedan 2014 i samarbete med RiverCity Gallery på Eriksberg, där 11 lokala konstnärer ställde ut sina verk. Mycket lyckade arrangemang! Några av konstnärerna som deltog har fått draghjälp och är nu ännu mera aktiva, har blivit stärkta i sitt utövande och har gjort egna utställningar. Det är på det sättet vi som förening vill verka och bidra till det lokala kulturlivet.

För att klara av att förverkliga våra ambitioner behöver vi draghjälp inte minst ekonomiskt, med stöd från företag och organisatiioner som ser värdet i vår verksamhet. Vi lanserar därför  företagsmedlemskap som ger organisationer möjligheter att ta del av vårt utbud. Intresserade!  Hör av er!


Sveriges Konstföreningar

Älvstadens Konstförening är medlem i Sveriges Konstföreningar. Som medlem har du därför tillgång till alla aktiviteter som arrangeras inom Sveriges Konstföreningar. 

Sveriges Konstföreningar är en partipolitiskt obunden ideell organisation vars ändamål är att tillvarata landets konstföreningars intressen.

Sveriges Konstföreningar arbetar för att konstföreningarna även i framtiden ska vara en viktig del av det svenska kulturlivet. Det gör vi genom att fortbilda konstföreningsledare, producera utställningar och utbildningsmaterial, ge stöd och hjälp i det dagliga föreningslivet och verka kulturpolitiskt på riksnivå för att konstföreningarna ska få bättre förutsättningar för sin verksamhet.

 

31 januari  ”Bilder jag aldrig sett förut”  Joakim Stampe

Konstnär Joakim Stampe berättar om sitt konstnärsskap
Joakim Stampe är kanske mest känd för oss göteborgare som konstnären, som genom sina gatumålningar vill göra konsten tillgänglig för alla. Vem har inte fascinerats över hans finurliga figurer, som han låtit växa fram längs bergsväggarna upp till Guldheden?

Tid:     31 januari kl 18.00

Plats:  SENSUS, Drottninggatan 30

Kostnad: 100 kr   lättare förtäring serveras

Sista anmälningsdag: 27 januari

Anmälan till goteborg@sverigeskonstforeningar.nu

 

Övriga aktiviteter i distrikt Göteborg

Sveriges konstföreningar har flera olika aktiviteter i Göteborg. Följ länken för att ta del av vårens program.

 

Prenumerera på Konstperspektiv

Sveriges Konstföreningar startade Konstperspektiv år 1975 -  idag Sveriges största tidskrift om samtidskonst.

För medlem i konstförening är prenumerationspriset 240 SEK.

Ett exemplar av tidningen finns att läsa hos RiverCity Gallery. Där kan du bekanta dig med tidningen innan du väljer att prenumerera.

Varje nummer av Konstperspektiv innehåller aktuella konstnärsintervjuer, fördjupande reportage och utställningstips. Vi bevakar också nutida konsthantverk.

För prenumeration kontakta chefredaktör Nina Solomin: red@konstperspektiv.nu


facebookhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.