Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Cheerinfo 2,

2017

Hej på er alla

Nu har det flesta kört igång sin verksamhet och det märks också i aktivitet när det gäller licenser. Nya medlemmar börjar och vi ser en ökning av licenser. Glöm inte att registrera era nya medlemmar, de får inte stå utan försäkring!

Majblomman presenterades torsdagen den 12 januari. Jag tycker det är riktigt coolt att den i år har designats av en av våra cheerleaders, närmare bestämt från Luleå. Läs mer i inlägget nedan.

I helgen genomfördes också två utbildningar, en bas i Köping och en Regeldomarutbildning i Stockholm. På basutbildningen var där 30 glada deltagare och på Regeldomarutbildningen 15 st.

Det är väldigt roligt att våra utbildningar är så välbesökta. Du har väl inte missat att Utbildningskommittén sökte nya medlemmar i tidigare cheerinfo! Här hittar ni det inlägget.

Har ni något roligt som händer hos er som ni vill ha med i vårt Cheerinfo? Tveka inte, destu mer ni skickar in desto roligare för alla.

Veckans TIPS blir därför att också skicka detta blev vidare till era tränare i föreningen så de får del av vad som händer i Cheersverige!

I morgon skall jag träffa Landslagsutskottet och få se Team Sweden Coed och Allgirl träna då de har träningshelg i Göteborg. Det skall bli väldigt roligt.

Vad skall ni göra i helgen?

Tjipp och hej på er alla
Kia


Foto: Alma Vestlund/ Majblomman.

Majblomman 2017

Cheerleadern Miranda designade årets majblomma

Torsdagen den 12 jan presenterades årets majblomma.

11-åriga Miranda Nilsson som tränar och tävlar med juniorlaget LCD Honeybees hade skapat den unika, nyckelpigeröda majblomma vars prickiga mönster hon skapat. Avtäckningen ägde rum på Katarina Södra skola i Stockholm, där också TV4 direktsände.

Majblomman fyller 110 år i år. De första majblommorna såldes 1907 i Göteborg och var alltigenom mörkblå. Sedan dess har blommorna inte enbart skiftat i färg utan även i form, material och design. Men aldrig förr har majblomman varit prickig. Varje blomma är dessutom unik, då prickarna är placerade på olika ställen.

-Jag ville göra någonting som stack ut lite. Någonting speciellt som inte såg ut som alla andra, sa Miranda Nilsson, när hon avtäckte sin skapelse i TV4.

Den röda färgen och prickarna ska påminna om nyckelpigan, för den symboliserar lycka och kärlek, förklarar Miranda Nilsson som designat årets majblomma.

Att köpa majblommor är att hjälpa barn som har det svårt. Glasögon, fritidsaktiviteter och vinterkläder är några exempel på vad pengarna går till. För Majblomman som är Sveriges största barnhjälpsorganisation gör nytta i vardagen, precis som nyckelpigan.

Den 6 april startar 2017 års insamling när 80 000 barn ger sig ut för att sälja majblommor över hela landet. Traditionen bjuder att H.M drottning Silvia köper den första majblomman.

Majblomman är Sveriges största barnhjälpsorganisation. De arbetar året runt för att förbättra barns villkor. Deras mål är att alla barn ska få vara med och dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. 

Majblommans hemsida


TIPS!

Visste ni att ni har tillgång till Fortnox via Idrottonline? Fortnox är ett bokförings ekonomisystem som ni som har inloggning till Idrottonline har tillgång till och från och med förra året är det nu gratis! Ni kan alltså spara en slant om ni använder er av detta program samt så har ni all er bokförning via internet och blir inte så sårbara om era datorer skulle haverera.


UK söker kursvärdar till hösten 2017 Norra distriktet

Vi behöver även kursvärd i norradistriktet som kan ha två hallar eller en delbar samtidigt lördag och söndag. Vi behöver även en konferenslokal men denna behöver ej vara i anslutning till någon sporthall men tillgänglig lördag eller söndag.

Ni som har möjlighet att vara kursvärd behöver kunna hjälpa till med:

  • Hall / hallar
  • Transporter av instruktörer
  • Beställa boende till instruktörerna
  • Fixa lunch till instruktörerna. (Varm)
  • Kopiera kursintyg
  • Ordna så demo cheerleaders / gymnaster finns att tillgå. Viktigt med rätt kunskap. Prata med instruktörerna.

Anmäl för kursvärdskapet gör till till Uk:s via mejl uk@cheerleading.se.

Vi behöver ha er intresseanmälan senast den 31 januari 2017. Ni får därefter svar men tidigast i mitten av februari.

 

Utbildningskommitén


Övergång i stängd period

Jag får just nu många frågor om övergångar och det verkar som om en del av er missat att utlåningsavtalet finns och är det som skall användas i den stängda övergångsperioden. Förra året var undantag då vi gick över till Pensum men det finns inga hinder för att ni skall använda det nu under den stängda perioden. Visst kan det finnas undantag för övergång under perioden men använd utlåning i första hand nu.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.