Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

Sommarjobb har jag haft en återkommande vädjan om. Nu upprepar jag mig, det är viktigt inte bara för våra gymnasieungdomar, det är också en fantastisk möjlighet för dig att skapa intresse för din verksamhet. Det är din framtida rekryteringsbas som du börjar bygga redan nu. Mölndal stad har som mål att erbjuda alla gymnasie-ungdomar sommarjobb. Inte bara i egen verksamhet, utan även hos privata företag. Kontakta oss! Vi hjälper dig med rekryteringen.

Lars Ekberg


Kontakt

Lars Ekberg

Lars Ekberg
Näringslivschef
lars.ekberg@molndal.se
Tel. 031 315 13 11

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031 315 13 14


Bli en Cykelvänlig arbetsplats

Nu är anmälan öppen till Cykelvänlig arbetsplats 2017! Vinnaren förra året kom från Mölndal och vann första pris med reklamfilm på SF-biografer.

Cykelvänlig arbetsplats är en utmärkelse för alla er som vill underlätta för anställda att cykla till jobbet och i tjänsten. Ett enkelt sätt att få friskare och gladare medarbetare!

Anmäl din arbetsplats här


Cykla till jobbet fredag 10/2

Lova att cykla till jobbet den 10:e februari. Hjälp din stad, arbetsplats, skola eller land att nå toppen av denna vänskapliga tävling. Tipsa dina vänner och se hur poängen går upp. Följ snacket och håll utkik efter events nära dig på sociala medier.

Läs mer


SMS-avisering vid vattenavbrott

Mölndals stad har börjat med att skicka ut SMS-aviseringar vid vattenavbrott och större VA-arbeten. Meddelanden skickas till mobilnummer, abonnemang eller registrerat kontantkort, med adress inom Mölndals kommun. Om ditt företag har mobilnummer registrerade på annan adress än där kontoret är kan du själv registrera era telefonnummer för dessa SMS-utskick. Kontakta stadens tekniska kundservice på 031-315 15 80 för hjälp med att registrera ett mobilnummer eller om du har frågor.

Läs mer


Feriejobb för Mölndal

Nu är det hög tid att börja planera in feriejobben under sommaren. Vi vill medverka till att fler privata arbetsgivare ser möjligheten att skapa en relation för framtiden! Du kan erbjuda ett feriejobb för en gymnasieungdom från Mölndal.

Mölndals stad ger varje år gymnasieungdomar möjlighet att få ett feriejobb i någon av våra kommunala verksamheter. Men vi vill ha fler företag som också ger samma möjlighet. Vi kan erbjuda dig som företagare hjälp med rekryteringen av feriearbetare. Du behöver inte, om du inte själv vill det, välja vem du anställer. Vi kan ta ansvar för hela processen, men du kan också genomföra intervjuer för att bedöma vem som är mest lämplig för just dig.

Kontakta näringslivschef Lars Ekberg för mer info!


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Skriv in Mölndal i sökrutan på sidan så får du upp de aktuella upphandlingarna för tillfället.

Till hemsidan


Januari 2017

Utveckling av Lindome centrum

Just nu pågår ett arbete med att utveckla Lindome Centrum. Stadsbyggnadsförvaltningen arbetar med att ta fram en detaljplan för att se om det finns möjlighet att förtäta och bygga fler bostäder i Lindome Centrum.

Förslaget är att busstationen ska flyttas till ett läge längs Industrivägen och att göra parkering på dagens busshållplats. Detaljplanen ser också till att Äppelparken ska bevaras och lyftas som offentlig miljö och mötesplats. Mer information kommer under våren.


Svara!

400 företagare i Mölndal har i januari fått en enkät från Svenskt Näringsliv.

Eftersom enkäten är ett viktigt underlag till den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges kommuner tycker vi att det är viktigt att så många som möjligt svarar. Vi, och resten av Sverige, vill veta vad ni tycker om Mölndal. Svara!


Planer för Västra Eklanda

Det pågår ett arbete med en ny detaljplan för SCAs gamla kontor. Fastighetsbolaget Balder har köpt fastigheten med kringliggande mark. De vill bygga en ny stadsdel med bostäder, förskola, skola, en del affärer och kontor. I första etappen ingår endast SCAs gamla kontor. Erik Lavehall på Balder är ansvarig; ”för tillfället hyr bland annat Volvo kontorsytor och företaget Opus lager, kontor och verkstad. I september 2018 räknar vi med att starta ombyggnad för bostäder och en förskola. Vi ser också ett behov av utbyggd kollektivtrafik i området”.

Balder planerar på sikt en kvartersstad, Västra Eklanda, med ca 1500 bostäder och ett mindre centrum med närservice. Området ligger bra mellan Mölndal och Göteborg, nära Eklanda, Högsbo och 421.


Kan Hållbarhetsveckan vara något för dig och ditt företag?

Mölndal har en vision om att vara en hållbar stad. Men vad innebär en hållbar stad? Hur når vi dit och hur kan du som företagare vara med? Hållbarhetsveckan är ett samarbete mellan flera aktörer och syftar till att skapa aktiviteter, mötesplatser, tankar och diskussioner kring hållbarhet.

Har du något som ni gör som är värt att berätta om för andra?

Läs mer


Stort intresse för "Before Work"

Anmälan: karin.kempe@molndal.se

På vårt tredje Before Work fick drygt 70 intresserade lyssna till Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.

Den 7/2 kommer Bjarne Fjellanger, vd för MölnDala Fastighets AB, att berätta om planerna för Forsåker-området. Varmt välkomna.


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Åsa Everog, sektionschef Arbetsförmedlingen Mölndal, om varför hon hamnade i Mölndal, och om en stor utmaning.

Integration – vår gemensamma utmaning 2017

I år kommer en stor del av de nyanlända flyktingar som kom till Sverige under föregående år att få asyl och därmed uppehållstillstånd. För Mölndals stad innebär det att ca 400 personer kommer bosätta sig här.

Läs hela texten här


Ett företag i Mölndal - Alelion Energy System AB

Att kunna lagra energi till det ögonblick man verkligen behöver den är av största vikt eftersom elektrisk energi är en färskvara och behöver produceras i samma ögonblick som du ska använda den.

Kring batteriteknik, baserad på litium, bygger Alelion lagrings- och styrsystem för energi från bl.a sol, vind, vatten, avfall och biomassa med resultat som sparar vår miljö, optimerar din produkt, förbättrar din ekonomi och skapar inte minst välbehövlig bekvämlighet. Det handlar om att koncentrera kraften helt enkelt. Tack vare bred erfarenhet av fordons- och materialhanteringsindustrin samt specialistkunskap inom litiumjon, levererar Alelion idag produkter i världsklass till såväl mindre som stora internationella företag med industritruckar. Besparingar finns att skapa oavsett om du har 1, 20 eller 100 truckar. Det gör det nyss börsintroducerade Alelion Energy Systems idag till ett mycket spännande och starkt växande företag.

Läs mer


Femma i världen

Med hög livskvalitet och stor andel välutbildad befolkning placerar sig Göteborg som nummer 5 bland 46 utvalda städer i den första versionen av GCTCI – ett internationellt index som rankar städer utifrån förutsättningar att attrahera kompetens. Mölndal ligger i en expansiv region. Städerna mäts på sex områden genom två till fyra utvalda variabler per område. Det är till exempel internettillgång, livskvalitet, ledande universitet, levnadskostnad samt utbildningsgrad.

Läs mer


Värdeskapande integration

"De nya jobben"

Ett nytt koncept för integration, nya innovationer och stärkande av innovationsförmågan i företag.

Du får en möjlighet att delta i kreativa workshops för att stärka din innovationsförmåga, lär dig använda verktyg för projektskapande och samtidigt får du tillgång till kompetenta medarbetare och stöd för projektanställningar.

Swerea IVF, ett nationellt forskningsinstitut som finns i Mölndal, planerar att starta ett projekt för att underlätta för nyanlända med teknisk utbildning/erfarenhet att komma ut i praktik hos svenska företag. Har du behov att få kvalificerat stöd i dina utvecklingsfrågor kan du kontakta Linda Olofsson, 031-7066014 eller linda.olofsson@swerea.se.

Nu över 1400 på sändlistan till nyhetsbrevet!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter