Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


TILL ALLA ORIENTERINGSFÖRENINGAR I SVERIGE


Nu skriver vi 2017 och på måndag håller vi alla tummar vi har för våra nominerade på Svenska Idrottsgalan. Tove Alexandersson är som bekant nominerad i kategorin Årets Kvinnliga Idrottare och förbundskapten Håkan Carlsson i kategorin Årets Ledare.

Dessutom är ju Tove Alexandersson kvar i matchen om Jerringpriset! Under fredagen skedde den sista gallringen före Globen och Alexandersson är en av fem kvarvarande kandidater. Nu är det spurten, och nu räknas bara telefonröster, sms och röster via SVT:s Duo-app.

All info om hur du röstar på just din favorit hittar du på Radiosportens hemsida. Själv tycker jag att valet känns enkelt!

Annars är det hög tid att vända blicken framåt - mot allt kul som väntar 2017. Många spännande utmaningar ligger precis runt hörnet; kluriga motionsorienteringar, härliga intervallpass, ett O-Ringen i Värmland, ett Tiomila i Göteborg, Swedish League, närtävlingar i mängd och mästerskap både när och fjärran. Här närmast stundar skidorienterings-EM i Finland som följs av ett VM i Ryssland.

 

Härmed vill jag önska er alla ett gott nytt orienteringsår!

Avslutningsvis; spana in artiklarna här nedan! Där finns en hel del intressanta nyheter.

 

Varma hälsningar
Susanne Söderholm, förbundschef

 


SOFT moderniserar digitala plattformar

Svenska Orienteringsförbundet fortsätter sin satsning på webben. Här kan du läsa en kort sammanfattning av vad som händer i våra digitala miljöer den närmsta tiden.

Under det kommande halvåret genomförs en modernisering av Eventor, allt för att kunna möta användarnas krav. Redan nästa vecka kommer en teknisk uppgradering att göras och i samband med detta tas hela Eventor ur bruk under fyra timmar, 19.00-23.00 den 16 januari.

Det mesta av utvecklingen i den här första uppgraderingen kommer inte att märkas utåt, men viktiga förändringar sker ”under huven”.

En skillnad kommer Eventor-besökaren dock att se direkt:

- Vi har inlett ett samarbete med Leeads, ett företag specialiserat på onlineannonsering. Flera stora idrottsförbund har redan ett liknande samarbete och vi som har en relativt stor trafik på våra sajter har all anledning att ta det här steget. Det vore dumt att säga nej till pengar som vi kan använda till att utveckla svensk orientering, säger förbundschef Susanne Söderholm.

De tävlingsannonser och andra branschspecifika annonser som hittills funnits på Eventor kommer att finnas kvar, vid sidan av de annonser som Leeads säljer in.

- Vår ambition är att göra det här med takt och ton. Det får inte bli så att de nya annonserna stör användningen och vi kommer självfallet att vara väldigt lyhörda i den här processen, försäkrar Söderholm.

Gällande moderniseringen av Eventor tas nästa steg till sommaren. Då handlar det bland annat om att förbereda sajten för en mobilanpassning, som ska implementeras så snart som möjligt.

Under 2017 kommer även en vidareutveckling av orientering.se att ske. Naturpasset, Motionsorientering och hittaut flyttar in på den nya sajten, som även byggs ut med en nyhetsfunktion.

HÄR kan du läsa en längre text om utvecklingen!


Anmäl dig till vårens tränarutbildningar!

Rusta dig och din förening inför framtiden genom att gå någon av våra mycket uppskattade utbildningar. Under våren erbjuder vi bland annat barn-, ungdoms- och motionstränarutbildningar, HÄR ser du var och när.

Vill du gå är det hög tid att anmäla dig


Vad gör ni på WOD 2017?

Den 11 maj 2016 anordades World Orienteering Day, WOD, för första gången. Denna dag orienterade över 250 000 deltagare över hela världen, en fantastisk manifestation!

I år är 24 maj det datum som gäller. Hur ska ni orientera på WOD 2017? Läs mer info om evenemanget HÄR.


Så prenumerar du på Livelox 2017

Under 2016 laddades nästan 80 000 rutter upp i Livelox. Nu skriver vi 2017 och från och med 1 januari krävs en betald prenumeration för att spela upp flera rutter samtidigt. Övriga funktioner är precis som tidigare gratis.

Mer information om de olika typerna av Livelox-prenumerationer hittar du HÄR.


Jamboree tillsammans med Scouterna?

Till sommaren kommer Scouterna att arrangera ett nationellt läger, något de kallar för Jamboree. Lägret hålls utanför Kristianstad 5-12 augusti 2017. De räknar med cirka 20 000 deltagare, och strävar efter att 5 000 av deltagarna ska vara från andra organisationer än Scouterna, eller rentav inte föreningsaktiva alls. Scouterna skulle tycka att det var fantastiskt om några föreningar från Orienteringsförbundet hängde med! Det går naturligtvis bra att vara med en kortare tid av lägret också.

Meningen med Jamboree17 är möten mellan människor med olika bakgrunder – att utmana sig själva och tillsammans uppleva nya äventyr. Och framför allt att träffa nya kompisar!

Anmälan för scoutkårer och andra grupper med deltagare stänger den 31 januari. Läs mer om Jamboree17 HÄR.


Information om Svenska Orienteringsförbundets nyhetsbrev och tidigare utskickade nyhetsbrev hittar ni här.


Svenska Orienteringsförbundet www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.