Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #12

Hej!

2016 och dess julhandel har passerat och vi dyker ner bland siffrorna för december månad. Det visade sig bli ett starkt avslut på året där bland annat mellandagarna gick extra bra.


Stark intäktsökning i december

Intäkter upp 23%

Det blev en stark avslutning på 2016 för svensk e-handel. Den fortsatta ökningen för Black Friday gjorde att vi såg starka siffror för november men även julhandeln under december visar på en stark ökning. Jämfört med motsvarande period 2015 ökade intäkterna under december med 23%.

12% fler order i december

Under första halvan av december var orderingången knappt högre än motsvarande period 2015. En trolig orsak var en baksmälla efter Black Friday, men det kan också ha varit så att fler helt enkelt väntat med sin shopping till längre in på månaden. Under andra halvan av december återhämtade sig orderingången och totalt för månaden blev ökningen 12% jämfört med 2015.

19% fler besök

Jämfört med motsvarande period 2015 ökade antalet besök med 19% i december.


Starkare ökning i mellandagarna

Mellandagarna bjöd på en stark tillväxt jämfört med 2015. Jämfört med 2015 ökade intäkterna med hela 45% under perioden 25-31 december. Orderingången ökade med 31% och antal besök med 27%.

De närmaste veckorna kommer analysavdelningen titta på året som gått och lyfta förändringar och trender vi kunnat se inom e-handeln under 2016 till redaktionen, så håll utkik på Ehandel.se!


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Analytics med cirka 300 medlemmar, där man som e-handlare kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel. Vi använder även analyser från Ehandelsindex som du kan läsa mer om här.

Gott Nytt 2017!

Ni ska ha ett stort tack för att ni läser vårt analysbrev! Vi hörs igen i februari!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.