Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev 2016-12-20

Ny charterlinje till Amsterdam!

Äntligen står det klart att det blir en ny charterlinje mellan Skellefteå och Amsterdam och redan i juni kommer flygtrafiken vara igång.

Gold of Lapland har sedan 2014 arbetat aktivt med att bearbeta den nederländska marknaden och vi har avtal med Visit Sweden NL både vad gäller press/media och B2B (kontakt med researrangörer). Den holländska gäststatistiken i Västerbotten har, enligt Visit Sweden NL ökat med 16 % 2015. Vårt arbete har alltså gett positiva effekter även för övriga destinationer i hela Västerbotten och nu öppnas nya möjligheter genom att företaget goTo Nordics startar ett direktflyg mellan Skellefteå och Amsterdam i juni 2017.

I första omgången handlar det om åtta avgångar,  sex direktflyg och två turer via Kalmar, till Amsterdam. Det kommer att flygas med Airbus 320 som rymmer 180 personer. Läs mer på Norran. Företaget goTo Nordics arbetar nu tillsammans med  Skellefteå Airport, Visit Skellefteå,  Region Västerbotten Turism, Gold of Lapland,  Swedish Lapland Visitors Board, Destination Piteå och Arjeplog på ett femårsprogram för att successivt öka antalet avgångar och samarbetet öppnar även för andra säsonger och destinationer. 


Monica Holmgren leder vårt exportarbete vidare

Nu i januari är deltar Gold of Lapland på Vakantiebeurs för tredje året i rad. Inför mässan har Monica arbetat fram en ny agentmanual som kommer att presenteras för researrangörerna och vi har även en nyproducerad folder med till konsumentmarknaden.

Denna gång följer fyra företag med och arbetar i montern dessa är: Ansia Resort, Granö Beckasin, Svansele vildmarkscenter och Lapland Time. Från Gold of Lapland deltar Monica Holmgren och Karin Fällman. Även Beatrice Bergqvist kommer att arbeta på mässan, då i sin nya roll på Region Västerbotten Turism.
Vill du veta mer om exportsatsningen så kontakta monica.holmgren@goldoflapland.com


Nya utmaningar för Beatrice Bergqvist

Efter ca 10 år som anställd i Gold of Lapland ekonomisk förening tar jag mig nu an nya utmaningar. Den 11 januari 2017 blir min sista arbetsdag här på Gold of Lapland och den 12:e börjar jag som strateg på Region Västerbotten Turism.

Min kollega Tomas kommer att ta över en del av mina arbetsuppgifter, de som har koppling till ekonomi och administration och vårt nyförvärv Sofia Johansson tar över marknadsföringsaktiviteterna och magasinproduktionen – hon finns även på mitt telefonnummer.

Jag har haft många fantastiska år här på Gold of Lapland och jag har träffat många fantastiska människor. Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta jobba inom denna framtidsbransch och framförallt att få fortsätta jobba med att stärka era fantastiska produkter och idéer. Vi hörs och ses i nya sammanhang framöver!

Hej säger Sofia Johansson

Hej på er! Nu blir det jag som tar över och jag ser jättemycket fram emot det!

Beatrice har verkligen haft en stor roll under sina 10 år och det bäddar för stora utmaningar för mig. Men jag ska göra mitt bästa för att ta över så snabbt och smidigt som möjligt.

Min bakgrund ligger inom turismen där jag jobbat länge både i och utanför Sverige. Turism är en av de roligaste branscherna att jobba inom, men är även stenhård och fylld av utmaningar. Jag är utbildad kommunikatör vid Umeå universitet, inte så långt ifrån min hemort Lycksele. Jag tog steget därför jag ville jobba med framtidens turism, och nu finns jag här för er! Så peppra på bara, det här ska bli grymt! 

Ha en riktigt fin jul och tveka inte att höra av er!

sofia.johansson@goldoflapland.com

070-229 52 92


Några ord från verksamhetsledaren

Vi fortsätter att öka
Statistiskt sett ser det väldigt bra ut för Gold of Lapland. Fram till oktober i år har vi haft en ökning på hela 10 % detta trots att några av våra boendeanläggningar nyttjades som asylboenden! Som jämförelse har Västerbotten ökat med 8 %, Norrbotten med 3 % och Sverige med 3 %. Från våra utlandsmarknader kommer 17 % från Norge, 2,4 % Tyskland, 1,4 % Finland, 0,5 % Danmark och 0,5 % Nederländerna.  Och alla dessa marknader ökar! Tack Monica Holmgren som leder detta arbete vidare!

Norsjös idrottsturism
Genom vårt INTILL-projektet har vi haft möjlighet att arbeta med utveckling på många fronter. I Norsjö har Tomas Berg arbetat hårt med idrottsturism och faktum är att idrottslägerbokningarna redan ökar rejält! Tomas tog också en samordnande roll och kring festtåget i Norsjö.

Ökat sammarbete i Lycksele
I Lycksele har Marino Carlsson ökat samarbetet med både handeln och fiskesidan samt arbetat med att utveckla arrangemang. Marino gav t ex  inspel kring arrangemang som ledde till att arrangemanget Norsjö Watercross kom till stånd, hela 800 personer besökte detta arrangemang! Han är bollplank till Malå Vinterfestival och han arbetar med att utveckla sportlovsveckan i Lycksele.

Värdskapsutveckling i Malå
I Malå arbetar Maria Larsson och Kerstin Andersson på att kunna ge ett bra värdskap till alla nya tyska gäster som bokats in denna vinter via Fly-Car. En monter på Arvidsjaurs flygplats har ställt upp för att hälsa välkommen till Malå/Gold of Lapland och rabatthäften har producerats.

Hemsidorna har blivit mer enhetliga
Vi har fått en ansiktslyftning på vår huvudwebb, Goldoflapland.com, och alla tre turistinformationer har byggt nya webbar (VisitMala.se, VisitNorsjö.se, VisitLycksele.se) för att det ska bli enklare och lättare att hitta alla våra turistiska guldkorn. Beatrice Bergqvist har lett hela vårt marknadsarbete och varit på mässor i Finland och i Sverige.

Året slutar också med att vi byter personal. Beatrice som varit min kollega under 10 år slutar och Sofia börjar. Jag önskar båda lycka till i sina respektive utmaningar!

 

Själv försöker jag göra skillnad i vår besöksnäring genom att arbeta med infrastrukturfrågor, hållbarhetsfrågor, nätverk och samarbeten, statistik och pressresor. Mitt trevligaste minne från året är nog bloggresan i somras då vi bl a hade indiske Rahul Jagtiani på besök. Hans video om Gold of Lapland ska nu visas ombord på ett indiskt flygbolag! Se hans film här!

Jag ser fram emot ett nytt år och kan lova att det kommer att hända mycket även då. Vi har mycket kraft genom vårt projekt men främst genom vår personal som alla brinner för att utveckla besöksnäringen i den region vi finns i!

Med dessa ord vill jag önska er alla

God Jul och Gott Nytt År!


Karin Fällman


facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.