Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


2016 har varit ett mycket händelserikt år för Attendance2 och vårt fokus på att förenkla vardagen för elitklubbar, andra klubbar och evenemangsarrangörer.

ProPublik utvecklas kontinuerlig och att lista all ny funktionalitet skulle bli en diger sådan. Det roliga är att vi har mycket kvar att leverera i Lattjolajban-lådan så håll utkik, ta en kontakt eller gå in på hemsidan för att hålla er uppdaterade.


Vi lanserade nyligen ProPrivat, ett unikt CRM-system där vi samlar alla privatkunder i EN databas. Systemet hanterar även medlemmar, säsongskortskunder, camper, lag och orderhistorik. Genom att koppla det mot ProPublik kan klubbarna frigöra extremt mycket tid, samt ger bra struktur och kommunikationsmöjligheter.

Vi har tecknat ett centralavtal med Svensk Elitbandy där vi skräddarsyr B2B-CRM:et ProPartner till dem och alla klubbarna i bandyns elitserie. I avtalet ingår också att Jan Ednertz tar en plats i Elitbandyns evenemangsråd samt att alla klubbar får möjlighet att testa ProPublik och ProPrivat under säsongen 2016/2017.

Redovisning. Vi har lagt ner oerhört mycket tid på att blidka våra vänner på de olika ekonomiavdelningarna runt om hos våra kunder. Tack vare vår unika möjlighet att koppla intäkterna mot evenemang, produkt och kostnadsställe kan vi skapa automatiska konteringsstämplar. Detta gör att vi har fått kunder som hellre tar intäkterna via ProPublik än via sina egna betalkanaler då det besparar dem mantimmar per vecka.

Vi har förfinat vår egenutvecklade fakturerings-funktionalitet med full transparens för kunderna och möjlighet att se och behandla fakturor om de vill. Men vi sköter all kommunikation, påminnelser och inkasso.

En mycket uppskattad funktion, speciellt vid säsongskortsförsäljning då klubben själv kan gå in och ändra förfallodagar vid delbetalning, utan att deras kunder blir drabbade av dröjsmålsräntor och avgifter. Framför allt har klubben fortfarande dialog och mandat att sköta all hantering med sina viktigaste kunder, säsongarna.

Vår nya hemsida www.ProPublik.se beskriver i korthet vad våra produkter kan leverera och lanserades som ett led i vår omprofilering från experter på publik och medlemsrekrytering till systemleverantörer - med fokus på att effektivisera och förenkla. Vi åtar oss givetvis fortfarande konsultuppdrag men fokus ligger på att utveckla systemen.


En GULDBILJETT i försenad julklapp?

Du kan fortfarande nominera till Guldbiljetten 2016. Vem ska GULDBILJETTEN 2016 gå till? Är det kanske till dig eller din organisation? Eller någon helt annan?

GULDBILJETTEN går till den person eller klubb som under 2016 på ett påtagligt sätt lyft publiksnittet, servicen och stämningen utifrån sina förutsättningar och villkor. Nominera här, senast 15 januari 2017


Med vänliga helghälsningar

vännerna på

 

 

www.propublik.se

www.attendance2.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.