Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

Januari 2017

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är intresseorganisationen för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Nominera till årets medlem

Årets medlem tilldelas en SCUF:s medlem som under det föregående året gjort en bra insats för SCUF. Det kan vara stort eller smått, inom olika delar av SCUF:s verksamhet.

Alla medlemmar kan skicka in förslag. Kanske vill du nominera en lägerledare, någon som anordnat lokala aktiviteter eller som engagerar sig på förbundsnivå? Det är upp till dig!

Skicka in din nominering senast 14 februari.

Vilken SCUF-medlem är du?

Det är tack vare alla underbara medlemmar som SCUF finns! Här kan du testa vem av fyra påhittade medlemmar du liknar mest. Ha så skoj!


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Bli lägerledare 2017

Ta chansen att vara lägerledare! Sök idag och var med att skapa ett fantastiskt sommarläger för barn och unga med celiaki. Ansök senast 31 januari.
”Sammanhållningen vi hade i ledargruppen var fantastisk.”
- Sandra, Lägerledare 2016

Anmälan för deltagare öppnar 15 februari 10.00. Mer information kommer i februari!

stocksnap photo

Intresseförfrågan

Vill du tycka till om ungas tillgång till sina journaler på nätet? Hjälp till att ta fram säkra nationella rutiner genom att ge dina åsikter. SCUF har fått förfrågan från Länsbarnombudsmannen i Uppsala, som vill fråga barn mellan 13-18 år vad de tycker. Skriv till lisa.olsson@scuf.se om du är intresserad.

Förbundsårsmöte 2017

Förbundsårsmötet 7-9 april, blir en helg med gemenskap och pepp! Tillsammans bestämmer vi hur verksamheten ska se ut och vilka som ska leda förbundet det kommande året. Information hittar du på hemsidan!

Dags att nominera!

Nu kan du söka till nästa års förbundsstyrelse eller till verksamhetsrevisor. Föreslå dig själv eller någon du tycker skulle passa. Kontakta valberedningen på val@scuf.se senast 31 januari.

Påverka med motioner

Som medlem kan du skicka in motioner, förslag på vad SCUF ska göra eller ha för åsikt. Beslut om förslaget tas på SCUF:s förbundsårsmöte. Mall för hur du skriver motioner hittar du här.

Skicka in motioner till styrelse@scuf.se senast 31 januari.

Behöver du hjälp att skriva kan du kontakta kansliet på kansli@scuf.se.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Gotland - Årsmöte

Välkommen på årsmöte med SCUF Gotland! Den 26 januari klockan 16.30 ses vi i Arbetarrörelsens hus, Visby. Fika, träffa medlemmar, kom med förslag och var med och påverka. Vi ses!

Öst - Årsmöte

Den 18 februari har SCUF Öst årsmöte i Linköping. I samband med årsmötet har vi en kurs i glutenfri bakning tillsammans med Virginia Küst, vinnaren av SCUF-gaffeln 2016. Hoppas du vill vara med! 

Mer information kommer inom kort. Du kan också maila till ost@scuf.se om du har frågor.

Engagerade medlemmar på Aktiv 2016

Norr - Uppdatering

Då det inte finns medlemmar som driver SCUF Norr just nu är föreningen vilande. Alla medlemmar är med i SCUF D.Ö.W tills föreningen får en egen styrelse igen. Du är varmt välkommen att följa med SCUF D.Ö.W på aktiviteter och höra av dig till dow@scuf.se.

Det vore jättekul om du vill vara med och starta upp SCUF Norr igen. Du får hjälp att komma igång, stöd hela vägen och du lär dig allt du behöver kunna!

Stockholm - LAGA-spelet

Nu erbjuder vi mellanstadieelever i Stockholmsområdet att gratis testa spelet Mer LAGAnda! Spelet går ut på att ta sig igenom en skoldag. Innan spelet börjar tilldelas spelarna olika diagnoser, som olika allergier, astma, celiaki eller intolerans. Låter det intressant? Kontakta Emma, projektledare för LAGA på emma.gronlund@ungaallergiker.se


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Stockholm - Brunch på Fåfängan

SCUF Stockholm startade det nya året med en härlig brunch på Fåfängan i Stockholm. Jättekul att många medlemmar var med och en bra start på 2017!

Film - sök till förbundsstyrelsen

Sara Eriksson berättar varför hon engagerar sig och varför du borde söka till förbundsstyrelsen! Se filmen på YouTube.

Film - Sommarlägret 2016

Längtar du efter sommaren? Snart öppnar anmälan till SCUF:s sommarläger 2017. Hoppas du vill följa med! Peppa genom att titta på filmen från Sommarlägret 2016. Se filmen på YouTube.


LAGA - Musikvideo

Deltagarna i LAGA-projektets mentorskapsprogram 15-16 skrev en egen låt om astma, allergi, celiaki och intolerans. Nu kan du se deras musikvideo! Kika in på YouTube.


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Se medlemmars tips

Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och starta grupper, skapa aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig! Läs mer på hemsidan.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.