Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

Ett år ska snart summeras. Ett år som varit omvälvande på många sätt, inte bara internationellt med Brexit och Trump. Även i Mölndal har det hänt mycket; fortsatt stor befolkningsökning, Innerstadens omvandling som nu blir påtaglig, rekordmånga företag som bygger nytt och vi har etablerat en ny mötesplats, Before Work. Aldrig trodde vi att vi skulle få det stora gensvar vi sett! Vi är glada att ni tycker om det och vi tycker om att träffa er. Vi ses nästa år, fram till dess önskar jag er alla God Jul & Gott Nytt År!

Lars Ekberg


Kontakt

Lars Ekberg

Lars Ekberg
Näringslivschef
lars.ekberg@molndal.se
Tel. 031 315 13 11

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031 315 13 14


Just nu vill vi veta era kompetensbehov!

Saknar ni eller har svårt att rekrytera personer med rätt kompentens till ert företag? Kontakta Mölndals stads utbildningsförvaltning som bedriver gymnasie- och vuxenutbildning, yrkeshögskola och uppdragsutbildning så får ni reda på vad vi kan göra just angående ert kompetensbehov.

Exempel på utmaningar

Företag A: Vi har brist på yrkeschaufförer! Utbildningsförvaltningen: Vi undersöker om behovet är så pass stort att vi sedan ansöker om att starta en utbildning i egen regi eller så hänvisar vi er till de utbildningsföretag /organisationer som anordnar utbildningar och ni rekryterar direkt från dessa.

Företag B: Tre av våra medarbetare skulle behöva förbättrade färdigheter i svenska språket, både i tal och skrift. Utbildningsförvaltningen: Vi skräddarsyr individuella utbildningsplaner i svenska alt. engelska språket som passar hen, yrkesrollen och utifrån ert syfte och mål.

Kontakta Rickard Hagerberg 0700-32 68 52.
rickard.hagerberg@molndal.se


Mölndals energirådgivare fick utmärkelse

Föreningen Energi- Rådgivarna lyfter varje år fram inspirerande företrädare för energieffektivisering i Sverige. Varje år utses en årets energirådgivare efter nominering. För 2016 valde man Mölndals stads energirådgivare Ragnar Uppström.

Ragnar Uppström

Feriejobb är en investering i framtiden

"Det är viktigt att vi som företag ger ungdomar från Mölndal en möjlighet att få arbetslivs-erfarenhet och skapa intresse för den bransch vi verkar i", säger Jonas Englund, som är varuhuschef på Coop i Kållered.

Han var en av dem som tog emot feriejobbande gymnasieungdomar i Mölndal under sommaren.

Nu har du möjlighet att börja planera in feriejobben under nästa sommar. Du kan erbjuda minst ett feriejobb för en gymnasieungdom.

Mölndals stad ger varje år gymnasieungdomar möjlighet att få ett feriejobb i någon av våra kommunala verksamheter. Men vi vill ha fler företag som också ger samma möjlighet. Vi kan erbjuda dig som företagare hjälp med rekryteringen av feriearbetare. Du behöver inte, om du inte själv vill det, välja vem du anställer. Vi kan ta ansvar för hela processen, men du kan också genomföra intervjuer för att bedöma vem som är mest lämplig för just dig.

Kontakta lars.ekberg@molndal.se


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Skriv in Mölndal i sökrutan på sidan så får du upp de aktuella upphandlingarna för tillfället.

Till hemsidan


Nu över 1400 på sändlistan till nyhetsbrevet!

December 2016

God Jul & Gott Nytt År

Vi, politker och tjänstemän, som har det spännande uppdraget att få arbeta med näringslivsutveckling i Mölndals stad vill passa på att tacka för ett bra samarbete under 2016. Vi ser fram emot ett utvecklingsinriktat 2017 tillsammans med er.

God Jul och Gott Nytt År

Är du intresserad av att bygga bostäder i Göteborgsregionen och i Mölndal?

Varmt välkommen till Bygg- och utvecklingsdagen 2017.

Den 3 februari träffas vi på Partille Arena.

Här får du får ta del av intressanta investeringsmöjligheter, bostadsplaner och kommande markanvisningar i Göteborgsregionen. Under dagen får tillväxtkommuner och bygg- och fastighetsbolag möjlighet att träffas, lära av varandra och hitta affärsmöjligheter som kan leda till nya bostadsprojekt.

Läs mer och anmäl dig här


Ett fullsatt "Before Work" 7 december

Anmälan: karin.kempe@molndal.se

Vårt andra Before Work blev mer än fullsatt och det är vi glada för. Den 10 januari kommer Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel och pratar under rubriken "Den digitala handeln exploderar, hur påverkas den fysiska handeln i Mölndal?"


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Anna Hiller, kommunikations- & kanslichef i Mölndals stad.

Anna Hiller

Mölndals stad i ny skrud

"Redan som barn väcktes mitt intresse för färg, form och ord. Jag slukade böcker, ritade, klippte, klistrade och skrev. En anledning till detta var säkert att min pappa var egenföretagare och drev ett mindre tryckeri".

Läs hela texten här


Ännu fler spadtag i Mölndal

Det byggs mycket i Mölndal just nu. Byggkranarna står på rad både här och där.

Fler spadtag på Jolen-området

Innerstaden växer för varje dag. SCA-huset är nu fyllt med personal och lyser upp centrum. På Jolen är Polestar Cyan Racings fastighet snart klar och Sjöklint Agenturers med träfasad likaså. Erlandssons Bygg har nu satt spaden i jorden, och ISAB har börjat med markberedning. Mölndal växer.


Ett företag i Mölndal - Mark & Energibyggarna

​Mark & Energibyggarna i Göteborg AB är en framgångsrik aktör i Göteborgsområdet när det gäller anläggningsbyggnation. Idag har företaget ett 40 tal anställda och är väl etablerat på marknaden.

Företaget grundades 1991. De verkar inom områdena gas, fjärrkyla, fjärrvärme, infrastruktur, drift & underhåll, optiska kablar och elkablar. Huvudkontoret ligger i Mölndal.

Läs mer


Värdeskapande integration

Elham Keshtgar

Har du svårt att hitta utbildad eller erfaren personal?

Arbetsförmedlingen har under hösten startat ett projekt för att matcha nyanlända som har uppehållstillstånd att snabbare hitta jobb de är kvalificerade för hos företag som söker ny personal.

De nyanländas kompetens och erfarenhet i förhållande till den svenska arbetsmarknaden kartläggs och valideras på ett systematiskt sätt inom projektet. Elham Keshtgar (även kallad för Ellie) från Arbetsförmedlingen vill gärna träffa företag inom bristyrken som har behov av ex ingenjörer, pedagoger, snickare, kockar, chaufförer och undersköterskor men har svårt att hitta ny personal.

Läs mer


Mölndals stads hemsida får nytt utseende

Vid årsskiftet byter stadens hemsida molndal.se kostym och blir bättre mobilanpassad.

All information finns kvar men kan ligga sorterad på nytt sätt. Fliken företagare försvinner och det mesta av materialet som fanns där hittar du framöver under rubriken Arbete och näringsliv, viss information kan också flyttas för att finnas på samma ställe som liknande information.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter