Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Europa Direkt Jönköpings läns nyhetsbrev nr. 6 2016


Lästips - Fokus Europa

Fokus Europa, en tidning från EU-kommissionen skriver i senaste numret om en vår tids största utmaningar- migration. Hämta ditt exemplar på Regionens hus i Jönköping eller läs den online

Fokus Europa, ec.europa.eu


Demokratisoppa den 24 februari - save the date

Vårens första Demokratisoppa äger rum i Sensus lokaler den 24 februari kl. 12-13. Denna gång handlar det om högerpopulism i Europa och USA. Mer information kommer framöver. Spara datumet!


Nytt initiativ för frivilligarbete i EU – välkommen med din anmälan

Nu erbjuds svenska ungdomar en möjlighet att hjälpa till inom ramen för ett nytt europeisk volontärinitiativ, även kallat den europeiska "solidaritetskåren". I utbyte får du färdigheter, erfarenheter och språkkunskaper som kan vara värdefulla när du söker arbete eller funderar på utbildning. Alla ungdomar i Europa under 30 år är välkomna att anmäla sig, oavsett tidigare erfarenheter och oavsett om de studerar, arbetar eller är arbetslösa.

Europeiska solidaritetskåren, europa.eu


Skolambassadör för EU 2017

Är du intresserad av Europa och EU-frågor? Är din skolledning beredd att satsa på ett långsiktigt arbete kring skolutveckling inom området EU och den europeiska dimensionen? I så fall är du kanske en av 2017 års skolambassadörer för EU. 

Skolambassadör för EU 2017, utbyten.se


Europa Direkt i Jönköpings län önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du prenumererar på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.