Tyck om din innerstad - Nyhetsbrev #24. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Politikerworkshop med stort engagemang

Ett trettiotal förtroendevalda och tjänstemän samlades den 8 december på Expectrum för att workshoppa om innerstaden. Framtidspromenad, SWOT-analys och svåra prioriteringar stod på programmet. Vad är till exempel viktigast, cykeln eller bilen? Stojigt nattliv eller vilsam tystnad? Ljudnivån var hur som helst hög i lokalen när de fem grupperna diskuterade.

Anna Jägvald, projektledare, konstaterar att engagemanget var stort. "Det var en glad stämning i lokalen, det märktes att innerstadsfrågorna väcker många funderingar hos våra politiker, precis som hos västeråsarna" menar hon.

De ämnen som workshopdeltagarna prioriterade allra högst inför det fortsatta arbetet var:

  • Mer konst och kreativitet
  • Vackrare innerstad
  • Bättre för barn

Det stämmer väl överens med västeråsarnas synpunkter, som visas i ordmolnet nedan. Målbilden som ska tas fram kommer säkerligen att innehålla rejäla doser av både kreativitet, skönhet och miljöer för barn.

Ordmoln som visar vilka ämnen västeråsarna tycker är viktigast

God innerstadsjul!

Julgranen är klädd, glöggen är värmd och klapparna inköpta. Konserthusets julprogram skänker julstämning till stor och liten. Julbelysningen gläder västeråsarna när de tassar runt på stan i jakt på de sista detaljerna. Det smakar gott med en kopp varmt kaffe och nybakt lussebulle på något av alla caféerna. Frälsningsarméns gryta kokar på Hantverkargatan och Kulturskolans yngsta teatergrupp sätter upp pjäsen "Tro på tomten!". Dags för Tyck om din innerstad att ta ett välbehövligt jullov!

Foto: Pia Nordlander, BildN

Tack för ett år fullt av dialog, tyckande och tänkande. Tack till fokusgruppen för ert engagemang och till kommunstyrelsen för ett roligt uppdrag! Vi i projektet Tyck om din innerstad önskar en riktigt god jul! 

Lunchföreläsning: Centrum och periferi

På Västerås konstmuseum pågår en fotoutställning, där fotoklubben Aros utforskar begreppen "centrum och periferi" i bild och text.

Projektledarna för Tyck om din innerstad, Anna Jägvald och Linnea Viklund, höll en lunchföreläsning med reflektioner kring utställningen och dess koppling till Tyck om din innerstad. Linnea Viklund var glad över det annorlunda uppdraget:

-Det har varit väldigt roligt att utforska parallellerna mellan fotografernas bilder av Västerås och de synpunkter som kommit in i våra dialoger med västeråsarna. Fotografernas teman, som gränser, bostäder och arkitektur är teman som också engagerar västeråsarna.

Foton: Christer Törnkvist

Den efterföljande diskussionen berörde bland annat hur stadens utformning påverkar oss som besökare. Dessutom diskuterades om Erikslund ska ses som ett komplement eller hot till centrumhandeln. Tack till er som deltog i diskussionen!


Läs tidigare nyhetsbrev

Vill du hänga med från början? Läs våra tidigare nyhetsbrev:

Nyhetsbrev #16

Nyhetsbrev #17

Nyhetsbrev #18 Vi flyttar ut kontoret på stan

Nyhetsbrev #19

Nyhetsbrev #20 Framtiden i fokus!

Nyhetsbrev #21

Nyhetsbrev #22 Levande innerstad - vi vet hur!

Nyhetsbrev #23


facebook

Tyck om din innerstad finns på Facebook. #tyckomdininnerstad

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är engagerad i projektet eller för att du har skrivit upp dig för att prenumerera. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.