Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2016-11 för Namn åt de döda

Bästa forskarvänner!

Nu kan vi äntligen lämna besked om projektets framtid! Vid styrelsens möte i helgen bestämdes att utgivningen av Sveriges Dödbok 7 kommer att ske i två steg:

  1. I november 2017 ges en förhandsversion ut, som planeras kunna innehålla ca 2/3 av det nya materialet.  Förutom uppgifter för perioden 1860–1900 för de församlingar som hunnit registreras klart kommer skivan också innehålla uppgifter om döda åren 2014–2016. Ambitionen är att också få med så mycket som möjligt av rättelser och kompletteringar till Sveriges Dödbok 6.
  2. I november 2018 kommer den slutliga versionen av Sveriges Dödbok 7 omfattande kompletta uppgifter för perioden 1860-2017.


Med detta upplägg hoppas vi kunna tillgodose såväl mångas önskan att redan 2017 få tillgång till nytt material, säkerställa kravet på god kvalitet och undvika en alltför stor påverkan på förbundets likviditet. Förhandsversionen kommer att säljas till ett lägre pris än slutskivan.

Vad innebär då det här för oss registrerare? Jo, ett slutdatum för att få med material till förhandsskivan sätts till 1 juli 2017. Ni som har möjlighet att jobba med 1900-talsmaterial uppmanas att prioritera kompletteringar av detta material. Arbetet fortsätter därefter i ytterligare ett år för få ett så fullständigt material som möjligt till november 2018. Deadline till slutskivan blir därmed 1 juli 2018.

Som lite kuriosa kan vi här se hur duktiga vi varit och är! Antalet klara registrerade poster per månad visar på en fin trend, och vi måste försöka hålla den för att klara av målen som är satta för skivorna. Det ser bra ut och mycket talar för att november blir ett nytt månadsrekord!

Som ett litet men ändock tack för allt ert arbete i projektet så kommer det att skickas ut en liten julgåva till er från förbundet. Så håll utkik i postlådan i december (den fysiska brevlådan alltså, inte den digitala)! Som tidigare sagts kommer också de hundra flitigaste registrerarna av få ett gratisexemplar av den slutliga dödskivan. Är du nyfiken på hur du ligger till i ”topplistan” så skicka ett mail.

God Jul och Gott nytt NÅDD-år!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

1704 församlingar/delar är klara 2016-11-24 med ca 1 400 000 poster och vi är ca 425 aktiva registrerare (enskilda och föreningar)


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.