Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

God fortsättning på 2017, och tack för ett fint 2016!

Det är mycket trevligt att så många har upptäckt fördelarna med våra produkter och att flera nya större kunder valde ActiLeg under 2016.


Ny kundfilm

Se filmen där en anhörig hjälper sin hustru med ActiLeg-träning på Harakärrsgården i Åkarp!
I början av filmen presenteras Harakärrsgårdens verksamhet i korthet, sedan berättar en anhörig om ett tydligt ökat välbefinnande för hustrun av ActiLeg-träningen.


Äldres situation och rörelsebehov

ActiLeg för rörelse

ActiLeg och Treax är hjälpmedel som underlättar träning av rörelse, balans, koordination och reaktion.
På äldre dagar kan det ofta, av naturliga skäl, bli mycket stillasittande. Liksom tidigare i livet kan vi behöva skapa motionstillfällen nu, i dagens samhälle. Många yngre och äldre aktiva personer tränar på gym, spelar tennis eller skapar andra aktiviteter, men hur gör man när krafterna och initiativförmågan har avtagit?

Det är väl bara att hoppas på att någon annan, omtänksam person vill hjälpa till, så att man får röra på sig. Leder, muskler med mera behöver ju hållas igång, kroppen är ju byggd för att röra på sig.
Inom äldrevården kan initiativet till rörelseträning, och balansträning, behöva komma från vårdpersonal och anhöriga, för att någon träning skall bli av.

Treax-plattor för balansträning

Genom att det nu är enkelt för vårdgivaren att ge en bra träning för äldre, så ökar möjligheten för att äldre verkligen får ett ökat välbefinnande genom anpassade aktiviteter. Lättsamt, roligt och bekvämt!
Mer info nedan, se även våra kundfilmer.


Uppdaterad hemsida

Bilden: ActiLeg utomhus i Marks Kommun

Nu har vi bytt introduktionsfilmen på hemsidan, kolla gärna den nya filmen som rullar automatiskt tills man scrollar ned på sidan eller klickar på någon av knapparna mitt på sidan, eller på  länkarna överst på sidan (exempelvis Kundfilmer). Denna film kommer att visas på vår bildskärm på kommande mässor, dessutom.


Hönsterapi inom demensvården

Sveriges Radio informerade om Henpower, ett projekt inom demensvården i England, den 5/1-17. "Hönsterapi ger framgångsrik demensvård". Användningen av höns i vården har inneburit mycket positivt: man har sett att många äldre blir lugna av att få klappa hönsen, en minskad användning av antipsykotisk medicinering, mindre ensamhet, mindre deppighet, etc. Under 4 års tid har ingen skadats av näbbar eller klor, på ett av boendena.
Projektet fungerar bara där personalen verkligen vill ta hand om hönsen och gillar idén.


Våra lösningar för vården

ActiLeg-cykeln gör det enkelt att cykeltrampa tillsammans, oavsett väderlek och årstid. Rulla fram ActiLeg till den som skall få röra på sina ben, medtramparen på andra sidan håller sedan takten med de sammankopplade pedalerna.

Med balansplattorna Treax är det lättare och roligare att träna balans, reaktion och koordination. De kan användas på golvet för träning med fötterna, eller på en magnetisk väggtavla (tillbehör) för sittandes träning med händerna.


Kort om marknaden 2016

Småland var ActiLeg:s starkaste tillväxtlandskap under året, trots (eller tack vare) en redan tidigare bra täckning där. Skåne har också utvecklats bra med flera nya kunder och trevliga kontakter, övriga landskap ej att förglömma. Även Treax-plattorna har fått en ökad spridning, senast i Bohuslän.

Vårt deltagande i mässor har också bidragit och gjort att många har kunnat se och testa ActiLeg och Treax: "Seing is believing"!

Mässor 2017

Möt oss på mässor under 2017, välkommen till vår monter och testa våra lösningar för vården!

Stockholm, 24-25 januari:MVTe,

Kista-mässan

Göteborg, 4-6 april:
Leva & Fungera
, Svenska Mässan

Göteborg, 3-4 maj:
Svenska Demensdagarna, Svenska Mässan (deltagaranmälan krävs)

Stockholm, 8-9 november:
Hjälpmedel för Livskvalitet, Kista-mässan


Nostalgi från Äldreomsorgsbloggen

Det var då det...

"Once upon a time...": tack till Äldreomsorgsbloggen!
Nostalgitripp kan man kalla det, när jag läser på Äldreomsorgsbloggen från år 2011 om ActiLegs tidiga stapplande steg. Sedan dess har ActiLeg fått en mycket bra spridning inom äldrevården i Sverige, med många positiva kunder och trevliga bekantskaper. Äldreboenden som verkligen vill ge sina pensionärer en bra vardag använder ActiLeg för att enkelt kunna hjälpa till med rörelseträning för pensionärerna, som kan sitta kvar i sin stol eller rullstol. ActiLeg:en rullas fram, man slipper jobbiga personförflyttningar till någon träningslokal eller liknande.

Svaret på frågan längst ned i blogginlägget?
Ja, absolut! Eller vad tycker du själv?


Vet du någon annan som vill läsa?

Sprid gärna brevet till vänner och bekanta!

facebooktwitterlinkedin

Tack för att du läser vårt nyhetsbrev!
Har ni nya medarbetare? De kan prenumerera på nyhetsbreven här samt på vår hemsida.

Allt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin, ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.