Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

Hur ser den bästa möjliga kommunala servicen till företagare ut? Jag och Karin arbetar hela tiden för att Mölndals stad ska bli så bra som möjligt. Alla nuvarande och blivande företagare ska uppleva att de får ett bra och korrekt bemötande. Men vad innebär det för dig? Är det en fråga om bemötande, information, tillgänglighet eller tillgång till fler e-tjänster? Vi vill gärna veta, hör av dig med synpunkter, kommentarer och förslag! Det behöver inte vara de stora omvälvande tankarna, utveckling sker ofta med de små stegen av daglig förändring.

Lars Ekberg


Kontakt

Lars Ekberg

Lars Ekberg
Näringslivschef
lars.ekberg@molndal.se
Tel. 031 315 13 11

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031 315 13 14


Ändringar i kollektivtrafiken

I samband med Västtrafiks tidtabellsskifte den 11 december sker några förändringar på linjerna i Mölndal för att ge bättre resmöjligheter. Bland annat får linje 751 kvartstrafik under dagtid, 760 får snabbare resväg mellan Kållered Köpstad och Mölndal centrum samt kvartstrafik på sträckan Varvsvägen – Lindome station i rusningstrafik för bra anslutning till Västtågen.

Läs mer


"New Business"

Vi hade vår årliga träff för ett tjugotal nya företagare tisdagen den 15 november under rubriken "New Business". Vi bjöd på tårta och information på Lilla Götafors. Det var uppskattat. Business region Göteborg, Skatteverket, de lokala bankerna, företags-föreningarna, Almi och Arbetsförmedlingen var med och nätverkade.

Vi återkommer med nästa New Business i november 2017.


Nästa sommar erbjuder du feriejobb!

Det är redan nu dags att börja planera nästa års personalbehov. Då är jag säker på att du har möjlighet att erbjuda minst ett feriejobb. Utöver de feriejobb som Mölndals stad erbjuder varje sommar vill vi gärna att de privata arbetsgivarna i Mölndal är med. Vi kan erbjuda dig som företagare hjälp med rekryteringen av feriearbetare. Du behöver inte, om du inte själv vill det, välja vem du anställer. Vi kan ta ansvar för hela processen. Vi planerar att kontakta företag som vi bedömer kan erbjuda feriejobb, men du får gärna höra av dig redan nu om du har en plats!

Kontakta lars.ekberg@molndal.se


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar. Skriv in Mölndal i sökrutan på sidan så får du upp de aktuella upphandlingarna för tillfället.

Till hemsidan


Nu över 1400 på sändlistan till nyhetsbrevet!

November 2016

Granen tänds imorgon

Torsdag den 1 december kl 16.00 tänds julgranen på Alberts torg av Årets Mölndalsambassadör Urban Nyberg.

Välkommen att vara med.


Ett fullsatt "Before Work" i november

OBS. Lapp på luckan 7/12. OBS.

Vi har fått så stort gensvar på vår inbjudan till den 7/12, så vi har redan fyllt mötesplatsen med intresserade. Vi kan därför inte ta emot fler anmälningar.

Välkomna tillbaka den 10/1, då kommer Jonas Ogvall, vd Svensk Digital Handel.

Första Before Work överträffade våra förväntningar. Vi hade en välfylld mötesplats på Lilla Götafors. Vår första gäst var Christina Rydebrink, SCA, som berättade om fyra års förberedelser inför flytten. En utmaning att få alla 1000 medarbetare med på tåget. Vi välkomnar dem till centrala Mölndal.


Många spadtag i Mölndal

Det byggs mycket i Mölndal just nu. Byggkranarna står på rad både här och där. Innerstaden växer för varje dag, SCA-huset är i skrivande stund strax klart för inflyttning för att nämna några. På olika verksam-hetsområden tas det nya spadtag, på andra byggs det för fullt. På bilden intill är det Exertis Cap Tech som tillsammans med Castellum och Mölndals stad tar första spadtaget på Taljegården.

Från höger Castellums vd Cecila Fasth, Exertis Cap Techs vd Daniel Johnsson och kommunalrådet Hans Bergfelt

Ett stenkast därifrån tog Volvo AB ett spadtag för ett par veckor sedan. På Jolenområdet bygger  bland annat Polestar Cyan Racing och Sjöklint Agenturer. Fler byggen inom området är på gång. På Stallbacken bygger RA-Bygg och Oceanbryggeriet. Skanska bygger på egen mark på Jolengatan  för Axfood och Mekonomen.


Yrkes EM på Svenska Mässan i helgen

Besök EuroSkills 2016. Fantastiska tävlingar, en plattform för viktiga diskussioner och beslut rörande framtidens kompetensförsörjning inom yrkesområdet. Ungdomar, yrkesvägledare och företag visar möjligheter till arbete, eget företagande, fortsatta studier och individuell utveckling.

Läs mer


En viktig dag med företagsbesök

Vi vill underlätta dialog med det lokala näringslivet. Därför reserverade politikerna i näringslivsutskottet den 31 oktober för företagsbesök. Under dagen besökte vi sammanlagt 17 företag och intresset var stort att diskutera förutsättningarna för förtagande i Mölndal.

Vi fick med oss frågor, synpunkter och förslag som vi har tagit med oss och nu redovisar i stadens organisation. Vi har lovat att alla ska få ett svar.

Har du något du vill säga oss behöver du inte vänta till nästa gång vi åker iväg. Hör av dig redan i dag. Och vill du att vi besöker dig bokar vi gärna en tid.


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Rikard Sigvardsson, vd på Textalk.

Redo för nutid?

"Min farfar Gunnar var bonde på Skårve vid Åbyfjorden i Bohuslän. Han var jämfört med de andra bondgrannarna, öppensinnigt inställd till modern teknik. Han var exempelvis först i trakten med att skaffa elektriskt tröskverk".

Läs hela texten här

Rikard Sigvardsson

Ett företag i Mölndal - Ericssons Foto

Elof Ericsons Foto, bildbutiken i Mölndals innerstad, är nu inne på sitt 73:dje år! Ända sedan start har bilden alltid varit i fokus! Nu vidareutvecklar de printmöjligheterna i butiken.Genom ny modern teknik kan man direktprinta på många olika material, som plexiglas, aluminium, trä mm och på storlekar upp till 2,5m bredd. Företaget har också öppnat fotogalleri, där det visas fantastiska bilder och på vilka material dessa passar bäst och hur man får ut så mycket av bilden som möjligt.

Läs mer


Ett ökat samarbete för värdeskapande integration

Jennie Fidler, integrationsutvecklare

Jennie Fidler arbetar som integrationsutvecklare på social- och arbetsmarknadsförvaltningen sedan början på september i år. Tjänsten är ny och uppkommen utifrån behovet att samordna och samla stadens arbete kring integrationsfrågor.

Läs mer


Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter