Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

December 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är intresseorganisationen för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Tack för det här året!

Sofia Larsson, Ordförande i förbundsstyrelsen

Hej alla SCUF-medlemmar,

Hoppas att ni haft ett roligt, engagerande och bra glutenfritt år! Nu är det snart jul och vi hoppas på ett minst lika bra år nästa år. Kom ihåg att förnya ditt medlemskap, så hoppas jag att vi ses. God jul och gott nytt år så länge! 

/Sofia Larsson, Ordförande i förbundsstyrelsen

Vilken SCUF-medlem är du?

Det är tack vare alla underbara medlemmar som SCUF finns! Här kan du testa vem av fyra påhittade medlemmar du liknar mest. Ha så skoj!

Är dina syskon medlemmar?

Medlemmar i Svenska Celiakiförbundet, SCF som är mellan 0-29 år kan gratis lägga till medlemskap i SCUF. Se till att alla som kan vara med i din familj är det. På så sätt stöttar ni vårat arbete och kan delta på roliga aktiviteter!


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Vinterläger 2017

Följ med SCUF till Sälen 26-29 januari på ett vinterläger med massor av skidåkning och roliga aktiviteter. Deltagaravgiften är 1200 kronor. I det ingår liftkort fredag-lördag, mat, boende samt bussresor mellan Stockholm och Sälen. 

Sista chansen att anmäla sig den 15 december.

stocksnap photo

Intresseförfrågan

Vill du tycka till om ungas tillgång till sina journaler på nätet? Hjälp till att ta fram säkra nationella rutiner genom att ge dina åsikter. SCUF har fått förfrågan från Länsbarnombudsmannen i Uppsala, som vill fråga barn mellan 13-18 år vad de tycker. Skriv till lisa.olsson@scuf.se om du är intresserad.

Bli lägerledare 2017

Ta chansen att vara lägerledare! Sök idag och var med att skapa ett fantastiskt sommarläger för barn och unga med celiaki.
”Sammanhållningen vi hade i ledargruppen var fantastisk.”
- Sandra, Lägerledare 2016

Förbundsårsmöte 2017

Förbundsårsmötet 7-9 april, blir en helg med gemenskap och pepp! Tillsammans bestämmer vi hur verksamheten ska se ut och vilka som ska leda förbundet det kommande året. Information hittar du på hemsidan!

Dags att nominera!

Nu kan du söka till nästa års förbundsstyrelse. Föreslå dig själv eller någon du tycker passar som ledamot eller ordförande. Kontakta valberedningen på val@scuf.se senast 31 januari.

Påverka med motioner

Som medlem kan du skicka in motioner, förslag på vad SCUF ska göra eller ha för åsikt. Beslut om förslaget tas på SCUF:s förbundsårsmöte.

Skicka in motioner till styrelse@scuf.se senast 31 januari.

Behöver du hjälp att skriva kan du kontakta kansliet på kansli@scuf.se.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Stockholm - Brunch på Fåfängan

Vad kan vara en bättre start på året än en härlig gratisbrunch på Fåfängan i Stockholm? Den 8 januari klockan 13:30. För medlemmar från 16 år som vill veta mer om styrelsens arbete och allt roligt vi gör!

Sista anmälningsdatum är den 28 december.

Stockholm - LAGA-spelet

Nu erbjuder vi mellanstadieelever i Stockholmsområdet att gratis testa spelet Mer LAGAnda! Spelet går ut på att ta sig igenom en skoldag. Innan spelet börjar tilldelas spelarna olika diagnoser, som olika allergier, astma, celiaki eller intolerans. Låter det intressant? Kontakta Emma, projektledare för LAGA på emma.gronlund@ungaallergiker.se


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


LAGA - Rättighetsdagar

LAGA har varit med på ett seminarium om delaktighet oavsett funktionsförmåga på mänskliga rättighetsdagarna Malmö. Många var imponerade över projektets energi!

LAGA är SCUF och Unga Allergikers gemensamma skolprojekt, med syfte att öka säkerhet och förståelse i skolan för elever med astma, allergi, celiaki och intolerans.

LSU Årsmöte

Martina och Johanna från SCUF:s förbundsstyrelse deltog på LSU:s årsmöte den 19-20 november. LSU är en organisation som samlar Sveriges barn- och ungdomsorganisationer och driver frågor som gör det lättare att vara ung och aktiv i en organisation.

Stockholm - Aquaria

Den 20 november gjorde SCUF Stockholm en upptäcktsfärd på Aquaria. Glutenfritt fika och mat till fiskarna. En härlig familjedag med glada medlemmar!

Förbundsstyrelsemöte

Helgen den 25-27 november träffades förbundsstyrelsen på kansliet i Stockholm. Mycket diskussioner och arbete men också tid för härliga vaniljbullar.

MUCF rikskonferens

29-30 november deltog Lisa, SCUF:s kommunikatör på Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor rikskonferens i Stockholm. Dagar med inspirerande föreläsningar och seminarier kring ungas möjligheter.

Delaktighetsdagen

Den 1 december deltog Martina, från förbundsstyrelsen på delaktighetsdagen. En dag om utveckling inom funktionshinderområdet. Dagen anordnades av Myndigheten för delaktighet.

Mat för livet-mässan

I SCUF:s monter på Mat för livet-mässan i Stockholm kunde barn och unga träffas, pyssla och prata om kommande aktiviteter. Tack alla som besökte montern!

Läs och se bilder på hemsidan

SCUF Öst och SCF Jönköping åkte buss till Mat för livet-mässan på lördagen.

SCF - feltryck i Celiakiforum

Svenska Celiakiförbundet, SCF informerar om att det tyvärr blev ett feltryck i senaste numret av medlemstidningen. Läs mer här


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Se medlemmars tips

Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och starta grupper, skapa aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig! Läs mer på hemsidan.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.