Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhersbrev - cheerinfo 9


Hej på er alla

I veckan har jag varit på lite utbildning vilket varit väldigt intressant. En av föreläsningarna handlade om olika lärstilar. Jag reflekterade då över att vi ofta på olika ledarutbildningar pratar om olika sätt att Coacha och lära ut men har ni tänkt på att det även finns olika sätt att lära in också. Att dessa två går lite hand i hand.

Ta dig en funderare och se på ditt ledarskap. Tänker du på att både tillgodo se det som vill se, de som vill lyssna, de som vill göra och de som vill känna när du lär ut något nytt?

SCF söker nu en arvoderad tävlingsansvarig vid SCFs mästerskap. Är du kanske den personen? Mer info hittar du längre ner i detta brev.

TK söker också fler personer som kan arbeta aktivt med TKs arbeten och utveckling. Mer om det hittar ni också längre ner i detta brev.

 

I helgen genomför SCF en domarutbildning med 23 deltagare. Intresset för denna utbildning har varit stor vilket vi känner är väldigt roligt. Rollen som domare är inte lätt och det krävs mycket egen engagemang. Vi hoppas att helgen kan genererar i många nya duktiga domare för kommande tävlingar.

Jag har nu kommit i kapp med alla övergångar. Har ni några som ni fortfarande väntar på hör av er till mig på licenser@cheerleading.se så skall vi titta på det.

Har du/ni något som ni vill ha med i detta brev? Tveka inte och skicka in det till mig så tar jag med det i nästkommande utskick där det finns utrymme. Kanske vill ni göra reklam för ett evenemang, söka nya tränare, berätta om en rolig resa, ge ett bra tips på hur man kan få in pengar till föreningen. Hjälps vi år och delar med oss blir allt ju mycket roligare.

Nu skall jag hålla helg och njuta av hösten och ledighet.

Tjipp och hej på er alla

Kia


Arbetsbeskrivning arvoderad tävlingsansvarig vid SCFs mästerskap

För att få bättre struktur och enklare genomförande av SCFs tävlingsarrangemang planera vi att tillsätta en tävlingsansvarig för säsongen 2016/2017. Rollen är en arvoderad projektanställning och kommer att utvärderas efter tävlingssäsongens slut. Uppgifterna innefattar:

Uppdaterar Arrangemangshandboken (20 timmar, klart innan årsskiftet)

Svarar på frågor gällande arrangemang ( 1 timme/v i höst, 2 timmar/v i vår)

Lägga 3 heldagar per DM samt 4 heldagar för RM/SM (1 dag innan, 1-2 tävlingsdagar, 2 halvdagar uppföljning) med bl.a följande uppgifter: 

  • Alla funktioner enligt arrangemangshandboken på tävlingen
    vet vad som ska göras
  • Att rätt utrustning finns på rätt plats vid tävlingen
  • Bistå tävlingsarrangören vid tävlingen
  • Stöd till arrangören gällande ekonomisk uppföljning så att den
    kommer in i rätt tid
  • Ytterligare information om arbetsinnehållet delges vid intresseanmälan

 

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för cheerleading, är ansvarstagande och driftig . På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som arrangör och/eller domare är starkt meriterande. 


TK söker fler medlemmar och främst inom följande områden:

Sanktion och administration. Här gäller det främst sanktionshanteringar och administration kring dessa. Här krävs det att man har vana vid administration och har god ordning samt kan hålla deadlines.

Någon som vill arbeta inriktat med frågor rörande RF. Som förbund måste vi börja titta mer aktivt på hur RFs riktlinjer för bredd och tävlingsverksamhet för barn och ungdomar ser ut. Vi söker någon som kan arbeta med dessa frågor inom SCF och TK men även mot RF.

Känner du att detta är något du brinner för och vill jobba med för TKs räkning så tveka inte och hör av dig till oss.

Skicka ditt mejl till scf@cheerleading.se

 


I veckan var Zlatan på Lilla aktuellt. Zlatan är tveksam till att tidigt toppa barn- och ungdomslag. ”För mig kan det bli för seriöst, de pressar för mycket”, säger han i SVT:s Lilla Aktuellt.

– Hade jag varit tränare hade jag bara sagt till kidsen att ni ska ha roligt, men ändå försöka lära dem vad det handlar om. Utan att lägga press.

Hur tycker du/ni i er förening?

Ni kan se hela inslaget här!


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.