##firstname##! Ett hum om vin ger dig vintips och vinspiration. Toppen, jag vill öppna det i min webbläsare.

#1/2016. Boksläpp och releasefest. Vinkokta musslor och vita viner från Loiredalen.

www.etthumomvin.se

Äntligen! Ett hum om vin – del 2 och vinprovarblocket är här (snart)

Sedan Ett hum om vin – del 1 kom ut har många väntat på uppföljaren.
Snart är väntan över.

I nya Ett hum om vin – del 2 lär du dig massor om röda, vita, mousserande och starka viner från Frankrike, Spanien, Österrike, Ungern och Italien.

Här möter du krutiga vitviner från Sancerre, eldiga grillviner från Italiens klack och himmelsk nektar från Tokaj. Du får dricka sammetslena dessertviner, torr sherry och budgetbubbel - och blir lite klokare på hur du kombinerar dem med ostar, choklad, maträtter och desserter. På www.etthumomvin.se kan du provläsa boken.

***

Vi har till på köpet skapat ett schysst vinprovarblock med 20 ark för dig som vill prova viner hemma tillsammans med vänner. På varje ark finns instruktioner och plats för fyra glas - och du kan själv notera dina intryck och sätta betyg. Skål!

Kom på releasefesten i Göteborg 26/10!

Det blir mingel, bubbel-utmaning och världens chans att köpa Ett hum om vin först av alla. Alla är välkomna, men anmäl krävs i Facebook-eventet. Vi ses!

Muscadet Sèvre et Maine till vinkokta blåmusslor

Längst västerut i Loiredalen, vid Atlanten, ligger vinområdet Sèvre-et-Maine sur lie. Här heter druvan framför andra melon de Bourgogne, men kallas för muscadet. Vinerna är vita, friska och blommiga; de passar finfint till fiskrätter och till skaldjur. Det går också mer än bra att dricka dessa lätt bubblande och pyttelite söta viner ”som de är”. Smaken är angenäm och uppfriskande. Dessutom är prislappen oftast uppseendeväckande generös.

Till vinet kan du med fördel servera moules marinières, alltså vinkokta blåmusslor. Det lär imponera på dina gäster, men bara du vet att den här festmåltiden är mycket lättlagad och går snabbt att göra. Undvik att bjuda på musslor mellan första maj och sista augusti (tänk att de är som bäst de ”månader som innehåller R”), och köp alltid levande, färska musslor hos din fiskhandlare.

Två prisvärda vita viner till vinkokta blåmusslor

Muscadet Sèvre et Maine

Château du Cléray

Vad tycker svenska folket om vinerna på Systembolaget? Svaret får du på vinranka.nu – en av oss utvecklad webbplats som topplistar vita, röda, söta och mousserande viner.

> Jag vill kolla in Vinranka nu!

Ett hum om vin i sociala medier

facebookinstagram

Du får det här nyhetsbrevet eftersom du har köpt Ett hum om vin – del 1 (eller har gått någon av Mattias kurser hos Daily bits of). Om du vill avsluta din prenumeration, klicka här.