Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkomna till mitt nyhetsbrev

Hej ##firstname## kul att just du får mitt nyhetsbrev. Du kanske undrar vad det här är för något. Jo, jag gör ju lite brädspel och det är många som jag inte träffar så ofta som undrar hur det går och vad jag egentligen håller på med. Så det här är helt enkelt ett nyhetsbrev om vad jag har på G.


Essen, Essen och åter Essen

Jag har just varit fyra dagar på världens största brädspelsmässa i Essen. 150 000 besökare och 8 stora mässhallar fyllda med spel, spel och åter spel. Då undrar ni vad man gör där:

  • Tittar vad som kommer nytt inom spelbranschen. Det släpps cirka 800 spel så man hinner ändå inte riktigt med alla.
  • Testspelar nya spel - det finns lite bord där man kan spela om man har tur. 
  • Träffar andra nördar att spela med. Mässan är öppen till 19 sen åker man till hotellet och fortsätter att spela spel.
  • Träffar förlag som man bestämt träff med för att visa upp sina nya idéer (mest Omen).
  • Träffar Phalanx, förlaget som jag skrivt kontrakt med, för att diskutera utgivningen av mitt spel.
  • Går flera mil om dagen, fram och tillbaka i mässhallar.
  • Köpa spel, tysk mässmat, spelkomponeneter för att göra spelprototyper. Sen fanns det ju en massa andra grejs man kunde köpa också som specialdesignade brädspelsbord och lyxiga specialgjorda spelkomponenter som man kan byta ut mot de som ingår i spelet m.m. Eller varför inte ett spelkort (mox) till kortspelet magic som gick på nätta 8 500kr.


Träff med Phalanx

Det var spännande att träffa förlaget. Vi diskuterade lite vilket Tema vi skulle använda ispelet och vem spelet skulle vända sig till. Jag fick en del frågor jag skulle fundra på och återkomma såsom: namn, typ av illustrationer, hur spelbrädet skulle se ut och lite regelfunderingar. 

När det gäller tidplanen så tänkte de försöka ha en prototyp klart till Nurnbergmässan i februari (En mässa mer för förlag och återförsäljare) och där försöka få förbokningar på spelet. Beroende lite på hur det gick där så hade de lite olika alternativ. Så det blir antagligen till Essen nästa år som det släpps.

Det kändes bra och jag ska försöka ge ett bra underlag till dem så spelet blir så bra som möjligt.


Pitcha Omen

Pitcha kallas det när man visar upp en spelidé under cirka 20 minuter. Jag lyckades boka in hela 12 möten med olika förlag. Det var Tyska, Polska, Ryska, Grekiska, Franska, Italienska, Finska, Belgiska och Amerikanska förlag som jag träffade. Jag körde grov småländsk svengelska så snabbt munnen bar och det verkade funka perfaplus. Förutom Fransmannen för han fick ha en tolk.

Generellt gick det bättre än förra året och fick väldigt god respons. Det var ett lite för avancerat spel för några av förlagen (gör mest familjespel utan text) men då fick jag ofta kommentaren att de skulle vilja testa det själv för att det lät som ett spel som de själva tycker om att spela. 

Men det är ju tyvärr inte så enkelt som att de bara ska tycka idén verkar lovande. De måste ju tycka om det när de testar det också och det är nog den svåraste delen. Men om man inte lyckas sälja in idén så är det ju stopp, så ett steg i taget.

Det var även lite roligt för jag har tänkt att ändra tema på mitt rymdspel "Space Koggs". Tanken är att göra det mer barnvänligt och jag tänkte byta bort själv rymdgrejset. Det roliga var att nägra av förlagen tände helhjärtat på idén fast jag inte hade med mig någon ny prototyp, men jag tror att det var för jag lyckades göra ett seriöst intryck med Omen.

Så nu är det hem och nagelfara varje del av spelet/spelen och färdigställa det för att skicka ut det till förlagen så de får provspela det.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter