Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

November 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är intresseorganisationen för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Mat för livet-mässan

Den 2-3 december anordnas specialkostmässan Mat för livet i Stockholm. Där kan du provsmaka och köpa glutenfria produkter direkt från producenterna.

SCUF kommer att ha en monter på mässan, dit alla barn och unga är välkomna att komma och pyssla! Passa på att träffa medlemmar och ta reda på vad som är på gång i SCUF (bland annat om vinter- och sommarläger).

Klockan 13.00 på lördagen kommer något spännande att hända i SCUF:s monter. Det vill du inte missa!

Mat för livet-mässan anordnas av Celiakiföreningen i Stockholms län. SCUF deltar på mässan som utställare.


På gång nationellt

Aktuellt i SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Vinterläger 2017

Följ med SCUF till Sälen 26-29 januari. Tillsammans med Norsk cøliakiforenings ungdom, NCFU anordnar SCUF ett vinterläger med massor av skidåkning och roliga aktiviteter.Det kostar 1200 kronor att vara med. I det ingår liftkort fredag-lördag, mat, boende samt bussresor mellan Stockholm och Sälen.

Välkommen David!

SCUF:s nya verksamhetsutvecklare, David Persson, berättar om sig själv på hemsidan. Gå in och läs om Davids intresse för bland annat bakning och melodifestivalen!

Emma och Sandra, LAGA-teamet

LAGA - Nu börjar år 3

LAGA - SCUF och Unga Allergikers skolprojekt, har nu påbörjat det tredje och sista året. Fokus i år är på att göra klart metodmaterialet till skolorna, som ska kunna användas för att öka säkerhet och tillgänglighet. Välkomna till år 3!

Medlemsundersökning - En glutenfri fritid

Berätta vad du tycker om att ha celiaki på området fritid. Oavsett om du upplever att det är enkelt eller jobbigt behöver vi dina åsikter. Tillsammans gör vi skillnad!

Du som är målsman kan också fylla i medlemsundersökningen

SCUF-gaffeln 2017

Har någon gjort din vardag med celiaki enklare? Nominera en person, organisation eller ett företag. Skicka förslag via hemsidan eller när du fyller i medlemsundersökningen.


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Gotland - ny medlemsförening!

Nu finns en ny medlemsförening på Gotland. Hör gärna av dig till styrelsen om vi har förslag på aktiviteter eller vill vara med och engagera dig på Gotland. Maila till gotland@scuf.se

Stockholm - Aquaria

FULLBOKAD. Den 20 november följer vi vattnets väg från regnskog till korallrev. Efteråt bjuder äter vi en glutenfri lunch. Gratis för medlemmar.

Syd - Glutenfri brunch

Söndag den 27 november är du välkommen att äta brunch i Lund. Det kommer att finnas glutenfritt bröd, våfflor och annat smarrigt. 20 kr för medlemmar.

Väst - Mat för livet

Vi åker till Stockholm för att besöka det glutenfria himmelriket. 2-4 december. Det kostar 700 kr för medlemmar. I priset ingår mat, boende, tågresor och inträde.

Öst - Mat för livet

Bussresor anordnas den 3 december. Bussen går från Jönköping via Mjölby, Linköping och Norrköping. 150 kr för medlemmar. I priset ingår bussresor, inträde och middag på hemresan.


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


NCFU - Årsmöte

21-23 oktober deltog SCUF:s ordförande Sofia Larsson, ledamot Sara Eriksson och Generalsekreterare Jenny Pettersson på Norsk Celiakiförenings ungdoms årsmöte i Trondheim. Jättekul!

LAGA - nätverksträff

LAGA:s mentorskapsprogram 16-17 har börjat. Den 22 oktober träffades årets adepter och mentorer för första gången. Nu ser vi fram emot ett spännande år!

Välkommen David

Den 24 oktober började David Persson jobba på SCUF:s kansli. Hör av dig till David om du har frågor om aktiviteter, läger, medlemsföreningar och medlemskap.

Väst - Halloween på Liseberg

Den 29 oktober besökte medlemmar i SCUF Väst Liseberg för en Halloweendag. Vice förbundsordförande Christine åkte till Göteborg och var med på aktiviteten.

Blåslampan 2016

SCUF:s kansli var med på prisutdelningen av Blåslampan den 2 november. Konsumentpriset gick till Rådhuskonditoriet i Söderhalmn som satsar på hållbarhet och integration. 

Väst - Beat Diabetes

Den 5 november pärlade medlemmar i SCUF väst "BEAT DIABETES"-armband tillsammans med Kungsbacka diabetesförening. Armbanden var till förmån för Diabetesfonden.

D.Ö.W - bad och pizzabuffé

SCUF D.Ö.W i samarbete med SCF Dalarna var på Aqua Nova och bjöd på pizzabuffé den 12 november. Jättekul!

Har du idéer på aktiviteter eller vill vara med och engagera dig i D.Ö.W kan du maila dow@scuf.se

Öst - Busfabriken

Den 12 november besökte medlemmar i SCUF Öst Busfabriken i Norrköping. Ett lekland med massor att utforska!

Gotland - årsmöte

Det är både kul och enkelt att starta en medlemsförening. SCUF Gotland startade genom ett årsmöte och fika på Märthas Café i Visby, den 12 november.

Maila styrelsen på gotland@scuf.se

Besök på slottet

Ordförande Sofia Larsson och Generalsekreterare Jenny Pettersson besökte det Kungliga slottet den 14 november och var med på utdelningen av Killanders Stipendium.


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och ordna aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig! Läs mer på hemsidan.

Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands. 

Se medlemmars tips

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.