Vi har lösningen på problemet.

Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Är du drabbad av SPAM?

Den senaste tiden har många drabbade hört av sig och letat efter en lösning på alla oönskade mail.

Tyvärr är det inget ovanligt problem och det kommer med stor sannolikhet fortsätta vara så. Ca 98 % av alla mail som skickas i världen är mail där avsändaren är okänd och vill nå din mailkorg av olika anledningar. Antingen har de produkt de vill sälja, eller så bifogar man ett virus, skadlig kod som värsta fall låser din hårddisk och där upplåsning erbjuds mot betalning.

Många distributörer av maillösningar har olika metoder för att hitta och skydda sig och hantera denna trafik och riskerna med det. T.ex. mäts e-postflödet från olika nät och server där man letar efter onormal trafik. T.ex. tittar man på hur många mail som sänds per tidsenhet. Skickar man nyhetsbrev till alla kunder vid ett och samma tillfälle så är risken överhängande att någon som bevakar sitt nät, bedömer att detta är spam.

Alla bedömda sändare av spam rapporteras till listor eller filter som både kan varna och hindra trafik från IP-adresser eller hela serier av IP-adresser som avsändaren använder sig av. Använder man sig av ett webbhotell och har otur kan man påverkas av andra användare av webbhotellet, om de är oförsiktiga med sina lösenord eller skickar nyhetsbrev till alla så, kan webhotellets IP-adresser svartlistas.

De som sänder mail hittar också lösningar på hur man undviker kontrollerna. Det är en fortgående kamp. Utveckling av skydd och övervakning sker kontinuerligt. Under perioder så hittar spammarna nya metoder och då ökar antalet oönskade meddelanden i våra inkorgar.

För att skydda sig finns det olika lösningar. Vill man sända många mail utan att bli svartlistad måste man antingen välja att portionera ut sin sändning under en längre tidsperiod. Eller så kan man välja att använda sig av en egen dedikerad mailserver, gärna där man kan ha tillgång till flera IP-adresser.

Vanligast är dock problemet att man får många spam. Visst kan man tycka att alla operatörer kan sätta hårda filter, men risken är stor att riktiga och viktiga mail inte når sin mottagare. En annan lösning många använder sig av är att låta t.ex. Outlook agera spamfilter. Men det innebär förstås att alla mail hamnar i inkorgen och därmed i användarens dator eller server.  

Har man problem med spam är ett eget spamfilter en optimal lösning. Där kan man själv styra över hur hårt man vill att det skall filtrera. Och alla oönskade mail stannar utanför egen dator/server/nätverk. Det är en viktig faktor eftersom både virus och kod som krypterar hårddisken sprids via mail från okända avsändare.

PIN har ett egenutvecklat spamfilter Spamfix som med fördel hanterar alla oönskade mejl. Det är enkelt att sätta igång och ger effekt direkt. Det kräver inga särskilda inställningar för att komma ingång, men möjligheten finns att i detalj justera och följa filtrets effekt.  

Spamfix

Spamfix har ett administratörsgränssnitt där användaren/administratören kan:

 • Se statistik över mail/spam.
 • Justera om man vill att filtret skall ta hårdare eller släppa igenom mer.
 • Mail som bedöms kunna vara spam sänds till karantän utanför egen mailserver och dessa kan läsas och beslut tas om spam eller släppa igenom.
 • Svartlista avsändare av spam.
 • Vitlistning av avsändare vars mail man vill skall släppas igenom.
 • Anpassa antal dagar i karantän innan borttag.
 • Ställa in hur ofta och till vem statistik skall rapporteras.
 • Lägga upp specifika användarkonton som har egna inställningar svartlistning, vitlistning, statistik, antal dagar i karantän, egna rapporter.

Statistikrapporten för en domän och period.

Graf som beskriver med vilken frekvens mail, spam och virus anländer till din domän.


Prova på!

Testa Spamfix 1 månad utan kostnad!

 • Enkelt att sätta igång
 • Kräver ingen installation
 • Tydlig rapport efter testperioden
 • Utvärdera nyttan med hjälp av rapport från Spamfix

Har ni problem? Vi hjälper gärna till!

Anders Holgersson
anders.holgersson@pin.se

Johan Ernbrink
johan.ernbrink@pin.se


PIN Sweden AB
Gamlestadsvägen 1
415 02 Göteborg

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.