Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Äntligen - ForskarFredag!

För hela familjen - fri entré! Alla aktiviteter gratis! Öppet kl 15-20!


Den 30 september är det dags för årets upplaga av ForskarFredag och Forskar Grand Prix! Fri entré!

För hela familjen!
Kl 15.00-20.00
slår Kreativum upp dörrarna! Vi ser fram emot en spännande, inspirerande och innehållsrik eftermiddag/kväll med ett myller av människor i alla åldrar! Forskare, Nobelmuseet, virtual reality, drönare, Forskar Grand Prix, och massor av andra aktiviteter.

Årets gäst - Nobelmuseet! Tema Drivkrafter, "work hard, follow your passion"!

Forskar Grand Prix 2016

Kl 18.30-20.00 Forskar Grand Prix! Var med och rösta fram vem som på mycket kort tid presenterar sin egen forskning på ett så fängslande, inspirerande och pedagogiskt sätt som möjligt. Vinnaren går vidare till den nationella tävlingen i Stockholm i november.

Ämnena spänner från ”Bättre flyt i tågtrafiken” till ”Näringslivsdynamik”, ”Atmosfären inom vården” och ”Elfordonens roll”.
Boka din plats i publiken: 0454 30 33 60

Andra världar – annat liv

Astronomen Gösta Gahm gästar oss på ForskarFredag! Han finns på plats kl 15.00 - 16.45. Träffa honom och lär mer om stjärnor och planeter. Mer om Gösta här >>

Gösta är initiativtagare till Sweden Solar System, där Kreativum ingår.


Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen.

Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och får se hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. Målgruppen är den breda allmänheten, speciellt barn och unga.

Mer om ForskarFredag här >>


CoderDojo Karlshamn!

Den 18 oktober är det åter dags! Mellan 17.00-19.00 på Kreativum.

CoderDojo är en global rörelse för att alla ska få testa på programmering. Det är gratis att komma till CoderDojo och är öppet för tjejer och killar 7-17 år. Du kan få lära dig att göra bl.a. spel, appar och hemsidor. Du behöver inte kunna programmera innan du kommer.

Mer info och datum för hösten träffar hittar du här >>


Pssst... åk hållbart! Ta bussen så kommer du ända fram till Kreativum med buss 311, www.blekingetrafiken.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.