Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Det här nyhetsbrevet inleds direkt med

ProPrivat ger nya möjligheter att kommunicera med alla era privatkunder, samt en mycket smidig medlemshantering - ett privatpersons-CRM.

Under de 8 år jag jobbat med publikrekrytering har det varit lika naturligt att skapa aktiviteter och kampanjer som lockar fler åskådare till arenorna som att bygga databas. Det vill säga alla initiativ som görs för att locka ny publik ska alltid leda till att vi kan bearbeta de nya besökarna före och framför allt efter besöket.

Ju fler kampanjer desto större blir databasen av intresserade åskådare. Databasen är grunden för ett lyckosamt publikrekryteringsarbete. För att kunna nyttja databasen fullt ut krävs dock att det går att selektera och skapa riktad kommunikation som gör att mottagaren känner sig utvald. 

Då jag varit nitisk i mitt arbete med att samla in e-post-adresser och information om nya kunder har det varit frustrerande att inte kunna selektera de många tusen adresser vi fått in.

Jag har sökt efter ett enkelt program där jag enkelt kan få fram alla säsongskortsinnehavare, både gamla och nya, medlemmar, ungdomslagsspelare, lösbiljettköpare, souvenirköpare, sponsorer, ideella, lagledare etc. Kort EN databas för alla privatpersoner. Då varken jag eller någon av mina kollegor har hittat något dylik, började vi se över möjligheterna att utveckla det själva i ProPublik.

Vi insåg snabbt att det är mycket bättre att lägga detta i ett separat program och ta hjälp av experter på området. Visst vi skulle kunna utvecklat en viss funktionalitet i säljsystemet ProPublik, men då hade vi fått samma begränsningar som vi kan se i ”crm-delen” i biljettsystemen eller bristen på privat-databas som vi ser de vanligt förekommande företags-crm:en som används hos idrottsklubbarna.

Ur detta skapades ProPrivat, där ni som klubbar kan få en 100% selekterbar databas och direkt kommunicera via sms, e-post eller skapa etiketter för vanlig post.

Eftersom vi sedan kopplat ProPublik direkt mot ProPrivat har vi ett integrerat medlemssystem där ni i realtid kan få fram obetalda medlems- eller träningsavgifter och skicka en påminnelse.

Eller varför inte koppla det mot ert biljettsystem och enkelt skicka ett välkomst-sms till alla som ska besöka er nästa match och ett tack för att ni kom direkt efter matchen. Självklart får ni med alla säsongare och alla ordrar i ProPublik också.

En selektering tar 15 sekunder, sedan kan ni direkt från systemet kommunicera med den utvalda målgruppen. Detta öppnar också upp möjligheter att aktivera era sponsorer då ni lika enkelt kan filtrera på ålder och postort t.ex. Ju större och bättre data ni har desto mer intressanta är ni för era partners.

Om ni har för avsikt att arbeta med publik- och medlemsrekrytering är EN databas ett måste. Vi tror oss ha det perfekta verktyget för alla klubbar oavsett storlek, ort och idrott.

Ta en kontakt med oss redan idag för att få mer information och möjlighet att testa ProPrivat fritt i tre månader.


Enklare medlemshantering? Med minimal administration? Ja tack!

Och kanske på ett tilltalande sätt? Det behöver inte alls vara svårt att "snygga" till en bokningssida eller göra en landningssida som i sin tur exempelvis länkar direkt till respektive medlemskategori, barn, ungdom, vuxen, dam, herr, senior etc.

Genom att göra en "knapp" i det bildbehandlings- eller layoutprogram du är bekväm med snitsar du inte bara till utan förtydligar samt förenklar. Enklare för kunden, enklare för dig.

Ta en titt här på hur smidigt Blackeberg Basket löst det.

 

Att bilder drar till sig ögat är ingen nyhet och du behöver inte bemästra hela Adobe-sviten av program för att snygga till din boknings- eller landningssida, göra den mer säljande eller informativ på ett tilltalande vis.

Tänk utanför "boxen" ibland när du tar fram bilder som symboliserar den känslan du vill förmedla:

Helkväll

Anpassningsbar

Prioritet

Lagkänsla

Lagkänsla

Magkänsla

Nätverka

Nätverka

Nätverka

Behöver du tips, råd eller hjälp med detta, kontakta gärna Nina på 0708 78 15 87 eller nina@propublik.se


Vid all form av rabattering, kräv att köpet görs via nätet. På så sätt bygger ni snart en större databas med nya kunder.


Med vänliga hälsningar

 

Janne Ednertz

+46(0)707 50 70 64

jan.ednertz@propublik.se

www.propublik.se

www.attendance2.com


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.