Nyhetsbrev från Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF). Du får det här nyhetsbrevet för att du är medlem i SCUF eller har valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

SCUF:s logotyp

Hej!

September 2016

Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF, är intresseorganisationen för barn och unga med celiaki. SCUF anordnar medlemsaktiviteter och påverkar samhället i medlemmarnas intressen – för ett samhälle utan hinder.

Uppmärksamma kanelbullens dag!

Alla har rätt till fika! Därför vill SCUF, tillsammans med Svenska Celiakiförbundet, uppmärksamma celiaki på kanelbullens dag, 4 oktober.

Ingen ska behöva känna sig ensam eller bli orättvist behandlad på grund av sin celiaki. Vi är många som äter glutenfritt och det är viktigt att vi stöttar varandra och tillsammans uppmärksammar celiaki. Dela dina erfarenheter och tips med andra medlemmar – så gör vi tillsammans samhället mer tillgängligt!

  • Anordna en SCUF-fika. Samla medlemmar och bjud in till en glutenfri fika! Hör av dig till kansliet om du är intresserad, så hjälps vi åt att anordna något kul. Maila till kansli@scuf.se
  • Tipsa om vart andra medlemmar kan köpa gott fikabröd den 4 oktober. Skicka in dina tips här eller mejla kansli@scuf.se
  • Lägg upp bilder! Visa att du uppmärksammar 4 oktober genom att ta kort på din glutenfria kanelbulle och hashtagga #gfbulle2016
  • Skicka in ditt bästa recept på glutenfria kanelbullar. Skicka in dina recept här
  • Delta på en aktivitet. Håll utkik efter information från medlemsföreningarna, kanske hittar de på något kul nära dig! Har du förslag kan du kontakta din medlemsförening.

Har du frågor eller andra idéer för kanelbullens dag kan du jättegärna maila kansliet på kansli@scuf.se


På gång nationellt

Nyheter från SCUF:s sociala verksamhet och påverkansarbete 


Hejdå Clara!

SCUF:s fantastiska förenings- och lägerkoordinator, Clara Collin ska ut på nya äventyr. Tjänsten, som bland annat innebär att anordna SCUF:s sommarläger, är därför ledig och sista ansökningsdag är 14 september!


På gång lokalt

Runtom i Sverige anordnar SCUF:s medlemsföreningar aktiviteter.

Se vad som händer nära dig.


Norr - fikaträff i Östersund

Den 14 september klockan 17.00 anordnas en fikaträff, ta tillfället att fika glutenfritt, träffa andra medlemmar samt prata om SCUF och lokalt engagemang!

D.Ö.W - Pokémonvandring i Örebro

Följ med och leta pokémon i centrala Örebro! Alla som vill är välkomna. Fredag 23 september klockan 19.00!

Specialkostmässan - det goda livet

Träffa medlemmar och provsmaka mängder av glutenfria produkter! SCUF Syds styrelse finns på plats och hoppas träffa många medlemmar där! Mässan anordnas i Malmö den 1 oktoberLäs mer

D.Ö.W - bad och pizzabuffé i Borlänge

Följ med till Aqua Nova den 12 november! Det blir en härlig dag i Borlänge där alla SCUF-medlemmar är välkomna! Deltagaravgiften är 20 kr. Ta gärna med dina familjemedlemmar!


Hänt sedan sist

Det här har hänt hos medlemsföreningarna, förbundet och kansliet sedan förra nyhetsbrevet


Lisebergsresa

Medlemsförening Öst och Syd åkte till Liseberg den 20 augusti. En heldag med massor av skoj! Aktiviteten anordnas varje år, missade du den i år har du en ny chans nästa sommar!

LAGA - Studiebesök

Den 22 augusti besökte Astma och Allergiföreningen Luleå SCUF:s kansli. Emma och Sandra som jobbar med LAGA-projektet var på plats och pratade om tillgänglighet i skolan!

Fikaträff i Stockholm

Den 30 augusti kunde de som ville träffas för att fika och prata om SCUF i Rålambshovsparken i Stockholm. Ett perfekt sätt att ta till vara på en av de sista sommarkvällarna!

Förbundsstyrelsemöte

SCUF:s förbundsstyrelse har haft möte på kansliet i Stockholm. 3-4 september träffades förbundsstyrelsen för att planera och ta strategiska beslut. rätt mycket jobb men också en del tid för spel och popcorn!

SCF - Celiakidag 2016

Lisa och Clara från kansliet var med på Svenska Celiakiförbundets Celiakidag. Dagen anordnades för att öka kunskapen om celiaki inom vården och var fylld av intressanta föreläsningar!

Pokémonvandring i Falun

Pokémonpromenaden den 11 september var, trots halvsvajigt väder, en succé. Glada deltagare fångade flera olika Pokémon och fikade. Både medlemmar och familj åkte hem nöjda!

LAGA - Nätverksträff

Mentorskapsprogrammet år ett har avslutats med en sista nätverksträff i Stockholm. Mentorer och adepter har under ett år delat erfarenheter och pepp kring astma, allergi, celiaki och intolerans.Tack för ett jättefint år!


Fler saker att göra

Var med och påverka, dela erfarenheter och tips med andra medlemmar


Vill du göra mer?

ALLA medlemmar i ALLA åldrar kan vara med och ordna aktiviteter, påverka och göra annat kul i SCUF. Det krävs inga förkunskaper! Skicka ett mejl så hittar vi något som passar dig!

Tipsa om glutenfritt!

Har du ätit god glutenfri mat någonstans? Skicka in dina tips så att fler hittar dit! Både i Sverige och utomlands.

Se medlemmars tips här; Både i Sverige och utomlands.

Erfarenhetsplattformen

Vill du dela upplevelser, pepp och frågor? Erfarenhetsplattformen är en grupp på Facebook för medlemmar i SCUF och Unga Allergiker.

Gå med i gruppen

Sociala medier

facebookinstagram

Svenska Celiakiungdomsförbundet

Norr Mälarstrand 24
112 20 Stockholm

scuf.se

Redaktör: Lisa Olsson

Telefon: 08- 562 78 807 

E-post: lisa.olsson@scuf.se


Vi skickar ut nyhetsbrev till alla medlemmar som angivit en mailadress eller själva anmält sig till vårt nyhetsbrev. Om du vill avsluta din prenumeration kan du klicka här.