Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Medlemsnytt


Utvärdering av sommarutställningen

Årets sommarutställning är över och det är dags att utvärdera. För att så många som möjligt ska kunna delta i utvärderingen använder vi ett webbformulär. Vi kommer också att ge möjlighet att prata om utställningen och hur den kan utvecklas på den kommande städhelgen, se nedan.

Länk till utvärderingen: klicka här.


Städhelg 1-2 okt

Dags att städa igen! Helgen 1-2 okt hoppas vi att så många som möjligt ska komma och städa hos oss. Varje verkstadsansvarig kommer att göra en lista över vad som är mest angeläget att städa. Utöver det griper vi oss an gemensamma utrymmen förstås. I år hoppas vi, i jämställdhetens anda, att vi får en majoritet av män bland de städande! KKV Bohuslän bjuder på mat båda dagarna och söndagen avslutas med ett utvärderingssamtal om sommarutställningen. OBS! Anmäl din närvaro på mail: info@kkv-b.se 

För medlemmar som kommer resande för städhelgen erbjuder KKV Bohuslän gratis övernattning i mån av plats.

Tider: kl 10-16 både lördag och söndag.

Varmt välkomna!


Bokningssystem på stengården

Den 29 augusti började stenhantverksutbildningen från Grebbestads folkhögskola på vår stengård. Utbildningen kommer att hyra de sex arbetsbåsen i hästskon. I dagsläget är 5 personer antagna på heltid men det kan komma att bli fler. Om det bara blir 5 elever på utbildningen kommer ett av de sex båsen att vara ledigt för medlemmar.

I och med att utbildningen startar får vi behov av att skapa ett bokningssystem för arbetsbåsen på stengården. Reglerna som ska gälla bokningar på stengården är inte helt klara ännu och systemet kommer inte att införas förrän det är klart. Det kommer säkert att bli en inkörningsperiod för systemet och vi ber er som jobbar på stengården att ha överseende ifall det blir några problem. Kommunicera gärna med varandra och med styrelse och kansli för att undvika konflikter kring båsen. Styrelsen kommunicerar just nu med stenrådet för att få till stånd en lösning. När det finns färdiga förslag kommer vi att skicka ut det till er medlemmar för synpunkter.


Ekomarknad 17 sep

Årets Ekomarknad – för skörd, hantverk, mat och återbruk sker lördagen den 17 september mellan kl 11-16 på planen framför kkv-b eller vid regn inomhus i stensalen.

Det blir en marknad där vi kan fira alla ekoodlare i trakten, alla som skapar, omskapar och får trakten att leva. En marknad för att:
-att sälja det man själv inte behöver,
-att kunna sälja/köpa sommarens och den begynnande höstens skördar
-att mötas, fika, äta, samtala, fynda

Hälsningar Marknadsgruppen:

Arrangör: Bottnafjordens inköpsförening, Konstnärernas kollektivverkstad BohuslänEn hälsning från Eleonora

På vår finissage den 28 augusti var Eleonora Fors Szuba från Konstenheten här och berättade om hur hon arbetar med offentlig utsmyckning. Det fanns önskemål om att skicka ut lite länkar till er medlemmar och de kommer här, tillsammans med en hälsning från Eleonora:

Konstenheten är en del av Västfastigheter och därför är vår hemsida en del av Västfastigheters, vissa tycker det är lite klurigt att hitta till oss… 

Här kan man som konstnär anmäla sig för info om kommande uppdrag:http://vastfast.vgregion.se/sv/Vastfastigheter/Konstnarliga-gestaltningsuppdrag-/For-konstnarer/ 

Här annonseras våra uppdrag ut: http://vastfast.vgregion.se/sv/Vastfastigheter/Konstnarliga-gestaltningsuppdrag-/Aktuella-gestaltningsuppdrag/ 

Om du är intresserad av uppdraget anmäler du dig via upphandlingsportelen som är länkad på sidan. Du måste alltså anmäla dig digitalt via portalen, det går inte att skicka e-post eller liknande.  

Här är länk till Konstpool där väldigt många olika uppdrag samlas:https://www.konstpool.se/sv/home

 


En kväll om utlandsresidens

Varmt välkommen på en informationskväll om hur du söker utlandsresidens! Fotografen Patrik Elgström tillbringade ett år vid residens i Berlin. Hör honom och keramikern Matilda Haggärde som var tre månader vid residens i Jingdezhen berätta om sina utlandsvistelser. 

Dessutom informerar Johan Pousette och Annika Björkman om Konstnärsnämndens övriga utlandsresidens, och Petra Johansson berättar om de utlandsresidens som finns att söka genom Västra Götalandsregionen.Meira Ahmemulic, internationell samordnare på Konstepidemin och representant för Iaspisgruppen i Göteborg finns också på plats. 

Efter presentationerna finns det möjlighet att ställa enskilda frågor.

Tid: 29/9 kl 18.00–20.00
Plats: Göteborgs Litteraturhus

Vi bjuder på fika!


Vi finns på Twitter, Facebook och Instagram. Följ oss där!

facebooktwitterinstagram

Adress:
Skärholmen
457 48 Hamburgsund

Telefon:
+46 (0)523 – 518 95

E-mail:
info@kkv-b.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.